26 Temmuz 2019 Cuma

İşe giriş sağlık raporu nereden alınır

Sağlık raporu nereden alınır ? Hekimi tarafından yapılmakta. Eğer işyerindeki çalışan sayısı az ise raporun aile hekimi ve ya devlet hastanelerinden alınması gerekiyor.


Periyodik sağlık raporu kapsamında belirlenen aralıklarla ilk işe giriyormuş gibi tekrardan sağlık raporu alınır ve ilk işe girişte alınan sağlık raporu ile karşılaştırılır. Buna göre çalışılan iş için geçen zaman içinde herhangi bir sağlık problemi yaşanıp yaşanmadığı kontrol edilir. Eğer iki rapor arasında kayda değer bir değişiklik yoksa. Bu belgeler arasında işe giriş sağlık raporu da yer almaktadır.


Tehlikeli veya çok tehlikeli sınıflarda yer alan iş yerlerine girişte sağlık belgesi istenmektedir. Yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren işletmeler ise işe giriş raporunu mutlaka istemektedir. Ayrıca bu rapor sadece işe girişte değil ay veya yıl sonra belirli periyotlarla çalışandan tekrar.


İşe giriş sağlık raporu nereden alınır

Torba Yasa ile birlikte 10’dan daha az sayıda çalışanı bulunan ve az tehlikeli işyerleri için aile hekimlerinde ya da devlet hastanelerinde de sağlık raporu alınabilmektedir. Fakat yeni düzenlemeyle bu raporu işyeri hekimleri vermeye başladı. Yani eğer yeni bir yerde işe başlayacaksanız, söz konusu firmanın işyeri hekimine muayene olmanız gerekmektedir.


OSGB iş yeri hekimleri tarafından gerekli kontroller yapıldıktan sonra verilebilmektedir. Her çalışan işe başlamadan önce işe giriş sağlık raporu almalıdır.


Bu sayede işe uygun olup olmadığı değerlendirilmiş olur. Bu bağlamda işe girecek personellerin sağlıklarının elverişli olup olmadığının görülebilmesi için sağlık raporu almaları talep.


İşe giriş sağlık raporu nereden alınır

Yukarıda da belirtildiği gibi işe giriş sağlık raporu veya işe giriş muayenesi işyerinde görevli olan işyeri hekimi tarafından yapılmalıdır. Daha önce aile hekiminden ücretsiz olarak alabildiğimiz sağlık raporu, yapılan düzenleme ile birlikte TL ile 1TL arasında değişen bir ücret ödenerek alınabilmekte.


Kanun alınması gereken sağlık raporların işyeri hekiminden alınması esasını getirildi. Periyodik sıhhat raporu kapsamında belirlenen aralıklarla sıhhat raporu alınır ve ilk işe girişte alınan sıhhat raporu ile kıyaslanmaktadır.


Bunun haricinde işe yeni başlamış olacak olan kişiler, çalışmış oldukları firmalarda minimum kişiden azca çalışan var ise ve yapılacak olan iş azca tehlikeli statüsündeyse aile hekimlerinden de bu periyodik sıhhat raporu. Engellilik sağlık kurulu raporu, vergi muafiyeti raporu, yurtdışı tedavi raporu, engellilik raporu, özel teçhizat ithalatı amacıyla elde.


Bunun yanı sıra, raporun maliyetleri kim tarafından karşılanmalı? Az tehlikeli ve 50’ den az. Hayatımızın bir çok evresinde sağlık raporu gerekli olmaktadır. Hocam, bir sorum olacak.


Aile hekimleri veremez mi? Bunun için bir engel var mı aile hekimi veremez gibi? Yeni bir işe girerken çalışandan, işveren tarafından istenen sağlık raporu nereden ve nasıl alınır ? Ehliyet için sağlık raporu ehliyet sınıfına göre.


Eğer işe giriş için gerekli doktor raporunu özel bir hastaneden alacaksanız, akşam saat dan sonra bu hizmeti verip vermediklerini sorun. Peki, bu sağlık raporu nereden alınır ? Hem rapor alımını daha düzenli bir hale getirmek hem de daha kontrollü rapor alımını sağlamak için verilen bu karar.


İşe giriş sağlık raporu nereden alınır

Yeni düzenlemeye göre iş için sağlık raporları aile hekimi ve hastane gibi yerlerden alınmayacak. E GİRİŞ SAĞLIK RAPORU (TEK HEKİMLİ) Herhangi bir işe girişte istenilen sağlık raporudur. Gerekli Evraklar: Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi, adet fotoğraf.


Merhaba benim ehliyetim yok ben B sınıfı ehliyet almak istiyorum fakat bildiğim kadarıyla sağlık raporu almak isteyenlerde beden kitle indeksi %üzerinde olan Obezlerde uyku apnesi testi isteniyor diye biliyorum fakat benim biraz fazla kilom olduğu için benim böyle bir test yaptırmama gerek var mı yok mu yani ben %üzerindeyim çünkü benim biraz fazla kilom olduğu için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.