Tahliye Taahhütnamesi Dava süresi ne kadardır? Taahhütnamede belirtilen sürede tahliye edilmez ise ay içerisinde tahliye davası açılarak icra takibi başlatılabilecektir. Türk Borçlar Kanunu Md.
KONUT kiranızı ödemezseniz kalan ayların tamamını ödemek zorunda mısınız? Kiracının tahliyesini sağlamaya yönelik hukuki imkanları kullanma hakkı tanır. Velhasıl kelam tahliye taahhütnamesi, kiracı tarafından taşınmazın belirlenen tarihte tahliye edileceği taahhüdü altına girdiği belgedir. Kiracı bakımından ağır sonuçlar doğuran söz konusu belge, kanun koyucu tarafından belirli şekil şartlarına tabi tutulmuştur.
Ancak TBK ’da kiraya veren kişi için de tahliye imkanları vardır. Konut ihtiyacınıza dayanarak sözleşmenin bitiminden itibaren ay içerisinde tahliye davası açabileceğiniz gibi tahliye taahhüdüne dayanarak da süreci işletebilirsiniz.
Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve hukuki yardım talep. Kira süresinin bitiminden önceki veya sonraki bir tarih tahliye tarihi olarak belirlenebilir. Zira tahliye taahhüdünün asıl tarafı olan ve boşaltma. Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan süre zarfında yapılabilmektedir.
Kararlaştırılmış olan sürenin geçmesi ile herhangi bir bildirim olmadan sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli, diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılmaktadır. Borçlar Kanununa tabi süreli yazılı kira sözleşmesine konu olan taşınmazlara ilişkin tahliye davaları İcra İflas Kanununun 272. Bu durumda taahhüt, söz konusu şartın gerçekleşmesi ile güncellik kazanacaktır.
Burada önemli olan husus öngörülen şartın objektif olarak gerçekleşebilir bir şart olması gerekir. Taahhüdün bağlı olduğu şartın belirsiz ve gayri muayyen olduğu durumlarda taahhüdün geçerliliğinden. Yeni tahliye taahhütnamesi ! Borçlar Kanununa göre, kiracı tahliye taahhüdü ile, evi belli bir tarihte tahliye edeceğini taahhüt etmişse, o tarihte evi boşaltmak zorunda oluyor. Boşaltmadığı takdirde ev sahibi, kiracı.
English Turkish online dictionary Tureng, translate words and terms with different pronunciation options. Dolayısıyla eğer ortada böyle geçerli bir tahliye taahhüdü varsa, kiracı gayrimenkulü sözleşmeye.
Taşınmazdaki kiracılar birden fazlaysa her birinin ayrı ayrı taahhüt vermeleri koşuluyla tahliye taahhütnamesi geçerli olacaktır. TBK 3deki “belirli bir tarihte boşaltma” bir zorunluluk getirmiştir. Herkes tarafından açıkça anlaşılan bir tarih.
Davalı tahliye taahhüdüne rağmen kiralananı tahliye etmemiştir. Bu nedenle mahkemece, tahliye taahhüdündeki düzenleme gereğince cezai şartın davalıdan tahsiline karar verilmesinde bir usulsüzlük bulunmamaktadır.
Buna göre "Kiracı, kiralananın teslim edilmesinden sonra, kiraya verene karşı, kiralananı belli bir tarihte boşaltmayı yazılı olarak üstlendiği hâlde boşaltmamışsa kiraya veren, kira sözleşmesini bu tarihten başlayarak bir ay içinde icraya başvurmak veya dava açmak suretiyle sona erdirebilir. Kanuna göre tahliye taahhütnamesi kiralanan taşınmazın kiracıya tesliminden sonra alınabilir. Bu kuralın amacı kiracıyı korumaktır.
Davalı vekili,taraflar arasında bulunan 28. Kiraya verenin taşınmazı ancak taahhütname. Adi tahliye taahhüdüne dayalı başlatılan ilamsız icra takibinde öncelikle dikkat edilmesi gereken, kira sözleşmesi ile adi tahliye taahhüdünün aynı tarihli olmamasıdır. Diğer şartlar da yan şartlardır.
Bildirim yollandıktan ay sonra veya sözleşmenin bitiminden ay sonra yeni mülk sahibinin tahliye davası açma hakkı vardır. Kolay yapılabilen tamir veya değişikliklerde bu dava açılamaz.
Kiracı yazılı bir tahliye taahhütnamesi vermişse bu durumda bu tahliye taahhüdüne dayanarak kiracıyı evden çıkarmak mümkündür. Ancak kiracıdan alınan tahliye taahhüdünün geçerli olması gerekir, bunun için bir takım hususları içermesi gerekmektedir aksi halde taahhüt geçersiz sayılacak ve dava reddedilecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.