16 Şubat 2021 Salı

Yaş antlaşması

Selim tahtta iken yapılmıştır. Gürcistan’a da el atmış olarak Rus genişlemesinin Kafkaslar istikametinde tehlikeler arzedeceği anlaşıldı.


Yaş antlaşması

Barış antlaşması uyarınca tarafların karşılıklı olarak büyük sefaret heyetleri göndermeleri kararlaştırıldığından Mustafa Râsih Efendi Rumeli beylerbeyi unvanıyla Rusya’ya büyük elçi tayin edildi. Adını, görüşmelerin geçtiği ve antlaşmanın imzalandığı Boğdan’da Seret suyu kollarından birisinin üzerinde bulunan Yaş (Yassi, İaşi) şehrinden alır.


Padişah her ne kadar savaşı devam ettirip Kırım’ı geri almak istese de askeri durum buna olanak vermedi. Bu antlaşma ile Kırım’ın Ruslara geçtiği tescillenmiş oldu. Yaş antlaşması nın önemi nedir? Ruslar, işgal ettikleri yerleri boşaltacaktır.


Yaş antlaşması

Prut Nehri’nin sınır olmasına karar verilecektir. Ticari ilişkiler de dostane ilişkiler kurulacaktır. Etiket: yaş antlaşması hangi padişah döneminde.


YAŞ ANTLAŞMASI SONUÇLARI, YAŞ ANTLAŞMASI MADDELERİ, MURTAK. This video is unavailable. Antlaşmanın içeriği yeniden merak konusu oldu.


Aylardır Dominik’te olan Survivor yarışmacıları ilk kez maske taktı! Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Kili, İsmail, Anapa ve Soğucak gibi kaleler, Rusların eline geçti.


Neticede, İngiltere. Ankara Anlaşması yaş sınırı bulunmaktadır. Türk vatandaşlarının Birleşik Krallıkta iş kurmasına izin veren bir vize türüdür. MSN ile hava durumuna bak, son dakika haberleri oku.


TV, spor, sağlık, magazin, finans, en son haberler ve son dakika gelişmelerini takip et. Korona günlerinde ‘riskli yaş grubu’ ilan edildiği için ’yaş üzeri’ olanlara özel ihtimam gösterildi. Emin olun, sık sık ’yaş üzeri’ kategorisinde ve bu sebeple sağlık açısından riskli olduğumu ilk bu dönem bana hissettirdi.


Yaş antlaşması

Sınıf Tarih konu anlatımıdır. Ayasofya yıl sonra yeniden cami olarak ibadete açılıyor. BB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayımladı. Valilik yeniden düzenleme yapılacağını duyurdu.


Valilikten yapılan açıklamada, salgının yayılmasını engellemek ve vatandaşları korumak amacıyla İl Hıfzıssıhha Kurulunun Vali Ali Çelik başkanlığında toplandığı bildirildi. Açık Lise Seçmeli Tarih Testleri. Açıklama: TARİH ders kitabının 1. Doğu Anadolu’da Rusların işgal ettiği bölgeler boşaltılacak. Dinyester ırmağı sınır kabul edildi.


Atatürk Anıtları’na çelenk bırakarak yapmak istediği anma programı, vilayetlerden ve kaymakamlardan açılan telefonlarla yasaklandı. Avusturyalılar antlaşma yerinin Bükreş olmasını. Editörlerimizin araştırarak hazırlamış olduğu Bitkiler alemi, Gezi rehberi gibi birçok kategoride ki yazılarını sitemizden okuyarak bilgi edinebilirsiniz.


Files are available under licenses specified on their description page. Hotin ile Besarabya Romanya’ya verildi. Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, YAŞ kararlarını onayladı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.