24 Eylül 2020 Perşembe

Umreye giderken yiyecek neler alınmalı

Ben umreye giderken tane diktirdim, tanesini liradan falan diktirmiştim. Daha sonra piyasaya umre pijaması diye çıktı zaten. Bu yüzden rahatlıkla bulabilirsiniz.


Bunların bazıları buzi ya da jarse oluyor, bu konuda bilgili birini yanınıza alıp penye olmasına özen gösterin. Müminlerin her zaman aklında Mekke ve Medine’yi görmek vardır.


Kadınların ayaklarının görünmesi Kabe’de yasaktır. Görevliler çorapsız gezen kad�. HACCA- UMREYE GİDERKEN YANIMIZA NELER ALMALIYIZ?


Oralarda ne yenir ne içilir, ne götürmem gerekir, kaç para lazım, kaç elbise lazım tarzındaki sorular aklımızı kurcalar durur. Yiyecek olarak dondurulmuş ve kurutulmuş yiyecekler alabilirsiniz. Gerçi orada yiyecek sıkıntısı olmuyor ama yine de özel yiyeceğiniz varsa alabilirsiniz. Yüz için güneş koruyucu alınız.


Umreye giderken yiyecek neler alınmalı

Para olarak yanınıza bir miktar harçlık alınız. Türk parasını her yerde Riyal’e çevirebiliyorsunuz, sıkıntı olmuyor. Tatile giderken alınması gerekenler listesinde belirttiğim gibi gündelik kıyafetlerin dışında, yaz olsa bile yağmur veya soğuğa karşı önlem alınmalı.


Ben her seferinde kendimden yola çıkarak şunu alın,bunu alın,en çok bu gerekli oluyor diye dilim döndükçe anlatmaya çalışırdım. Yatarken sabah uyanamayacağımdan korkmuştum, sabah uyanınca havalimanına giderken kaza geçirmekten ya da uçağı kaçırmakta.


Hiç aklımızda yokk. Yiyecek İçecek : Otellerde genelde sadece sabah-akşam yemek oluyor, gündüz veya sabaha karşı bişeyler yemek ya da içmek isterseniz, etrafta genelde en pratik seçenek dönerciler veya gözlemeciler oluyor, ayrıca KFC restaurantı da gece geç saatlere kadar açık. Mekke de Hilton un yanındaki ara sokakta sabaha kadar çay ve kahve bulmanız mümkün, sabah namazı öncesi çok.


Umreye giderken yiyecek neler alınmalı

Acaba ne götürsem, ne yenir, ne içilir, kaç para gerekli olur, gibi sorular aklımızı kurcalar. Bundan dolayı fazla malzeme götürüp de orada kendimize yük etmeyelim.


Günde en az bir defa iç çamaşırı değiştirmeniz gerekebilir. Ayrıca yanınıza rahat ve açık renkli kıyafetler alın. Eğitim ahmet Nisan 10. Suyu gereğinden fazla.


Sizce temizlik ile ibadetler a. SABIR almalıyız… Ne Kadar Az Eşya Olursa O kadar Rahat Olursunuz. Keyfiyet değil acziyet umresi olmalı gözyaşı vadilerine meşakkat yurduna gidiyoruz.


Klişe ama gerçek, yanınıza almanız gereken şeylerin bir listesini yapmak her zaman işe yarıyor. Sonuçta birkaç günlüğüne de olsa yaşamınızı bir başka yerde sürdürüyorsunuz, haliyle bunun için yanınıza almanız gereken her şeyin aklınıza bir kerede gelmemesi gayet mümkün. Biz giderken restaurant açıktı. Umre Takva Yolculuğudur.


Umreye giderken yiyecek neler alınmalı

Fakat yiyecekler yeterli değildi ve restaurant personeli son derece kaba ve saygısızdı. Giderken mutlaka yanınıza yiyecek alın ve mutlaka tren yolculuğu yapın. Orijinalden alıntı: cimbomasil arkadaşlar Erasmus ile polonyaya gideceğim giderken valizin içerisine yiyecekler almak istiyorum sizce neler almalıyım aklıma gelenler mantı ekmek alacağım siz de aklınıza gelenleri paylaşırsanız sevinirim konserve bir şeyler almayı düşünmüyorum.


Diyelim ki tatilinizde yurtdışı tura gitmeye karar verdiniz. Bunun için pasaport, zaman, para, sağlık, imkanlar falan uygun durumda.


Nasıl bir tur programı seçmeniz, gitmeden önce ve gidince nelere dikkat etmeniz, hazırlık dönemi gibi konularda ufak tefek tüyolar ve hatırlatmalar yapmak istedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.