17 Kasım 2017 Cuma

İhtiyati tedbir şartları

Geçici Hukuki Korumalar. MADDE 389- (1) Mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da tamamen imkânsız hâle geleceğinden veya gecikme sebebiyle bir sakıncanın yahut ciddi bir zararın doğacağından endişe edilmesi.


Uyuşmazlık öncesinde veya uyuşmazlık süresince talep sahibinin talep ettiği hakkını ileride açacağı veya devam eden bir davanın sonunda elde etmesinin sağlanması amacıyla getirilmiş olan bir tür hukuki güvence sistemidir. Uygulamada icra takipleri ve davalar öngörülen süreleri aşmakta ve bu durum alacaklıların hakkını ihlal etmektedir. Davanın veya icra takibinin uzun sürelere yayılması, borçlu veya hak sahibi olmayan kişilerin mal kaçırma.


Tedbir Koyabilmenin Şartları.

Alacaklı para alacağına istinaden talepte bulunabilecektir. Para alacağı, rehinle teminat altına alınmamış olmalıdır. Kanunda vadesi gelmiş ve rehinle teminat altına alınmayan para alacağı adına ihtiyati tedbir kararının verilebileceği belirtilmiştir. Maddede düzenlenmiştir.


Aksi halde, kanuni süre içinde dava açılmış olsa. Mahkeme alınan talebi gerekli karşı tarafı da dinleyerek değerlendirir. Talep edenin haklarının derhâl korunmasında zorunluluk bulunan hâllerde, hâkim karşı tarafı dinlemeden de ihtiyati.


Bu durumda Kanun, yokluğunda aleyhine ihtiyati tedbir kararı verilen tarafa itiraz hakkı tanımıştır.

TEMİNAT TEDBİRLERİ, TALEBİN GÜVENCE ALTINA ALINMASINA HİZMET ETTİĞİNDEN, DOĞASI GEREĞİ ASIL DAVADA ELDE EDİLECEK HUKUKİ. Bu zor kullanmada kolluk kuvvetleri ile köylerde muhtarlar uygulayacak memura yardımcı olmak, onun emirlerine uygun davranmak zorundadır. Ancak bu yardım uygulamayı gerçekleştirecek memurun yazılı başvurusu üzerine sağlanır.


Ancak, ihtiyati tedbir kararı dava açılmasından önce verilmişse, tedbir talep eden, bu kararın uygulanmasını talep ettiği tarihten itibaren iki hafta içinde esas hakkındaki davasını açmak ve dava açtığına ilişkin evrakı, kararı uygulayan memura ibrazla dosyaya koydurtmak ve karşılığında bir belge almak. Sadece her ikisi de geçici hukukî koruma ana başlığı altında değerlendirilebilir. Bölge Adliye Mahkemelerine görev olarak verildiğine göre, HMK.


Rechtswörterbüchern, die ich habe, als "geçici koruma önlemi" beschrieben. Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanununda açıklanıyor. Burada yer alan esaslara göre mevcut durumda meydana gelebilecek bir değişme nedeniyle hakkın elde edilmesinin önemli ölçüde zorlaşacağından ya da tamamen imkânsız hâle geleceğinden veya gecikme sebebiyle bir sakıncanın yahut ciddi bir zararın doğacağından endişe.


Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda gösterilmiştir. Talep eden asil veya vekili, talep dilekçesinde ihtiyati tedbiri gerektiren. Günümüzde davalar ve icra takiplerinin açılış ve kesinleşme süreci göz önüne alındığında, borçlu ya da mal üzerinde hak sahibi olmayan kişiler, hak sahiplerinin. Red kararına karşı kanun yoluna başvurulabilir.


Kanun yolu inceleme yapar ve kanun yolunun vereceği karar kesindir. Red halinde doğrudan kanun yoluna başvu. Fiyat ı 8₺ Yazar.


Bu davanın üzerine tedbir konulan taşınmaz ile yakından uzaktan ilgi ve alakası bulunmamaktadır.

SÖZ KONUSU DAVA BİNANIN AYNINA İLİŞKİN DEĞİLDİR O. Davacı vekili, ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir talebinin reddine ilişkin mahkemenin verdiği karar bölümünün HMK. Sayılı İcra İflas Kanunu’nun 257. Uygulamada en çok çek, senet gibi kambiyo senetleri ile temin edilmiş alacaklar için ihtiyati haciz talebinde bulunulduğunu görmekteyiz.


Alacağı gösterir nitelikte bu gibi. Bu tedbir, markanın halihazırda devam eden davasının karara bağlanana. Banka teminat mektubunun paraya çevrilmesinin önlenebileceği yegâne yol, ihtiyati tedbir kararı alınmasıdır.


Ancak, mahkemelerin, tacirler tarafından oldukça güven duyulan ve ticari hayatın aktifleşmesinde büyük önem taşıyan bu ödeme aracına karşı ihtiyati tedbir kararını oldukça hassas incelemeler neticesinde verdikleri de gözlemlenmektedir. Ayrıca ihtiyadi tedbir şartları oluşmamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.