25 Nisan 2018 Çarşamba

Mısır bitkisinin özellikleri

Her mısır bitkisinde yukarda da belirttiğim gibi genel itibari ile 5-adet mısır bulunmaktadır. Glikoz ve maltoz gibi şekerler, steroller, reçine, potasyum tuzları ve uçucu yağ.


Döllenme stresi nem stresiyle birlikte % dişi çiçekteyken her gün için % verim kaybı yaparken,% dişi çiçekteyken her gün için verim kaybı % olduğu belirtilmektedir. Kıtada henüz insan yokken mısırın var olduğu arkeolojik kazılar sonucunda anlaşılmıştır.


Tanesindeki ham yağ yulaftan sonra en yüksek değer veren besin maddesidir.

Sınıflandırma koçan sekli. Meksika ve Orta Amerika kökenlidir. Bizde sizler için mısır hakkında detayları derledik.


En beğenilen birbirinden farklı çeşit mısırlı tarif de sizleri bekliyor. Torpido nedir, özellikleri nelerdir? Daha iyi öğrenelim.


Büyük Konya Havzasından alınan topraklar üzerinde çalışmışlardır. Gerek coğrafi gerek tarihsel özellikleriyle birçok farklı turizm çeşidine elverişli bir ortama sahiptir.

Pamuk Bitkisinin Özellikleri ve Faydaları. Mısır ’ın özellikleri nelerdir? Latince Adı: Gossypium Herbaceum, gossypium arboreum, gossypium barbadense, gosspium hirsutum.


Temmuz – Ağustos aylarında krem beyaz veya parlak sarı renkli çiçekler açan otsu bir bitk. Yön Tuşlarını Kullanarak Resimler Arasında Geçiş Yapabilirsiniz. Silaj da çözünebilir şekerler, proteinler ve yağlar gibi başka besin maddeleri de bulunmakla birlikte bunlar son derece kısıtlıdır ve genel yem rasyonuna çok az katkıda bulunmaktadır.


Bitkinin iki farklı çiçeği vardır: Erkek çiçekleri bitkinin üst ucunda salkım başak biçiminde, dişi çiçekleri yaprak. Piramitler hangi firavun adına yapıldıysa, o firavunun odasına yalnızca gün güneş.


Yabancı otlar bitkinin suyuna ve gübresine ortak olarak bitkinin gelişmesini engellemektedir. Boğaz doldurma işlemi ise ikinci çapa ile birlikte bitki boyları.


Yağ, allantoin, şeker ve reçine. Bu dönemde mısır bitkisinin su isteği doğal yağışlarla karşılanamıyorsa sulama suyu ile karşılanmalıdır.


Bilhassa dini törenlerde olmakla beraber birden çok alanda kullanılmıştır. Silajlık mısır bitkisinin tek dezavantajı, kuru maddesindeki % 10’dan az ham protein içeriğidir.


Bu yüzden, ya mısır silajı yapılırken dışarıdan üre katılır ya da yüksek proteinli baklagillerle beraber silolanır. Gülgiller familyasından olan çilek, otsu bir bitkidir.

Toprağın üzerinde yetiştiği için yemeden önce mutlaka bol su ile yıkanmalı ve topraktan arındığından emin olunmalıdır. Gövdesi toprağa yayılarak büyür. Yapılan tüm arkeolojik kazılardan elde edilen bulgular, mısır bitkisinin 8. Ortalama sıcaklık derece ile derece arasında olmalıdır.


Hatta Kuzey ve Güney Amerika Kızılderilileri mısırı tanrının bir armağanı olarak düşünürlermiş. Transgenik mısır bitkisinin kendisi, hedef böceklerin sindirimini bloke eden toksini üretir. Bu, tüm bitkinin, böceklerin saldırısına karşı, alternatif işlemlerle olanların aksine, sadece yüzeyi ile sınırlı olma eğiliminde olduğu anlamına gelir. Tedavinin seçiciliği çok daha yüksektir.


Zein kumaşlar, mısır bitkisinin proteininden elde edilir. Zein, mısırda bulunan bitkisel proteine verilen isimdir. Alkol buharlaştırılır ve açık sarı renkte toz hâlinde zein elde edilir.


Ayrıca lotus bitkisinin bu özellikleri hakkında belli akademik araştırmalar yapılmıştır. Bonn üniversitesinden yapılan açıklamada temizlik gerektiren yaprakların pürüzlü yüzeyleri olduğunu açıklamıştır. En temiz bitki olan Lotus bitkisinin üzerinde bir çivi yatağı şeklinde küçük noktalar bulunmaktadır.


Bu küçük noktalara arasında sallanan toz zerrecikleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.