27 Ağustos 2020 Perşembe

Tezde sayfa numarası nereye yazılır

Sermet Hoca 266views. Language: English Location: United States. Yüklediğim videolardan, eğitim serilerinden ve atıl kalan bilgilerden haberdar. Genelde tezler sayfa sonuna ortalanacak şekilde konulduğu için örnek olarak sayfa sonu ve ortalanmış şekilde sayfa numarası oluşturdum.


Kaynağı tanıtıcı bilgiler virgülle ayrılarak sayfa numarası yazılır. Büyük “S” veya “sh” gibi simgelere gerek yoktur. Listede verilen şekil numarası, şekil alt yazısı ve sayfa numarası tez metnindeki ile aynısı ve küçükten büyüğe doğru sıralı olmalıdır.


EKİLLER LİSTESİ” başlığı büyük harflerle. Simgeler ve Kısaltmalar bölümü tek bir sayfa uzunluğunda ve sayfa numarası “ii” olarak verilmiú ise, bu bölümün sayfa numarası “iii” olarak verilir. Sayfa kenar boşlukları soldan 3. Tablolar Listesi Ek-5’teki örneğe uygun olarak hazırlanır. Bu sayfa ana metinde kullanılan kağıt üzerine yazılmalıdır.


Bu sayfanın düzeni özet sayfası ile aynı olmalı, “iii” olarak numaralandırılmalıdır. Teşekkür sayfasında, tez çalışmasında.


Tezde sayfa numarası nereye yazılır

Başlık büyük harf ile ve Times New Roman punto ile yazılır. Hazırladığımız tezde ya da projede yer verdiğimiz tüm kaynakların yer aldığı listeye kaynakça denir.


Metin içiyöntemde parantez içinde kaynak gösterimi yapılır. Atıflar tez metninde kullanılanpunto ile yazılır. Bir konuya ilişkin açıklama yapılması istendiğinde sayfa altına dipnotverilebilir.


Tezde sayfa numarası nereye yazılır

Aslında pratik nedenlerle. Fakat bu kısımda sadece ana bölüm başlıkları koyu olarak gösterilir. Ardından gelen sayfaya bir sonraki numara verilerek numaralama işlemi sürdürülür.


Birçok kişi bir sayfa oluştururken metinler hazırlar ve bu metinlerin hazırlanışı sırasında yazdığı konu ile ilgili bir açıklama yapmak istediğinde sayfasına bir dipnot koyar. Bölüm, Tablo, Şekil vb.


Kitapların hazırlanmasında başka kaynaklardan yararlanılıyorsa, bu kaynaklar kitabın son sayfasında, kaynakça başlığı altında yazılır. Tez Nasıl Yazılır ? Dipnot, bir kaynak eserse, yazarın adı, kitabın ya da yazının başlığı, varsa cilt numarası, basımevinin adı, kitabın basıldığı yer, basım tarihi ve sayfa numarası yazılır.


Tezde sayfa numarası nereye yazılır

Muharrem Ergin, Orhun Abideleri, Boğaziçi Yayınları, 21. Giriş sayfasına numara verilir, fakat yazılmaz. Takip eden sayfalarşeklinde numaralandırılır. Romen rakamları ile yazılır.


Yıl kutucuğuna makalenin yılı yazılır, iki nokta üst üste konularak metnin sayfa numarası rakamla yazılır. Derginin Cilt ve Sayısı varsa pencerenin en altındaki “Tüm Kaynakça Alanlarını Göster” kutucuğu tıklanarak Cilt ve Sayı numarası yazılacak alanın açılması. Tablo Listeleri Tablo ve şekiller fazla değilse bunları ayrıca listelemeye gerek yoktur fakat çok sayıdaki tablo ve şekiller için ayrı ayrı listeler düzenlemekte yarar vardır.


Kütle Numarası ve Atom Numarası Nereye Yazılır ? Ben de üniversite sınavında kimya çalışırken element sembolü üzerinden kütle ve atom numarası okumayı hep karıştırırdım. Kütle numarası nereye yazılır, atom numarası nereye yazılır diye kara kara düşünmemeniz için sizinle bir şablon paylaşmak istiyorum.


Bu durumda, kurum adı eğer uzun ise, kısaltma yapılarak yazar adı ve soyadı yerine yazılır. Devlet Planlama Teşkilatı” yerine “DPT” gibi.


Kitap Yayın Bilgileri: Kitabın basımı ile ilgili şu bilgileri kapsar: Cilt numarası, baskı sayısı, yayınevi, basıldığı yer, basıldığı tarih, sayfa numarası. Tek Yazarlı Eserler: Tek yazarlı eserler için önce yazarın adı ve soyadı yazılır, araya virgül konulduktan sonra koyu olarak kitabın adı yazılır, daha sonra parantez içinde diğer yayın bilgileri yazılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.