Hacizden önce veya haciz sırasında borçlu alacaklıya borcu taksitle ödemeyi teklif edebilir. Bu durumda alacaklının kabulü gerekir. Borçlu bu teklifi yazılı olarak icra dairesi vasıtasıyla karşı tarafa iletebileceği gibi,haciz esnasında tutanağa geçirilmesi suretiyle de yapabilir.
Bildiğiniz gibi icra dairesinde borç taksitlendirme imkanı söz konusu olup, sözleşme yapıldığı takdirde bu borçların vaktinde kesinlikle ödenmesi zorunludur. Aksi takdirde icra borcu hapis cezasına çevrilebilir.
Bir çok kişi aşırı borçlanma, plansızlıktan, olanaksızlık, gelir kaybından kısaca elinde olmayan nedenlerden dolayı borçlarını ödeme konusunda güçlük çekmekte hatta borcu borçla kapatayım derken bir anda kişisel iflasa kadar dip yapmakta ve hiç bir borcunu ödeyemez duruma gelmektedir. Yasal takibe düşen borçlar nasıl ödenir, taksitlendirme yöntemleri nedir?
Avukatlık olduğumuzda nelerle karşılaşırız, tüm sorularınızın yanıtlarını sizler için cevapladık. Eğer borçlu olduğunuz tutar şu anki finansal durumunuzu oldukça zorlayacak ve tek seferde ödeyemeyeceğiniz bir tutarsa, icra borcunda taksitlendirme yapılıp yapılmadığını merak ediyor olabilirsiniz.
Kanununa göre, borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeği taahüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur. Ancak borçlunun ciddi bir miktar icrada yer alan malı haczedilmiş olması. Alacaklının kabul etmemesi halinde taksitlendirme gerçekleşmez, yukarıda bahsettiğimiz hacizden önceki icra borcunun taksitlendirilmesi ile ilgili kurallar burada da aynen geçerli olacaktır.
Merhaba adım savaş ben kira borcumu dava açan avukat ile anlaşarak icra dairesinde taksitlendirdim avukatın ofisine gidip ödeme yaptım çek verdim elden para verdim fakat son 3-ay ödeme yapmadım beni tutuklatıp tazyik cezası için ay hapis kararı çıkartı bir gün nezaret de yattım ertesi gün borcu kapattım cezam kaldırıldı önceki ödemeleri icra dairesine bildirmemiş. Hukukunda borcu taksitle ödeme İ. Borçlu ödeme emrinin kesinleşmesinden sonra borcunu peşin ödeyebileceği gibi, yukarıda yazılı kanun maddesinin sağladığı imkânı kullanarak ve belirlenen şartlara uyarak borcunu taksitler halinde de ödeyebilir.
Düzenleme sayesinde sürekli olarak gecikme faizine maruz kalan ve bu borçlar yüzünden oldukça fazla çıkmaza. Bu işlemi icra dairesine başvurarak yada haciz mahallinde yapabilirler. Başvuru sonucunda alacaklıya borçlunun bu isteği tebliğ edilir ve alacakları kabul. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),prim borcunu yapılandırdıktan sonra taksitlerini aksatan mükelleflere yönelik yeni bir kolaylık getirdi.
Gerekli formlar size vergi dairesinde verilecektir. Alacaklının avukatı istemesi durumunda eve haciz gelir çünkü icra ve iflas kanununda borçtan dolayı borcunun evine haciz gelebileceğiyle ilgili hüküm var.
Daha önce icra ve iflas kanununa dayanarak icra ve haciz adlı makale yazmıştık. Tecil ve taksitlendirme işlemlerinde 50. Türk Lirasını aşmayan borçlar için teminat alınmamaktadır.
Adalet Bakanlığı tarafından getirilen icra borcu taksitlendirme imkanı borçlu vatandaşlar için büyük kolaylık sağladı. Borçlu vatandaş borcun tamamını tek seferde ödeyebileceği gibi ilk taksidi peşinen verip diğer taksitleri de doğru ve zamanında ödeyeceğinin taahhüdünü.
Taksitli olarak yeniden yapılandırılan vergi borçları, iki ayda bir şekilde düzenlenerek, kolay şekilde. Günümüzde gelişen teknolojileri en iyi şekilde sistemlerine entegre eden bankalar, ödeme sistemlerinin de zaman içerisinde değişmesini sağlamış. Genel sağlık sigortası borçlarının taksitle ödenmesi maalesef mümkün bulunmamaktadır.
Eğer prim borcunuz varsa bu borcun tamamını kapatmadan sağlık hizmetlerinden yararlanamazsınız. Adalet Bakanlığı, icra dosyalarına kredi kartı ile tek çekim ve taksitli olarak ödeme kolaylığı getirdi. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyenler. Taksitlendirme işlemleri yalnızca yapılandırma zamanlarında olabilmektedir.
Kredi kartı borcu taksitlendirme nasıl yapılır, sorusuna cevap vererek yazımıza başlamak gerekirse, kredi kartı borç ödeme işlemleri, bankaların düzenleyeceği sistemle belirlenmektedir. Bu sistem her bankanın işleyişine göre değişim gösterir. Her bankanın ayrı bir yapılandırma süreci ve sistemi bulunduğundan, hangi bankayla çalıştıysanız o bankaya ait.
Kredi kartı borçlarınızın taksitlendirilmesi ile ilgili merak ettiklerinizi, yazımızın devamında bulabilirsiniz. Kredi borçlarınızı ödemekte güçlük çekiyorsanız, gelir durumunuzda herhangi bir değişim meydana geldiyse ya da işinizden ayrıldıysanız, kredi kartı borcunuzu taksitlendirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.