13 Temmuz 2020 Pazartesi

Tez sayfa numaralandırma roma rakamı

Tez sayfa numaralandırma roma rakamı

Sermet Hoca 266views. Hele ki tez yazımında bu durum daha sıkıcı bir hal alıyor. Bu yüzden bilgim dahilinde bu video. Burada word tez sayfa numaralandırma olarak da işlem açıklanabilir.


Sayfa : Kapak 2-10. Sonraki sayfalar ise Giriş kısmına kadar Roma rakamlarıyla ilerler.


Tez sayfa numaralandırma roma rakamı

Ardından ise normal rakamlara geçiş yapılır ve word dosyası bu şekilde sayfalarla numaralandırılma yapılır. Arama: Son Yazılar.


Doğrusal İstatistiksel Çıkarımda Eğilimler ve P. Tez yazım kurallarına göre hazırladığınız word belgesini numaralandırma konusunda sıkıntı yaşıyorsanız bu yazı işinize yarayabilir. Diyelim ki hazırladığımız tez sayfa, ilk sayfada sayfa numarası görünmesini istemiyorsunuz, daha sonraki sayfa “iv” şeklinde başlasın istiyorsunuz ve giriş bölümünden itibaren 1’den başlayarak devam eden normal.


Genel olarak baktığımızda 1. Word bölümlerde farklı sayfa numaraları yapsa da her sayfaya sayfa numarası ekler. Bir tanesini silmeye kalkarsan hepsini siler. Ama ilk bölümdeki sayfa numaralı kaldırman yine de mümkündür.


Göremiyorsan görünüm altbilgi-üstbilgi diyerek görebilirsin. Bunun için ilk roma rakamlı sayfaya gelerek (dokümanın 2. sayfası) sayfa ekleyin. Açılan oklar yardımıyla da sayfa numaralarını sayfanın altı ya da üstü gibi hangi alanına eklemek.


Numaralandırma Tezde numaralandırma çoğu kişinin zorlandığı bir konudur. Ama bu sadece bir genellemedir. Giriş bölümüne kadar roma rakamı, sonrasında arap rakamı ile numaralandırmak gerekir.


Farklı bölümlere farklı numaralandırma biçimleri ile birlikte bazı sayfalarda numara istenmemesi işi daha karmaşık hale. Doktora veya Yüksek Lisans tezi gerçekten zahmetli bir iş.


Romen rakamı ancak sayfada gizlenir. Bu iş bittek sonra oturup sayfalara numara vermek ayrıca berbat bir olay. Size kısaca nasıl sayfay.


Gerçek yazıya geçene kadarki her bölüm (içindekileri,önsöz,özet,şekil listesi vs vs) roma rakamı. Aynı şey roma rakamı -numerik rakam ayrımında da uygulanabilir. Nasıl yapacam derseniz o konuya çok hakim değilim ama kendi yöntemimi şöyle izah edeyim. Tez sayfasına çerçevesiz ve beyaz dolgulu metin kutusu ekleyerek içine düzgün formatlı rakamları yazıyorum ve düzeltilmesi gereken sayfa numarasının üzerine yerleştiriyorum.


Burada istediğiniz rakam biçimini seçebilirsiniz ve arap rakamları ile bağlı değilsiniz, örneğin sembol, roma rakamı seçilebilir. Estetik açıdan önemli olan, seçtiğimiz numaralandırma biçiminden sonraki nokta işaretini silmek. Bundan sonra da hizalama seçeneklerinden ‘ortalayı’ seçeceğiz.


Universitenin belirledigi format su sekild. Roma Rakamları nerelerde kullanılır? Roma rakamları dört işlem yapılmasındaki zorluğu nedeniyle günümüzde sadece numaralandırma için kullanılmaktadır. Bu sayfalarda sayfa numarası yazmaması gerekli.


Tez sayfa numaralandırma roma rakamı

Bu boş sayfalardaki numaraları nasıl silebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.