20 Aralık 2019 Cuma

Orjinal etsİz çiğ köfte tarifi

Ancak evde daha ekonomik bir şekilde yapılmak istendiğinde elimiz hep etsiz çiğ köfte tarifine gidiyor. Onun da yoğrulması bir hayli zaman alıyor. Gelin, şu işi daha kolaylaştıralım.


Orjinal etsİz çiğ köfte tarifi

KCRK Gerçek çiğ köftenin memleketinde Urfa da. Tepsimizin bir yarısına bulgurumuzu koyuyoruz. Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler. Lütfen Kanalıma Ücretsiz Abone Olmayı Unutmayınız.


Videolarımı sosyal medya hesaplarınız da paylaşabilir daha çok kitleye ulaşmama destek olabilirsiniz :) teşekkür ederim şimdiden. Biraz el oyalasa da en güzel tariflerin başında geliyor etli çiğ köfte. En az dışarıda yedikleriniz kadar lezzetli bir etli çiğ köfte tarifiyle tanışmaya hazır olun. Hakiki Çiğ Köfte Tarifi nasıl yapılır?


Sıcak su ile ıslattım. Soğanı ve sarımsağı ince ince kıyıp karışıma ekledim. Urfa ve Adıyaman usülü etli, etsiz çiğ kötfe tarifi ve kalorisi 21.


Orjinal etsİz çiğ köfte tarifi

Bir yoğurma kabına ince bulgur konur sıcak su ile ıslatılır ve dakika beklenir. Sonra rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ince kıyılmış nane, isot, nar ekşisi eklenerek yoğurulur. Bol baharatlı, isotu fazla ve acısını damağınızda müthiş bir şekilde hissedebileceğiniz ekonomik fakat aynı zamanda lezzetli acılı etsiz çiğ köfte tarifimiz "Şeflerimiz Yaptı: Porsiyonu Liraya vs.


Liraya Çiğ Köfte " videosu için Ferhat Şef tarafından özel olarak hazırlandı. Etli Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı. Salça, isot, ince kıyılmış soğanlarımızı ve sarımsakları diğer kenara ayırıyoruz.


Sonra bulguru karıştırmadan salça ve biberi su ile yumuşatıyorum. Azar azar bulgur ilave ederek karışmasını sağlıyoruz. Pek aklıma yatmadı.


Meğer dışarıdaki etsiz çiğ köftelerde de mutlaka bulyon kullanılıyormuş. Bu çiğ köfte tarifi bugüne kadar yaptığım en lezzetli köfte oldu. Yanında marul ile servis edebileceğiniz gibi lavaş ile.


Evinizde sadece dakika hazırlayabileceğiniz etsiz çiğ köfte tarifi için malzemeleri hazırlayın. Bu yüzden etsiz çiğ köfte yapılışı biraz daha kısa sürecektir. Bir kabın içine bulguru alın ve üzerine yavaş yavaş sıcak suyu dökün. Neşeli Şefler - Yetenekli Şeflerimizle Muhteşem Lezzetler Şahane Tarifler Sizlerle.


Orjinal etsİz çiğ köfte tarifi

Baştan belirteyim çiğ köftenin orjinal tarifin de esmer bulgur ve isot kullanıyor bende olmadığı için kullanmadım. Bir bardağa yakın isotun üzerine su ilave edelim ve biraz bekleyelim.


Bütün malzemeler hazır. Merhabalar bugün sizlerle çocuk, genç, yetişkin demeden hepimizin severek yediği öğün ayırt etmeksizin günün neredeyse her saatinde tercih ettiğimiz hem ara öğün hem ana öğün olarak tüketilebilen Çiğ köfte yapımını anlatacağız. Hemde yoğurma derdi olmayacak, bilekleriniz ağrımayacak. Ben bu tarifi Yeturla lezzet kareleri’nden aldım.


Kendisine tarif için teşekkür ediyorum. Daha önce Antep usulü etsiz çiğ köfte tarifini paylaşmıştım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.