11 Şubat 2021 Perşembe

Yeşil pasaport bulgaristan

Seyahat öncesi herhangi. Bu tam olarak neyi ifade ediyor peki. Schengen ülkelerinden birine giriş yaptınız. Türkiye vatandaşların ikamet süresinin belirlenmesi için aylık dönemin.


Hususi ( Yeşil ) pasaport sahipleri ise günden kısa seyahatleri için geçerli pasaportlarıyla vizesiz olarak seyahat edebilirler. Ancak seyahate çıkılmadan pasaportların geçerlilik süresi kontrol edilmelidir. Diplomatik (Siyah) pasaport ile Hizmet (Gri) pasaportu h. Herkes yeşil pasaport alabilir mi yoksa belli bir özellik aranır mı sorularının cevabı bilinmelidir.


Yeşil pasaport bulgaristan

Sadece bulunduğunuz İL NUFUS Müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz. Bugün yeşil pasaport yazı dizimde en çok sorulan sorulardan birine açıklık getirmek için bu yazıyı kaleme alıyorum. Konumuz mali müşavirler için yeşil pasaport düzenlemesi.


Bu konu sıkça gündeme geldi ama somut tam olarak bir adım atılmadı. Yakın bir zaman sonra Avukatlar da yeşil pasaport alabilecek.


Yeşil pasaport bulgaristan

Bordo renkteki hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize alması gerekirken yeşil pasaporta sahipseniz çoğu ülkeyi daha kolay ziyaret edebilirsiniz. Yani pasaportun geçerlilik süresinin ziyaret süresi kapsamında olması yeterli değil. Bu süreyi göz önüne alarak dilediğiniz gibi seyahat edebilirsiniz.


Yeşil pasaport bulgaristan

Bu noktada oldukça önemli olan bir hususa dikkat edilmesi gerekmektedir. Selamlar ağustos ayında vizemi aldım( yeşil pasaport ) okumak için geldim almanyaya vizem kas. Yeşil pasaport almak içinse kamuda çalışma ya da. Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik.


Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır. En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır. YEŞİL PASAPORTA VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER.


Hani pasaport sahibi olursanız olun, ister bordo ister yeşil, bir ülkeye ziyaret etmeden önce pasaportunuzun geçerlilik tarihi en önemli unsurdur. Devletin sunmuş olduğu bu ayrıcalıklı yeşil pasaport birçok ülkeye vizesiz seyahat etme imkanı sağlıyor. Umumi yani bordo pasaport sahipleri vize derdiyle uğraşırken yeşil pasaporta sahip kişiler uçak bileti ve otel rezervasyonunu yapıp seyahatlerini gerçekleştirebiliyor. Bu, genellikle ay ile ay arasında değişebiliyor.


Bunu bir yıla çıkartanlar bile var. Pasaport geçerlilik ne demek biraz bunu açalım. O yüzden tatil planları yapmadan bu detayı mutlaka öğrenmenizde fayda var.


Yeni pasaport çıkarma işlemleri ya da pasaport yenileme işleri birbiriyle belgeler açısından benzerlik gösterdiği gibi farklılıklar da gösterebilir. Bu pasaportun hususi ya da hizmet damgalı olmasıyla alakalı olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken konu, yeşil pasaport başvurusu sadece İl Emniyet Müdürlük’lerine yapılması.


Ben bu yazıyı yazdıktan sonra sanırım tekrar sistem değişmiş ve sadece il nüfus müdürlüklerinden başvuru yapılıyor ama siz yine de epasaport. Ancak bütün devlet memurlarına yeşil pasaport verilmesi gibi bir durum söz konusu.


Sanılanın aksine tüm devlet memurlarına verilmeyen yeşil pasaportu almak isteyen kadrolu ya da sözleşmeli memurların birçok ülkeye vizesiz girebilme şansı bulunuyor. Başvuru sahibi yaşından sonra pasaport başvurusu yapmak isterse daha farklı belgeler ve pasaport ücreti verir.


Başvurular için yaş kriterine önem verilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.