Bir gayrimenkulün dava esnasında bir başkasına satılmasının engellenmesi için tapuda "satılamaz" şerhi konuluyor. Bu şerh ile söz konusu taşınmazın başkasına devri yasaklanıyor.
Bu durum ihtiyati tedbir olarak ifade ediliyor. Hissedarlardan biri bu evi yeniden yaptı. Senetlerin ödenmemesi ihtimali karşısında en azından sattığı arsa üzerine haciz koyabilmesi için tapuya senet vadesi bitene kadar satılamaz şerhi koymak istiyoruz.
Satılamaz şerhi nasıl konuluyor, belirli süre bildirmek mi gerekiyor, şerh koydurmak için neler yapmamız gerekiyor ve nihayetinde tüm senetler ödendiğinde şerhi kaldırmak istediğimizde yapmamız gereken şeyler nelerdir ? Tapuda Geçici Şerh Nedir? Peki aile konutu şerhi nedir ne işe yarar nasıl konulur ? Diyelim ki bir konut alıyorsunuz.
Satış vaadi sözleşmesi yaptınız ve konutunuza sahip oldunuz. Bu kısıtlamalar yasalar doğrultusunda onaylanmış olup mal sahib.
Peki, aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar, nasıl konulur ? Muhtarlıktan ve varsa apartman yönetiminden konu belge alması gereklidir. Bu belge ve evlilik cüzdanı ile tapuya müracat ederek gerekli tapu harcını yatırıp şerh işlemlerini tamalayabilir.
Bu sayede tapu üzerinde kısıtlamanın mevcut olup olmadığını öğrenebilmek mümkündür. Tedbir talep eden taraf, dilekçesinde dayandığı ihtiyatî tedbir.
Aİle konutu şerhi koymak için diğer eşin rızası, onayı ya da izni gerekmez. Gayrimenkul satın almak isteyen kimseleri uyarıcı niteliğinde olan tapu şerhi, yıl süre ile geçerli. Eski yasaların uygulanmasına göre eşin rızası olmadan evin satılması ancak mahkeme kararıyla ve oldukça zor bir süreçten geçilerek engellenebiliyordu.
Bu şerhler kişisel haklar, temlik hakkını kısıtlayan veya yasaklayan şerhler, tescille ilgili geçici şerhler niteliğinde oluyor. Kişisel hakların şerhi için 55. Temlik hakkını kısıtlayıcı özellikteki şerhler için geçerli olan 56.
Merhabalar, müvekkilim tapuda arsa vasfında bulunan taşınmazını satacak ve karşılığında aylık senet alacak. Aksi takdirde, ilgili konut satıldığında alıcı iyiniyetli ise yani o konutun aile konutu olduğunu bilmeyen ve bilebilecek durumda da olmayan bir kişi ise satış geçerli olacaktır. Taşınmaz üzerine ipotek koysanız.
Bu kanun maddesine göre eşin kabulü olmadan aile. Türk Medeni Kanununda aile konutu konusunda farklı maddelerde düzenleme bulunmakta ise de temel düzenleme m. Fakat kimi zaman taşınmazın aile konutu olup olmadığı tartışma konusu olabilmektedir. Bu gibi durumlarda dava içerisinde hakimden aile konutu şerhi konulması talep edilebilir.
Boşandıktan sonra aile konutu şerhi koydurabilir miyim? Ayrıca, aile konutu şerhi işlenmesi gereken taşınmazın tapu. Ancak bu ev içinde satışını ve 2. Böyle bir uygulama yapılabilir mi ve ileride babam ya da kardeşim tapu üzerinde hak talep edebilir mi teşekkürler. Artık konuta aile şerhi koymak kolaylaştı.
Bizde sizler için aile konut şerhi nasıl konulur sorusunun cevabını nerledik. Bilgileriniz Hatırlansın mı? Meslektaşların Sorular ı Hukukçu meslektaşların hukuki nitelikte sorularını birbirlerine yöneltecekleri mesleki yardımlaşma forumu.
Konut şerhi nasıl konur?
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.