27 Ağustos 2020 Perşembe

Tezde kapak sayfa numarası silme

Unsubscribe from Turizm. Sayfa Numaralandırma-İstediğin Yerden Numara Verme-TEZ - Duration: 3:34.


NOT : Numaralandırılmış bir belgeye tasarım galerisinden önceden tasarlanmış bir kapak sayfası veya başlık sayfası eklerseniz, kapak veya başlık sayfası sayfa olarak eklenir ve ikinci sayfa sayfa olarak numaralandırılır. Tez hazırlamada wordde sayfa numarası ekleme, tez yazan öğrencilerin sorduğu sorulardan biridir. Bu yüzden wordde numara ekleme nasıl yapılır, ayrıca iki farklı sayfa numara verme nasıl yapılır bunları video ile açıklamak istedik.


Genelde tezlerde kapak sayfaları ve enstitü onay sayfalarından sonra sayfa numarası verilmeye başlanır. Sayı biçimi olarak aşağıda gösterildiği gibi. Bu durumda numaralandırma dökümanın 1. Ancak bazı durumlarda numaralandırmayı ilk sayfadan değil de, sonraki bir sayfadan başlatmak isteyebiliriz.


Tezde kapak sayfa numarası silme

Böyle bir durumda yukarıdaki yöntemden farklı bir yol. Apa stiline göre örnek kapak için de aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz. Not: Tezi teslim etmeden önce intihal raporu almak zorunda olduğunuzu biliyor muydunuz.


Tezde kapak sayfa numarası silme

Tezde kullanılan her başlık ve sayfa numarası, İçindekiler sayfasında hiçbir değişiklik ya da kısaltma yapılmaksızın aynen verilmelidir. Fakat bu kısımda sadece ana bölüm başlıkları koyu olarak gösterilir.


Tezde kapak sayfa numarası silme

Yazının tamamlanması sonrasında hemen word sayfa numarası ekleme mümkündür. Ekle kısmından sayfa numarası bölümüne girilir. Burada sayfanın başı ya da sayfanın sonuna numara ekleme mümkündür. Boyut ayarlanabilir ya da farklı.


Atlama satırı sayfa numarası çoğunlukla izlediği öyküden farklı bir metin çerçevesinde olması gerekir. Bu şekilde, atlama satırı sayfa numarası öykü metni yeniden akıtılsa bile yerinde kalır.


Sayfa Sonu, Kesmeler, şekiller tablosu 119) Tez Nasıl Yazılır? Kapak Sayfası 120) tez, sayfa sonu, kapak, metni kaydır 121) Tez Nasıl Yazılır?


Kaynakça 122) alıntılar ve kaynakça, alıntı ekle, alanı güncelleştir, sayfa numaraları 123) Tez Nasıl Yazılır? DELETE tuşuna basın.


Sayfa ( sayfa numarası için), NumPages (belgedeki toplam sayfa sayısı için) ve DosyaAdı (dosya yolunu ekleyebilirsiniz) gibi alanları kullanarak ekleyebildiğiniz bilgi örnekleri. SAYFA NUMARALANDIRMA Dı kapak sayfasında ve iç kapak sayfasından sayfa numaralandırması yapılmaz. Doğrusu budur zaten.


Normal konu anlatımının başladığı sayfa üçten başlasın. Sayfa numarası İçindekiler bölümünden balar. Orasını sayfa bir diye göstermeye çalışmayın.


Tekrarlıyorum kapak ve içindekiler kısmı da sayfa sayısna dahildir ama oralara sayfasayfa diye. Ancak bu sayfa numarası iç kapak üzerine yazılmalıdır. Tez çalışması Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Fonu veya bir kuruluşça desteklenmiş ise, iç kapakta bu durum proje numarası ile birlikte belirtilmelidir (Bkz. Şekil 3). Tezde yer alan bölüm ve alt bölüm başlıklarının ve sayfa numaralarının gösterildiği bölümdür.


Listesi (Varsa) Tezde kullanılan şekil (resim, grafik, fotoğraf vb.) adlarının listesidir. Kapak sayfasındaki tüm yazılar bold olarak yazılmalıdır. Kapakta tez başlığı, tezin yazarı, tezin basıldığı tarih (ay ve yıl olarak) ve basım yeri verilmelidir. Bir sayfa numarası seçin.


Son hali ciltli olarak sunulan tezde mürekkepli kalemle düzeltme, düzeltme bandı veya sıvı ile silme veya düzeltme olmamalıdır. Bütün balıklar sola dayalı, punto ve koyu olarak yazılmalıdır. Sayfanın üst kısmına ortaya gelecek ekilde büyük harflerle İÇİNDEKİLER diye baúlık yazılır.


Numaraların gösterildiği ilk sayfa, özet-abstract sayfasıdır. Numaralar, birbirini izleyecek biçimde sayfaların sağ alt kenarına son metin satırı veya dipnot satırından satır aralığı aşağıya konulur.


Bu sayfanın numarası, Roma rakamıyla (iii)’dür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.