3 Haziran 2019 Pazartesi

Ek10 eksik gün bildirim formu

Kuruma verilmesi gerekmektedir. Değerli Meslektaşlar ve Uygulayıcılar…! SADECE KURUM İSTER VE BU İSTEĞİ YERİNE GETİRMEZSENİZ CEZA KESEBİLİR.


Raporu çalışmadığına dair bildirim girişinden onaylıyoruz. Sonra Aylık bildirgede biz gün kaybı olmasın diye gün üzerinden tahakkuk ediyoruz burada çalışmamıştır kutucuğunu işaretliyoruz.

Buraya kadar işlemim tamamdır diye düşünüyorum. Peki biz bu kişi için ekeksik gün bildirim formu düzenlememiz gerekiyor mu ? Sonuçta eksik gün beyan etmedik gün. Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği’nin 102.


Excel formatlı eksik gün ek-formu gerekli Saygılar. Eksik gün bildirim formu. Konu Sahibi mehmetç Forum SGK Mevzuatı Cevap. Mesajlar 9Konum İSTANBUL.

Bu bildirimi personelden az işçi işverenler Ek-formu ile birlikte ekine de eksik gün sebeplerini gösterir ekleri ekleyerek kuruma vermeleri zorunludur. Ek Verme Süresi ve Vermeme Cezası.


Bu tebligatta hangi sigortalı için ne kadar ücretle ek verilmesi gerektiği de. Ay içinde bazı iş günlerinde çalıştırılmayan ve ücret ödenmeyen sigortalıların eksik gün nedeni ve eksik gün sayısı, işverence ilgili aya ait aylık prim ve hizmet belgesinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamesiyle beyan edilir.


Sigortalıların otuz günden az çalıştıklarını gösteren eksik gün nedenleri ile bu nedenleri ispatlayan belgelerin şekli, içeriği. SGK’ya bildirilmesi oldukça önemlidir. Eğer rapor hastane tarafından sisteme kaydedilmediyse ya hastane aranıp ilgili kayıdın girilmesi istenilmelidir yada ilgili SGK şifresiyle girilip manuel olarak rapor girilmelidir.


Bilindiği üzere, kamu işyerleri ve toplu iş sözleşmesi yapılan işyerleri ile ve üzerinde sigortalının çalıştırıldığı aylara ilişkin özel sektör işyerlerinde eksik gün bildirim nedenlerinin aylık prim ve hizmet belgesinde belirtilmesi yeterli. Bu işyerleri için ayrıca eksik gün bildirim formu ile eki belgeler aranmıyor.


Ancak 10’dan az sigortalı. Eski Yönetmelik madde j fıkrası Tıklayınız. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlarda değişiklik.


SGK sağlık kurullarınca verilen malüllük oranı kararına nasıl ve nereye itiraz edilebi. EK-EKSİK GÜN BİLDİRİM FORMU. Resmi Gazete"de yayımlanan Sosyal.


Yukarıda sayılan hâllere ilişkin belgelerin geriye yönelik olarak her zaman düzenlenebilir nitelikte olanları, aylık prim ve hizmet belgesinin verilmesi gereken süreden sonra verilmesi hâlinde işleme konulmaz.

APHB inde eksik gün gösterilmiş fakat bu geçici iş göremezlik belgesi takip eden ayın 23. SGK’na Ek-formu ekinde verilmemiş ise, SGK tarafından eksik günlerin tamamlanmak suretiyle Ek APHB istenmesi söz konusu olsa da yasal süresi dışında Ek-formu ile birlikte iş.


Aylık prim ve hizmet belgesinde eksik gün nedeni ve gün sayısının bildirilmesi yeterli olmakta. Yorum Sayısı: 6Üyelik Tarihi: 10. Kanun ile başlamıştır.


Kanunun 86ncı maddesinin dördüncü ve beşinci paragraflarında "Ay içinde bazı işgünlerinde. SGK eksik gün bildirimi neden olur? Excel ortamında hazırlanmış olan bu bu uygulama ile eksik gün bildirimlerinizi yaparken çok kolaylık yaşayacaksınız. Birden fazla eksik gün nedeni.


Bazı durumlarda sigortalının günden az çalışmasının birden fazla nedeni olabilmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.