24 Nisan 2019 Çarşamba

E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır 2019

Csınıfı belgeye sahip sürücüler hangi araçları kullanabilir? Kg’a kadar olan çekici ve kamyon kullanacakların alacağı sürücü belgesi çeşididir. Yaş sınır olarak belirlenmiştir. M, B B ve F sınıfı araçları kullanabilirler.


D sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır ? D ehliyet sınıfına sahip olan sürücüler. B sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır ? Bu ehliyet sınıfına sahip olan sürücüler Otomobil(B) Kamyonet(B) Ayrıca: Traktör(F) Motor bisiklet(M) ATV(B1) kullanacaklara verilen ehliyet çeşididir.


E Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır? Yeni düzenlemeler ile ehliyette yapılan pek çok değişiklik ehliyet almak isteyen ya da ehliyetin olan kişilerin en fazla merak ettiği konulardan bir tanesidir.


Bu duruma istinaden bazı ehliyet. CE sınıfı ehliyet sahipleri diğer sınıflardaki otomobil, kamyon, moped ve traktörleri de kullanabilirler. Otobüs kullanacakların alması gereken ehliyettir. En az ilkokul mezunu olmak veya 2. M-B-B1-Dve F sınıfı araçları kullanabilir.


Bu yazımızda “B Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır ? D Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır ? Mevzuata göre sürücü dahil 9’dan fazla oturma yeri olan araçlara otobüs denir. Otobüslerin içerisinde sürücü dahil koltuğu geçmeyenler ise minibüs denir.


E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır 2019

A sınıfı ise A grubundaki ve M grubundaki bütün araçları kullanabilmektedir. Bu sürücü belgesini alan kişilerde sınırlama yoktur. M, A Agrubuna giren araçları kullanabilirler. Moped 4- Tekerlekli motosiklet 5- Traktör.


B Sınıfı Otomobil Ehliyeti: Otomobil ve kamyonet kullanacak adaylara verilir. Hangi Araçları Kapsar? Belge sahibi, ilgili tip. C sınıfı ehliyet ile kamyon, Tır, Otomobil, traktör, minibüs, kamyonet ve kişiye kadar yolcu taşıyan araçlar kullanılabilir.


Eski d yeni C sınıfı da almış. En geniş kapsamlı motosiklet ehliyeti budur. BE Ehliyet Hangi Araçları Kullanır : Otomobil ve Kamyonetleri 3. M sınıfı ehliyeti olanlar hangi araçları kullanabilir öğrenmek için tıkla. BE sınıfı ehliyet almak zorundasınız.


E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır 2019

Eğer normal otomobiliniz yada kamyonetinizi kullanırken arkasında römork takılı ise BE ehliyetiniz olmak zorundadır. Aynı zamanda B, B M ve F sınıflarına ait araçları da kullanabilir. DEhliyeti alabilmek için yaş sınırı olarak belirlenmiştir.


M, B, B BE,D D1E ve F sınıfı araçları kullanabilirler. Dsınıfı ehliyet alabilirler. F Sınıfı Ehliyetin Kullanabildiği Araçlar.


E sınıfı ehliyet hangi araçları kullanır 2019

Traktör ehliyeti olarak da bilinen F sınıfı sürücü belgesiyle traktörün dışında yalnızca moped kullanılabilir. F sınıfı ehliyet alabilmek için yaşın doldurulmuş olması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.