Merhaba Değerli Arkadaşlar, Trasit Ticaret işi yapan firmamız 01. Daha önce kağıt olarak düzenleğimiz faturaları şimdi e-arşiv olarak düzenleyeceğiz.
Sadece Gümrük Çıkış Beyannamesi ile yurtdışına çıkan malın faturası ihracat e- faturası şeklinde düzenlenmeli GÇB ekinde çıkmayan fatura eskisi gibi kağıt veya gönderici e-arşiv mükellefi ise e-arşiv fatura olarak düzenlenmelidir. Normalde transit ticarette e- fatura kullanılma zorunluluğu bulunmamaktadır. Sadece gümrük çıkış beyannamesi ile yapılan ihracatlarda e- fatura zorunluluğu vardır.
Transit Ticaret Hakkında Bilgi Verebilir misiniz? TRANSİT TİCARET ŞEMASI. E ticaret yapmaya yeni başlayan kişilerin en sık gerçekleştirdikleri süreç fatura kesme ve gönderme sürecidir. Yapılan bu işlemler ne kadar düzenli ve sistemli olursa e- ticaret yapanlar için sitelerine ayıracakları süre de bir o kadar fazla olur.
Bu yüzden sistemli olmak önemlidir. Bir sipariş gelir ve bu siparişi veren firma veya kişilerin bilgileri muhasebe programına. Ayrıca e-arşiv ve e- fatura uygulaması sayesinde e- ticaret şirketleri, kestikleri her faturanın kağıt. Gider veya maliyet olarak dikkate alınmaz.
Veya yurt dışında veya serbest bölgede yerleşik bir firmadan ya da antrepodan. Stok yönetimi, ön muhasebe, e- fatura, e-arşiv, e- ticaret yönetimi gibi bir sürü özelliği olan, aşırı kolay kullanımlı bir programdır.
Propars’la fatura kesip gönderebilir, n11’de satış yapabilir. Fatura durum kodları nelerdir? Son günlerde herkesin konuştuğu ila bin tl tutarındaki faturaların e-arşiv fatura olma zorunluluğu konusunda bilgi alabilimiyiz ? E- Ticaret sitesi olanlar e-faturaya. E- ticaret yapmaya yeni başlayanlar için fatura sürecinden kısaca bahsetmek istiyorum.
Bu işlemler ne kadar sistemli olursa e- ticaret yapanlar için sitelerine ve iş geliştirmelerine ayıracakları süre bir o kadar fazla olur. Sipariş geldikten sonra sipariş veren firma veya kişilerin.
Serbest Bölge İşlem Formu, transit ticaret formu vb. Bu kapsamda düzenlenecek faturalarda 2. Bedelsiz ihracatta da mal çıkışında GÇB düzenlenip düzenlenmediğine göre ihracat e-faturası düzenlenecek olup GÇB ekinde düzenlenmediği müddetçe gönderici e-arşiv kullanıcısı ise e-arşiv fatura değilse kağıt fatura olarak düzenlemeye devam edecektir.
Maliyeden onaylı fatura bastırmanıza gerek kalmaz. Her seferinde fatura yazdırma, imzalama, kaşeleme, kargolama, kargonun gidip gitmediğinin kontrolü, arşivleme gibi işlemlerin hem masraflarından hem de operasyonel yükünden kurtulmuş olursunuz. Yapı olarak hemen hemen aynı olan e- fatura ve e-arşiv faturadan e- fatura elektronik ortamda teslim edilirken, e-arşiv fatura elektronik ve gerekli olduğu durumda çıktı alınarak alıcısına teslim edilebilir.
E-Arşiv sisteminin asıl amacı tüm faturaları güvenilir bir şekilde muhafaza ederken aynı zamanda sisteme dahil olmayan müşterilere fatura kesimi yapabilmektedir. Sistemin bu tarz olanaklar sunması, mükelleflerin iş dünyasını olumlu etkilemekte ve daha sistematik.
Bu çerçevede, transit ticaret kapsamında yapılan mal alım satımlarında fatura düzenlenmesi gerektiğinden, 3Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin 1. E- fatura ve e-arşiv zorunlu mu? Bu konuda mevzuat değişiklikleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bu konudaki detaylı bilgi için ‘soruda e-Arşiv ’sayfamıza göz atabilirsiniz. Aynı zamanda talep eden müşterilerinin faturalarını da e-posta ile.
E-arşiv fatura da, e- fatura sistemine dâhil olmayan şirketler ve son kullanıcılara elektronik ortamda fatura gönderilmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca, GİB’e aylık olarak e-arşiv faturaların raporlaması yapılması gerekir. Bu hizmet çoğu zaman e-arşiv fatura hizmetini sağlayan firma tarafından yerine getirilmektedir.
Arşiv Uygulamasından yararlanmak isteyen mükelleflerin, öncelikle e- fatura uygulamasına kayıtlı olmaları gerekmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.