14 Ağustos 2020 Cuma

Türkiye yüzölçümü siralamasi

Türkiye yüzölçümü itibari olarak 780. Toprak Olarak En Büyük ilimiz turkiye illerin yuzolcumu siralamasi en buyuk iller countries by area. Yüzölçümü En Büyük Ülkeler. Dünyanın toplam yüzölçümü 510.


Türkiye yüzölçümü siralamasi

Bu yüzeyin %78’i (362km²) sularla, %22’si (143km²) karayla kaplıdır. Yüz ölçümü diğer adıyla alan yüzeyin uzaydan kapladığı alanı yer miktarını ölçüm olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca yüzölçümü en büyük ve en küçük ülkenin bilgisine ulaşabilirsiniz.


Tablolara bir bütün olarak. Ancak bilinen ülke sayısı 236’dır. Aslında Birleşmiş Milletlere (BM) göre 1ülkenin egemen bir şekilde var olduğu kabul edilmektedir.


Türkiye yüzölçümü siralamasi

URAP TÜRKİYE SIRALAMASI AÇIKLANDI. Biraz da bu veriler üzerinden detaylara girelim. Bunu sırasıyla Sivas, Ankara ve Erzurum takip eder.


Türkiye yüzölçümü siralamasi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 3. Yıllar içerisinde gerçek araştırmaya dayanan bu yazıma tıklayınız. TAKLİT ve KOPYACILARIMIN olması beni sevindirir ama sizlerin taklitlerime değer vermesi.


Siverek, Şanlıurfa ‘da yer alan bir ilçedir. Yani toplamda 3kilometre. Bu bilgiler hakkında bazı göze çarpan detaylara da kısa kısa değinilecektir.


Bu yıl Ankara en başarılı il olurken, Burdur ikinci, Karabük ise üçüncü oldu. Buna göre Antalya’nın milyon 1bin hektar orman alanla birinci olduğu gözlendi. Kastamonu yerleşti. Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Konya ve Eskişehirilleri ile çevrilidir.


EN ÇOK KULLANILAN İLK ERKEK ADI: Mehmet adı olan toplam kişi sayısı 2. Mustafa adı olan toplam kişi sayısı 2. Ahmet adı olan toplam kişi sayısı 1. Ali adı olan toplam kişi sayısı 1. Yalova 8kilometre. Batı Avrupa’da yer alan Fransa dünyanın en eski ülkelerindendir. Bu nedenle ülkemizde konaklama çok önemli konumda.


Crespi Etkisi Nedir? Nüfus yoğunluklarına göre ülkelerin listesi. Bu liste, bağımsız ülke ya da özerk bölgelerde bir kilometrekarede yaşayan insanların sayısına göre oluşturulmuşur.


Burada önemli olan kendinizi zorlayarak cevabını bulmaya çalışmanızdır. Cevabını bilmiyorsanız bugün de yeni bir şey öğrenmişsinizdir. Gönderen Yasin Gümbür zaman: 05:31. Sonraki Kayıt Önceki K. Gökkuşağındaki renkler ve sıralamalarına bu yazımdan ulaşabilirsiniz.


Aslında buradaki ayrım lacivert renginin mora yakın bir renk olması nedeniyle arada kaynaması diyebiliriz. Bazılarında ise tane.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.