24 Ağustos 2017 Perşembe

Pazarkule sınır kapısı yoğunluk durumu

Edirne Pazarkule sınır kapısında mültecilerin durumu pek iç açıcı değil. Hiç bilinmeze doğru kilometrelerce yol yürüdünüz mü, hiç küçücük çocuğunuzla geceyi sokakta geçirmek zorunda kaldınız mı?


Kapıkule Sınır Kapısı. Bulgaristan Tarafı. Yolcu Giriş Peronları. Yunan güvenlik güçleri, tampon.

Konu hakkında soru, sorun ya da görüşlerinizi yorum bölümümüzden dile getirebilirsiniz. Bakanı Süleyman Soylu ise 5. Sınır ticaretine kapalı olan kapı, Edirne kent ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2pazarkule sinir kapisi haberi bulunmuştur.


Kara yolunu tercih. Sınır kapımızda olası yoğunluk durumu, kaza yada benzer durumları veya soru, sorun, görüşlerinizi ve şikayetlerinizi yorum bölümünden dile getirebilirsiniz. Tarlaları yürüyerek geçen düzensiz.


Yıllık izinlerini baba ocağında geçiren ve yaşadıkları ülkelere dönüşe geçen “gurbetçiler” nedeniyle sınır kapılarında hareketlilik.

Hamzabeyli sınır kapısı. Ramazan Bayramı tatillerini yurt dışında geçirmek vatandaşlar, sınır kapılarında uzun araç kuyrukları oluşturdu. Avrupa’ya açılan sınır kapılarından geçiş yapmak için bekleyen vatandaşlar, yoğunluğun bayram tatili nedeniyle olduğunu. Burada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık bin 5göçmen, geceyi.


Gurbetçilerden Melike Şirin, "Ben saat sonra sonuç. Tamamen kendi halkının üzerine yaptığı bir politika" dedi. Burada kurdukları çadırlarda kalan göçmenler, özellikle gece soğuk havalarda zor anlar. Dünya Türkiye’nin göçmenlere ‘açık kapı politikası’ uygulayacağının duyulmasının ardından Edirne’de gece yarısından itibaren Avrupa ülkelerine geçmek isteyenlerin hareketliliği sürüyor.


Buranın daha sakin olduğunu söylediler. Dün açılacağını söylemişlerdi. Herhangi bir faaliyet yok. Bizim kapımız açık ama onların kapalı. En zor durumda olanlar onlar. Yetişkinler başının çaresine bakıyor. Bebekler çok büyük travma geçiriyor. Kalplerine dokunmak gerekiyor. Bu durumu çözemezsek.

Haberler, makaleler, multimedya. ABONE OL GİR İŞ e-DÜNYA. ANASAYFA EKONOMİ FİNA.


Tatillerinin bittiğini ve ikinci vatana yaşadıkları ülkeye döndüklerini belirten Şahin, "Memleketimiz çok güzel. Göçmenlere yapılan yiyecek yardımında yoğunluk oluştu. Düzensiz göçmenlere yapılan yiyecek yardımında yoğunluk oluştu.


Atılan bir gaz bombası kapsülü, göçmenin başına isabet etti. Yaralanan göçmen, bölgede bekleyen sağlık ekipleri tarafında ambulansa alınarak tedavi edildi. Bekleyiş sırasında rahatsızlanan göçmenlere de sağlık ekipleri müdahale ediyor.


Araçlar, işlemlerin ardından sınır kapısından geçiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.