14 Ocak 2021 Perşembe

Yıldırım nikahı için gerekli evraklar

Belgeler tamamlandığı taktirde 2-gün içinde nikah işlemi yapılabilmektedir. EVLİLİK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR? TÜRK VATANDAŞLARININ NİKAH İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ BELGELER. Başvuru yaptığınız birimin yoğunluğuna göre değişmektedir.


Nikah Günü Kaç Gün Sonraya Verilir? Net bir süre vermek asla mümkün değildir. Eğer nikah işlemlerini hemen gerçekleştirmek istiyor iseniz de yıldırım nikahı için evlenme müdürlüklerine başvurabilirsiniz.


Resmi nikah ve yıldırım nikahı için gerekli belgeler, aynı belgelerden oluşuyor. Belediye Evlendirme dairesinden, izin belgesi alarak Nikahını kıydırmak istediği evlendirme dairesine işlemler için müracaat edebilirler). Nüfus cüzdanları aslı ve fotokopileri. Bunun için de nikah salonundan düğünden aylar önce randevu almanız gerekmektedir.


Eğer sona bırakırsanız işler istediğiniz gibi gitmeyebilir bizden uyarması. Bu yüzden de nikah günü ertelendikçe ertelenirdi. Bunun üzerine şikayette bulunan çiftler mahkemenin kararıyla yıldırım nikahı kıydırırlardı. En hızlı şekilde halledildiği için bu uygulama yıldırım nikahı olarak adlandırılırdı.


Belediyelerin evlendirme dairelerinin evlilik işlemleri. Günümüzde yıldırım nikahı dilekçeyle olmaktadır. Hemen evlenmek istiyorsunuz,beklemenin bi anlamı yok dediniz yada yakınlarına süpriz yapmak istediniz.


Sebeniniz ne olursa olsun gün içinde nikahınız kıyılabilir. Onca işin arasında kim uğraşacak” dediğinizi duyar gibiyiz.


Resmi prosedürlerin sıkıcı olduğunu kabul ediyoruz fakat yapılması gerektiği de bir gerçek. O yüzden bu yazımızda sizi çok sıkmadan nikah başvurusu için gerekli olan belgeler hakkında konuşacağız.


Yıldırım nikahı için gerekli evraklar

Evlenmeyi düşünen çiftler için rehber niteliğindeki yazımızda adım adım nikah süreciyle alakalı tüm bilgileri bulacaksınız. Bu belgeler nikah işlemleri için son derece gerekli evraklardır.


Yıldırım nikahı için gerekli evraklar

Sadece nikah için gerekli evraklar hızlıca alınarak 2-gün içinde evlenebilirler. Bunun için bağlı olduğunuz veya evlenmek istediğiniz belediyeden nikah günü alıp hızlıca evlenebilirsiniz.


Yıldırım nikahı için gerekli evraklar

Kızlık soyadını kullanmak isteyen kişilerin, gerekli formları doldurarak nikah başvurusunda taleplerini ayrıca dile getirmeleri gerekiyor. Evlendikten sonra bu kararı alan kişilerin Aile Mahkemelerine giderek bu taleplerini iletmeleri mümkündür.


Birçok devlet kurumundan belge almak ya da birçok kuruma gitmek zorunda kalmaktan çekinen çiftler nikah işlemleri için gerekli evraklar ya da belgeler konusunu hep erteliyor. Eski zamanlardaki yıldırım nikahı ile aynı sürede gerçekleşmektedir.


Yasalar önünde reşit olmak, Hakim veya kanuni temsilcinin izni olması, 2. Kanunen evlenmeye mani hali. Fotoğraflı nüfus cüzdanı, yeni kimlik kartının aslı ve fotokopileri, Veskalık fotoğraf, Sağlık raporu, Evlenme beyannamesi.


Evlilik Beyannamesi Nedir ve Nasıl Alınır? Evliliğe “Evet” demeden önce neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Bugün için yıldırım nikahı adına özel bir mevzuat bulunmuyor.


Acil nikah için gereken evraklar diğer evraklardan farksızdır. Evraklarını tamamlayanlar, evlendirme memurluğunun programına göre birkaç gün ya da bir hafta içinde evlendirilebilir.


Gerisi sadece birkaç ufak ayrıntıdan ibaret. Gerekli olan belgeler ise şunlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.