28 Ağustos 2019 Çarşamba

Hiçbir şey kelimesi nasil yazilir

Hiçbir şey kelimesi nasil yazilir

Ancak günümüzde en sık karşılaştığımız yazım yanlışlarından bir tanesi olarak bilinir. Bu yüzden doğrusu ” hiçbir şey ” şeklinde olmalıdır.


Hiçbir kelimesi ise bitişik yazılmalıdır. Doğru yazım: hiçbir şey şeklinde olmalıdır. Ayrıca bu kelimenin cümle içerisinde.


BİR ŞEY NASIL YAZILIR ? Sorusunun doğru cevabı ve hiçbir şey nasıl yazılır tdk? Yani ayrı yazılmalıdır. Her şey, hiçbir şey karşılığı ifadelerde ise anlamı daha da genelleşir, sadece somut varlıkları değil tüm fenomenleri kapsar. Kelimenin doğru yazılışı aşağıda da gördüğümüz üzere “ hiçbir şey ” şeklindedir.


Türkçedeki " şey " kelimesi ise aslen "eşya" anlamına gelir ama gerçek kullanımı çok geniş kapsamlıdır. O yüzden özellikle resmi dilde " şey.


Fakat o bir çift gözü hayalinden, rüyasından hiçbir şey silemedi. Türkçe’de her zaman için arkasına geldiği kelimeden ayrı yazılır.


Bir yazı ile okuyucuya mesajı doğru iletmede kaynağın önemli bir rolü ve sorumluluğu bulunmaktadır. Birçok kelimeyi doğru yazdığımızı düşünüp aslında yanlış olarak yazıyoruz. Günümüzde birleşik kelimelerin yazılışı ile ilgili birçok hata yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu’nun resmi internet sitesinden de bu hataların doğru yazılışları sık sık araştırılmaktadır.


Bu kelimelerin başında. TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda hiçbirşey kelimesi sözlükte bulunmamaktadır.


Günlük hayatta en çok kullanılan kelimelerden ‘ hiçbir şey ’in nasıl yazıldığı vatandaşlarca merak ediliyor. Peki, hiçbirşey nasıl yazılır?


Hiçbirşey mi hiçbir şey mi hiç bir şey mi? Hiç bir zaman yalan söyleme çocuğum. Gözlerimin içine baktı ve beni hiç bir yerde görmediğini itiraf.


Hiçbir şey kelimesi nasil yazilir

En çok karıştırdığımız kelimelerden bir tanesi de hiçbir şey olarak karşımıza çıkıyor. Tdk’nın tavrı bu konuda net ve şey kelimesi ile karşı karşıya geldiğiniz takdirde sizler de hemen ayırabilirsiniz. Nasıl Yazılır Sözlüğümüzde 100. Dilimizde “ şey ” kelimesi her zaman ayrı yazılır.


Haberin fotoğrafını da aklınızda kalması için ayrı ayrı duran iki kişiyi koydum ki, karşınıza bu tarz bir soru geldiğinizde aklınıza ayrı duran iki insanın fotoğrafı gelsin. Türkçe sözcük olan hiçbirşey, ayrı yazılmalıdır. Günlük yaşantımızda yazım yanlışları ile sık sık karşı karşıya kalırız.


Genellikle birleşik ya da ayrı olarak yazılan kelimeler birçok kişinin kafasını karıştırabilir. Sorumuzun cevabı, “Evet, bitişik yazılır” olacaktır. Abaza abazan Abazin Abhaz acenta acente açık hava açıkhava adem-i merkeziyetçilik ademimerkeziyetçilik ae ahçı akkusativ akşam üstü akşam üzeri akşamüstü akşamüzeri Ali Alija Izetbegović Aliya Aliya İzetbegoviç Aliya İzzetbegoviç Allah alt yazı altmış altyazı amfi amphi ana dil ana dili ana vatan anaanne anadil anadili anane anavatan andac andaç.


Hiçbir şey kelimesi nasil yazilir

TDK sözlüğü içerisinde “herşey” araması yapan kişiler “bu sözcük bulunamadı” uyarısı ile karşı karşıya kalıyor. Pek çok şey nasıl yazılır, hiçbir şey nasıl yazılır, herbir şey nasıl yazılır? Lisan anlamına gelen dil kelimesi ise "language" şeklinde yazılır ve "lenguic" diye okunur.


Türkçedekine benzer bir şekilde organın ismi olan tongue kelimesini lisan anlamında kullanmak da mümkündür. Mesela "mother tongue" hem mot-a-mot ana-dil anlamına gelir hem de kişinin ailesinden öğrendiği asıl lisanını ifade eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.