19 Temmuz 2019 Cuma

İcra dosyasının kapatılması talebi

Baska ildeyim ve kemoterapi alıyorum gıtmem cok zor. HAKSIZ ıcra işlemi acmak suretıyle maddi manevi zararlarımı belgeleyip karşı dava sureci baslatsam sansım varmı.


İcra dosyasının kapatılması talebi

Alacaklının icra dosyasının borçludan borç alamadığı durumlarda, adli bir makam olan icra takibi, borçlunun borcu tamamen ödediği veya alacaklının feragat ettiği durumlarda, icra dosyası kapanır. Bu sayede icra dosyasıyla alakalı herhangi bir ihtilaf kalmadığından memurdan icra dosyasının infazını yani kapatılmasını talep edebilecektir.


Bu durumda tekrardan icra dosyası yenileme dilekçesi yazıp icra dosyası yenileme harcını yatırarak tekrardan işlemlere başlayabilirsiniz. Bu sebeple icra dosyasının icra müdürlükleri nezdinde kapatılmasının sağlanması borçluya hakkında tekrar haciz yapılmasını önleyeceğinden, haricen yapılan ödeme akabinde alacaklı tarafından ilgili icra dosyasına haricen tahsil bildiriminde bulunulması ve gerekli tahsil harcı dosyaya yatırılarak dosya kaydının kapatılması mutlaka sağlanmalıdır.


Sebebi ise satış söz konusu yapmalarıdır. Sancar Akışoğlu Comments. CRA MÜDÜRLÜĞÜNE DOSYA NO: Alacaklı vekili geldi. Bunlardan birisi ilamsız icra iken diğeri ise ilamlı icra.


Bu konulardaki hususlara ayrıntıları ile daha önce yer vermiştik. Eğer borçluysanız ve bu borcunuzu ödemiyor yada ödeyemiyorsanız karşınıza icra ve daha sonrasında ödememe durumumun devam etmesi halinde de haciz işlemleri çıkar. Burada üzerinize mal varlığının. Eğer devam eden bir icra takibi dosyası üzerinde yıl hiç işlem yapılmazsa icra.


K-7 yenileme emri talebi zamansini kesermi, icra dosyasının düşmesi, dava dosyalarinin sistemden dusurulmesi dilekcesi, icra doyasinin. Daha sonra arama butonuna adalet bakanlığı yazarak icra dosyası sekmesine tıklamanız gerekiyor.


Daha sonra açılan sayfada sağ üst tarafından ‘’Detay görüntüleme’’ butonuna tıklayarak dosya türü, durumu, açılış tarihi ve dosya numarasını görebilirsiniz. Bunun için de borcu ödenmiş olan icra dosyası, işlem yapılarak kapatılması gerekiyor. Fakat arsa ve ev gibi taşınmaz gayrimenkullere konulan ipotekler için İcra Müdürlüğünden alacağınız müzekkere yazısı ile ilgili tapu müdürlüğüne giderek durumu elden takip etmeniz gerekebilir.


Manuel olarak tapudan kaldırılan rehinler e-devlet üzerinden. Avukatı olmadan alacağının tahsili için icra takibi başlatan arkadaşlar için, icra dosyasından genel sorgu ve haciz talebi örneği arayanların işini görecek bir talep hazırladım. Hazırladığım talep ile uyap üzerinden aktif hale gelmiş olan, toplu entegrasyon sorgusu ile borçlu adına kayıtlı araç, taşınmaz, sgk, posta çeki hesabı, mernis adresi, turkcell gsm.


Tapu üzerindeki hacizler icra taahhüdü öncesinde konulmuş olması ve dosyanın tahsiline yönelik alacaklının elini güçlendirmesi nedeniyle hacizlerin kaldırıma durumu çok nadiren yapılan bir işlemdir. Nadir olan kısım ise taşınmazın satışının yapılarak icra dosyasının kapatılması durumunda gerçekleştirilir. Yani alacaklı kişinin maaşına borcun esası süreye takılmadığı sürece haciz gelebilir. Haciz Davalarında Davanın Düşmesi.


Yani kararın verilmesinin ardından hacze memur gelmesi şeklinde bir. Bakanlığa gönderilmesi, Bakanlıkça dosyanın yenilenmesine karar verilmesi halinde bu kararın biran önce. Herşeyi hazır edip belirli bir sırayla dosyalamanız gerekir. Bu da yetmez, belgelerin Uyap ortamına yüklenebilmesi için xml dosyası oluşturup flashdisc ile getirmeniz sizden.


İcra dosyasının kapatılması talebi

Bu nedenle borçlunun icra dosyasını kapattırması gereklidir. ALACAKLI : Adı ve Soyadı,TC. BORÇLU : Adı ve Soyadı TC. Dosyasının Yenilenmesi Talebi.


KONU : Yenileme Talebi Hakkında AÇIKLAMA : Yukarıda numarası belirtilen dosya işlemden kaldırıldığından yenileme istemi zorunlu olmuştur. E-devlet üzerinden dosyanın düşüp düşmediğini öğrenmeniz mümkündür. Bu aşamalara gelmeden icralık olmayı engelleyebilirsiniz.


Ayrıca borcunuzu avukata ödeyerek icralık olmaktan kurtulabilirsiniz. Alacaklı olan kişi, borçlu olan kişiden borcunu talep edemezse bu noktada avukat aracılığı ile icra takibine başvurabilir.


Alacaklının talebi üzerine başlatılan icra takibi kapsamında borçluya bir tebligat gönderiliyor ve bu tebligatta ödeme emrinin alınmasından sonra belirtilen süre içinde ilgili kuruma ödeme yapılması gerektiği, itiraz hakkının olduğu, mal beyanında bulunulması için başvuru yapılması gerektiği bildirisi yapılıyor. Bir icra takibi başlattığınızda, eğer ihtiyati haciz yoksa, yapmanız gereken şey, tebligatların dönüşünü beklemektir.


İcra dosyasının kapatılması talebi

Tebligatların akıbetine göre ya takip kesinleşir ve dosyada haciz işlemlerine başlarsınız. Yada takibi kesinleştirmek için elinizdeki imkanları kullanırsınız.


Her bir borçlu, birbirinden bağımsız olduğundan, birden fazla borçlu bulunması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.