12 Ağustos 2019 Pazartesi

Haczedilecek mal yoksa ne olur

Ancak maaşın tamamına el konulması mümkün değildir. En fazla maaşın dörtte birine haciz konulabilmektedir. Eğer borçlunun haczedilecek bir maaşı ya da mal varlığı yoksa bu durumda yapılacak bir şey yoktur. Eğer borçlu hacizden, haczedilecek mal bulunamaması nedeniyle alacaklıya aciz vesikası verilmesinden veya borçlunun iflas etmesi tarihinden itibaren geriye doğru iki yıl içinde herhangi bir malını ivazsız olarak devretmişse bu tasarrufun iptali mümkündür.


Yapılan araştırmalarda birçok vatandaş kredi borçlarını ödeyemiyor, bu durum halinde yapılacak olan yasal süreç nasıl işler? Birçok vatandaşın merak ettiği soruları haberimizde sizler için yanıtladık.

Haciz durumu ne zaman başlar? Haczedilecek malların kiralık olduğu iddiası Meslektaşların Soruları. Evlenmeden önce alınan mallar boşanma davasında mal paylaşımı konusunda sıkça gündeme gelmektedir.


Döviz Yoksa Ne Olur ? Kredi kartı borçları için hapis cezası. Ancak, yasanın, alacaklı tarafından borçlunun mal varlığıının bilinmesi gerektiği durumlarda ceza verilmeyeceğine dair hükmünü Yargıtay yorumlayarak, kooperatiflerin mal varlığının herkesce bilinebileceğini, bu nedenle kooperatif yöneticileri hakkında mal beyanında bulunmama suçundan dolayı ceza verilmemesi gerektiğini söylemektedir. Ben bu görüşün bence yanlış.


Bu ayın sonunda da ingiltereye gidiyorum dönmeme ihtimalimde var sor. Dolar satış yer mi, Dolar n.

Derece sistemi nedeniyle mal paylaşımına birinci dereceden başlanır. Birinci derece mirasçılar yoksa sırasıyla ikinci ve üçüncü derece mirasçılar arasında paylaşım yapılır. Miras bırakanın eşi her dereceyle birlikte belli oranlarda miras hakkına sahiptir. Medeni hukuk sisteminde.


Peki icraya mal beyanında bulunmazsak ne olur yasal zorunluluk var mı gibi hususlara açıklık getirelim. Bankadan kredi çektiniz, kredi kartınızı ödemediniz, veya senet ile bir eşya satın aldınız bir mağaza olabilir hatta telefon borcu yüzünden dahi icra kararı ile karşılaşmanız mümkün. Kardeşler arasında mal bölüşümüyle alakalı bir sorun yok.


Memleketten kardeşlere arsa veya tarla verilecek …. Bu gibi durumlarda bankaların yapmış olduğu. Bu miras ev mahkemede edinilmis mal olarak ikiye mi bolunur yoksa evimi geri almak mimkunmudur. Lutfen bir oneri sunarmisiniz.


Nasil bir yol izlemeliyim. Mal paylaşımına konudur. Eve haciz gelirse ne alınır?


Kanunen, Ödeme emrindeki süre geçtikten ve borçlu itiraz etmiş ise itirazı red olunduktan sonra mal beyanını beklemeksizin alacaklı haciz konmasını isteyebiliyor. Buna cevap veremem.


Yani haciz aşamasında ilk alacaklı borcunu tahsil eder sonra sırayla diğer alacaklar eğer haczedilecek mal varsa haczedilecek devam eder. Bankadaki paraya ise bloke konulmak suretiyle haciz yapılır.

Bankaya yazılı emir gelirse paraya bloke koyar ve alacaklıya. Küçük göğüsler için gelinlik var mı acaba bu zamanlarda çok düşünüyorum silikon taktircam yoksa? Diğer konusunda 7görüş paylaştı. Ne şekilde edinilmiş olursa olsun TMK’nın yürürlüğe girdiği tarih olan 1. Miras yoluyla kazanımı gerçekleştirilen eşyada diğer eşin herhangi bir payı yoktur.


Konut kredisi kullanarak, iskansız ev almayı düşünen kişiler nakit veya birikimleriyle satın alma işlemi yapabilirler. Ayrıca iskan belgesi olmayan binalara abonelikler verilmiyor.


Elektrik, su ve doğalgaz gibi aboneliklerin alınabilmesi için iskan. Kaçak kat çıkıldığında ne olur ? Türk Lirası tutarında ceza kesilecektir. Sadece konuta göre değil, çevredeki konutlara ve insanların kaçak kattan etkilenme durumlarına bağlı olarak cezanın boyutu artış gösterecektir.


Dünya mı yoksa Ahiret mi ? Kendimizi manen yetiştirmek isterken, çor çocuk neredeyse çağın gerisine düşecek kadar fakirleştik. Memurların bilmesi gereken bazı konular vardır ki iş işten geçtikten sonra bunları öğrenmenin maliyeti oldukça fazla olabilmektedir.


Birçok memurun disiplin cezasına maruz kaldığı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.