14 Ağustos 2020 Cuma

Tez İçindekiler sayfa numarası

Sermet Hoca 266views. Hele ki tez yazımında bu durum daha sıkıcı bir hal alıyor. Bu yüzden bilgim dahilinde bu video. Tez Sayfa Numarası Hazırlama - Duration: 2:54.


Tez İçindekiler sayfa numarası

Tr kullanıyorum cuma tez teslimi var. Format boyuna kayıp duruyor.


Turbo Boost Teknoloji 2. Genelde tezler sayfa sonuna ortalanacak şekilde konulduğu için örnek olarak sayfa sonu ve ortalanmış şekilde sayfa numarası oluşturdum. Yine Ekle sekmesinden Sayfa Numarası ’na ardından Sayfa Sonu ve Düz numara 2’yi tercih ettim. Tez için içindekiler tablosu nasıl hazırlanır sorusu lisans, yüksek lisans, tez hazırlama, ödev, proje ve makale hazırlayan öğrenciler için sorun oluşturmaktadır.


Wordde tez düzenlemesi yaparken öğrencilerin tez için içindekiler tablosu nasıl hazırlanır, bunu bilmeleri gerekir. Tezlerde sayfa numaralandırmalarının birçok farklı uygulaması vardır. Ancak en sık tercih edilen sayfa numarasının sağ üst köşesine basılandır. Tezler numaralandırılırken kapak sayfası, kabul ve onay sayfası ile ekler sayfalarına numara.


Yazar Soyadı, Tez Adı veya Kısa Adı, Sayfa Numarası. Kullanılacak Kağıdın Nite. TEZ YAZIM KILAVUZU. Tezde yer alan bütün baúlıklar, metin içerisindeki ekliyle kısaltma yapılmadan, sayfa sırasına göre bulunduğu sayfa numarası ile verilmelidir.


Sayfa ön izleme yapılması da mümkün olurken word sayfa numarası işlemleri bu şekilde tamamlanır. Dosyanın kaydedilmesi ve PDF olarak kullanımı mümkündür. Otomatik olarak sayfa numaralandırma yapılmış durumdadır fakat kapak sayfasında sayfa numarasının gözükmemesi gerektiğinden, kapak sayfamıza geri geliyoruz ve sayfa numarası eklediğimiz anda açılan Tasarım sekmesinde “İlk Sayfada Farklı” kutucuğunu işaretliyoruz.


Tablosu” ekleme ihtiyacı doğmaktadır. Bu tabloyu manuel oluşturmak çok zahmetlidir, başlıklar istenilen şekilde olmaz ve her adım için tek tek uğraşmak gerekir. En çok da içindekiler tablosunu oluşturduktan sonra belge başlıklarında bir değişiklik yapılırsa ya da başlıkların.


Metin alanının dıında yalnızca sayfa numarası yer alabilir. Simgeler ve Kısaltmalar bölümüne dair örnek bir ablon Ek-4’te verilmitir. Sayfa numaraları sayfanın altında, ortalanmı olarak verilir. Tez Onay Formu”(bkz.


Ek 2) ve tezin bilimsel etik kurallarına uygun olarak hazırlandığına ilişkin yazı (bkz. Ek 3) koymak gerekebilir. Bu durumda sayfa numarası Romen rakamıyla “ii” dir, fakat yazılı olarak gösterilmez. Göremiyorsan görünüm altbilgi-üstbilgi diyerek görebilirsin.


Sayfa tez geri kalanı ile sırayla numaralandırılır olmalıdır Kağıdın bir tarafı, sadece dışında bir tablo, grafik veya resim yüzleri olmalıdır metninde değinilen metni (bunlar tezin arkasındaki cebe konabilir) Başlık sayfasının içeriği hakkında daha fazla bilgi var ve diğer materyallerle ne yapılacağı gibi haritalar ve metinler ile bağlanamayan CD’ler. Daha sonra normal rakam vermek istediğiniz sayfanın başına gelin ve sayfa numarası biçimlendire tıklayın.


Tez İçindekiler sayfa numarası

Burada da başlangıcı olarak seçiyoruz. Ulusal Tez Merkezi hizmetlerinin tamamı internet üzerinden verilmektedir. Yasal uyarıyı okumak için tıklayınız.


Listesi Şekil Listesi de içindekiler gibi ayrı bir sayfaya yazılmalı ve sayfa numarası verilmelidir. NDEKİLER Sayfa No ÖNSÖZ 1. Eğer tez tek bir şekil içeriyorsa, bu durumda liste hazırlanması gereksizdir. Kısaltmalar Listesi Eğer tezde Kısaltmalar Listesi yer alıyorsa, tıp ve biyolojik bilimlerde kabul edilen bir.


Bu tabloyu elle oluşturmak çok zahmetlidir, başlıklar istediğiniz gibi olmaz hatta her başlığa tek tek bağlantı oluşturmanız gerekecektir. Universitenin belirledigi format su sekild.


Tez İçindekiler sayfa numarası

Yüksek lisans projemi bitirdim ve içindekiler kısmını hazırlıyordum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.