5 Şubat 2020 Çarşamba

Muhafaza görevini kötüye kullanma şikayet süresi

Suç, dava zamanaşımı süresine riayet edilmek kaydıyla her zaman soruşturulabilir. X tarafından tarafıma teslim edilmediğinden şüphelilerin mufaza görevini kötüye kullanmaları nedeniyle cezalandırılması taleplidir.


Muhafaza Görevini Kötüye Kullanma Suçu Nedir? Görevi Kötüye Kullanma Suçunun Objektif Cezalandırma Şartları.


Sanıklara isnat edilen görevi kötüye kullanma eylemi neticesinde objektif cezalandırma şartları olan “kamu zararı”, “kişi mağduriyeti” veya “kişilere haksız menfaat sağlama” unsurlarından birinin oluşması gerektiği, hakkı bulunan kişiler yerine hakkı olmayanların atanması halinde kişilerin. Birr Hukuk Bürosu avukatları olarak meslektaşlarımıza, stajyer avukatlarımıza ve dilekçe örnekleri konusunda ihtiyacı olan vatandaşlarımız.


Yargılama sürecinde beyanlarımda ifade ettiğim üzere, yapılan haciz sonrasında bu malları muhafaza etmem satmamam gerektiği konusunda bir açıklama yapılmadı. Hayatın olağan akışına göre kendime ait malların bir kısmını elden çıkardım.


Bundaki amacım muhafaza görevini kötüye kullanmak değildi. Hacze gelen memurlar bu malları satmamın devretmemin yasak olduğunu.


Suçun maddi konusu rehinli ve hacizli veya el konulmuş taşınır yada taşınmaz niteliğindeki mallardır. Fail, yediemin olarak atanan kişidir. Buna göre yediemin, “ muhafaza edilmek üzere kendisine resmen (bir mal) teslim olunan kişidir.


Adliyeye Karşı Suçlar başlığı altında açıklanmıştır. Güveni kötüye kullanma. Görevi kötüye kullanma suçu şikayete tabi suçlardan değildir,dolayısıyla suçun soruşturulması için herhangi bir şikayet süresi yoktur. Bu suçta dava zaman aşımı süresi yıldır.


Suç şikayete tabi suçlardan olmamasına rağmen yıl içinde bu suç soruşturulmazsa zaman aşımına uğrayacağı için artık soruşturma yapılamaz. Tüm bu sorulara güveni.


Vekil vekâlet görevini kötüye kullansa dahi bu husus vekil ile vekalet eden arasında bir iç sorun olarak kalır. NCÜ KİŞİ, VEKİL İLE ÇIKAR VE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE İSE VEYA KÖTÜ NİYETLİ OLUP VEKİLİN VEKALET GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDIĞINI BİLİYOR VEYA BİLMESİ GEREKİYORSA VEKİL EDENİN SÖZLEŞME İLE BAĞLI SAYILMAYACAĞI - Üçüncü Kişi Vekil İle Çıkar.


NET hukuk sitesi çoğu alanı kamuya açık ve okunabilir özelliktedir. Bu nedenle mevzuat (Kanun, Yönetmelik, Tüzük,Yargıtay kararları, Anayasa Mahkemesi kararları, Danıştay içtihatları vb örnek davalar ve mahmeke kararları) ile hukuk forum bölümün büyük kısmı ücretsiz ve herkes tarafından okunabilir olarak. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.


Bu pek çok açıdan suç teşkil edebilir. Bu doğrultuda, müşterek yahut iştirak halinde mülkiyete konu olan mallarla ilgili olarak müşterek veya iştirak halinde malik olanlar, birbirlerine karşı bu suçu işleyemezler.


Muhafaza görevini kötüye kullanma şikayet süresi

Başkasına ait olup da, muhafaza etmek veya belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyedliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyedliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunmak veya bu devir olgusunu inkar etmek” olarak tanımlanmıştır. Buna karşın mülkiyeti muhafaza kaydıyla satın alınmış olan eşyanın üçüncü kişiye satılması halinde fail malik olmayacağından suçun.


Görevi ile alakalı olmayan bir suç için görevi kötüye kullanma davası açılabilir mi? Nitekim görevi kötüye kullanma suçu da genel dava zaman aşımı süresi olan yıllık dava.


Gümrük ve Ticaret Başmüfettişi İlter Kuşoğlu, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı hakkında ‘hakaret, görevi kötüye kullanma, iftira, suç uydurma ve yargı görevini yapanı etkileme’ suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, eski Bakan Yazıcı’nın mal varlığının ve hediye edildiği iddia edilen Audi Q7.


Fakat rüşvet suçu Türk Ceza Kanunu’nun 252. Suçun, meslek ve sanat, ticaret veya “ muhafaza etmek veya” ibaresi hükme, 29. Adresinden Satın Alabilirsiniz.


Dolayısı ile suçun işlendiği tarihten itibaren yıl içerisinde soruşturma işlemlerine başlanmadığı taktirde suç zaman aşımına uğrayacaktır. Merci kararlarının kesin olması nedeniyle bu kararlar aleyhine temyiz yasa yoluna başvurulamayacaktır. Aksi halde şikayetin hak arama.


Başka bir ifadeyle, mağdur faili ve fiili öğrendiği tarihten itibaren ay içerisinde şikayet etmek durumundadır, aksi takdirde aynı suçtan aynı kişiyi şikayet edemez. Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus bu 6.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.