31 Mart 2020 Salı

Sınai mülkiyet kanunu ceza hükümleri

Başlangıç Hükümleri. Karılıklılık ilkesi uyarınca, Türkiye Cumhuriyeti uyruğundaki kiilere sınai mülkiyet hakkı koruması sağlayan devletlerin uyruğundaki kiiler, yararlanır.


SINAİ MÜLKİYET KANUNU Kanun No. MADDE 156-(1) Bu Kanunda öngörülen davalarda görevli mahkeme, fikri ve sınai haklar hukuk mahkemesi ile fikri ve sınai haklar ceza mahkemesidir. Markayı, coğrafi işareti, tasarımı, patent ve faydalı modeli, … ifade eder” şeklinde tanımlanmıştır. Sınai mülkiyet hakkına tecavüz sayılan fiilleri işleyen kişiler, hak sahibinin zararını tazmin etmekle yükümlüdür.


Komisyonda kabul edilen tasarı, marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların korunması ve bu suretle teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Tasarıya göre, marka hakkına tecavüz edenleri hapis ve para cezası bekliyor.


Tasarım bu Kanun hükümleri uyarınca tescil edilmiş olması hâlinde tescilli tasarım, ilk kez Türkiye’de kamuya sunulmuş olması hâlinde ise tescilsiz tasarım olarak korunur. Bir sınai mülkiyet hakkı sahibinin, kendi sınai mülkiyet hakkına dayanarak, bir başka sınai mülkiyet hakkı sahibine karşı ve o kişinin sınai mülkiyet hakkını dava konusu ederek dava açması durumunda yetkili mahkemesi SMK m. Bu durumda yetkili mahkeme hem SMK.


Mevzuat derlemesi niteliğindeki çalışmalar arasında fark yaratan Libra Serisinin 8. SMK ile, tıpkı maddi mülkiyet. BAŞLANGIÇ HÜKÜMLERİ. Amaç, Kapsam, Tanımlar ve Korumadan Yararlanacak Kişiler. Marka, coğrafi işaret, tasarım, patent, faydalı model ile geleneksel ürün adlarına ilişkin hakların korunması ve bu suretle teknolojik, ekonomik ve sosyal ilerlemenin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak amacıyla 10.


Sınai mülkiyet kanunu ceza hükümleri

Bu kanun genel çerçevesi hakkında bir önceki sayıda gi. Türk Patent ve Marka Kurumunun kanun hükümlerine göre, aldığı bütün kararlara karşı açılacak. Bu mahkemeler tek hakimli olarak görev yapacak. Bu kanunu okuyucuya sunarken, yenilikleri görsel bir şekilde açıklayan bir yazıya gereksinim duyulmuştur.


Sınai mülkiyet kanunu ceza hükümleri

Ceza Hukuku Temel Mevzuatı. Kitabın fihristlerini hazırlayan FSMVÜ Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Salih Tayfun İnce’ye ve özenli dizgi ve kapak. Herhangi bir ayırt edici niteliğe sahip olmayan işaretler. Ticaret alanında cins, çeşit, vasıf, kalite, miktar, amaç, değer, coğrafi kaynak belirten veya malların üretildiği, hizmetlerin sunulduğu zamanı gösteren.


Gemi veya payının devri hâlinde, taraflardan her biri, giderleri karşılamak şartıyla, kendisine devre ilişkin resmî veya imzası noterce onaylı bir senet verilmesini isteyebilir. Kanunun gerekçesinde de özellikle. Bu kanunda marka hariç, sınai mülkiyet haklarına tecavüz halinde herhangi bir suç ve ceza düzenlemesi bulunmamaktadır.


Kanun’un yürürlüğe girmesi ile, artık TTK madde uyarınca sınai mülkiyet haklarına tecavüz edildiği. Kanun, daha önce her biri ayrı KHK ile düzenlenen sınai mülkiyet türlerine ilişkin hükümleri çeşitli değişikliklerle birlikte tek bir çatı altına toplamıştır. Resmi Gazete’de yürürlüğe girdi. Yeni sistem, kapsamlı bir inceleme yapılmaksızın elde edilebilen, yedi yıllık kısa süreli patent başvurusu ile ilgili tüm hükümleri yasaklamıştır.


Boşanma, Nafaka, Tazminat, Aldatma. Yasa kapsamındaki birinci kitapta marka hakkı, ikinci kitapta coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı, üçüncü kitapta tasarım hakkı.


Sınai mülkiyet kanunu ceza hükümleri

Böylece Patentler, Endüstriyel Tasarımlar, Coğrafi İşaretler ve Markalar tek bir kanunda düzenlenmiş ve Sınai Mülkiyet Hukuku tek çatı altında toplanmış oldu. Sitemizin makaleler bölümünde Sınai Mülkiyet. Avukat Mehmet CANSIZ. Yargıtay, AYGAZ GRİ RENK kararında, “bir rengin tek başına ve bağımsız olarak marka olarak tescili mümkün değildir.


Renklerin ancak özel bir şekil verilmek, kombinasyon yaratmak, çizgi yahut resimle birleş- tirilmek kaydıyla tescili söz. Maddelerin altındaki yorumlar bilgi paylaşımı amaçlıdır, hukuki bir uyarı ya da öneri değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.