22 Mart 2019 Cuma

Devirdaim pompası ses yapar mi

Hızlıca tahmin edileceği gibi, devirdaim pompası bozulduğu zaman ilk akla gelecek problem araç motorunun hararet yapması olacaktır. Devirdaim Arızası Nasıl Anlaşılır? Pervane kısmı ile kayış sistemine bağlı kasnak arasında oluşacak bir problemden dolayı, kasnak döndüğü halde pervane dönmeyebilir yada kasnak bilyasında oluşacak bir sıkışma etkisi komple dönme.


Devirdaim pompası ses yapar mi

Genellikle belli periyotlarda değiştirilir. Kombi Neden Ses Çıkarır. Soğutma sıvısının motor bloğu, hortumlar ve radyatör boyunca hareket etmesini sağlar ve motorun çalışma sıcaklığını korur. Bunun yanında, soğuk havalarda suyun donmamasını sağlar ve pası önleyicidir.


Ayrıca bu pompa motorun daha sağlıklı, verimli ve düzenli olarak çalışması ve bunun yanında motorun sıcaklığını dengede tutmasını sağlamaktadır. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al. Burası arızalandığı zaman ne olacağı nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklamaya çalışacağız.


Devirdaim pompası ses yapar mi

Aracın ilk çalışması ile başlayan ve devir arttıkça artan bir ses duyarsınız. Bu ses bir yok olup bir başlayan ses olmaz, devamlı olur. Aracın altında ya da motorun kayışların olduğu yan tarafında su kaçağı olur. Antifiriz rengine göre yeşil, mavi ya da kırmızı bir kaçak gördüğünüzde devirdaim pompası su kaçırıyor demektir.


Dediğimiz gibi genel olarak nadir durumlarda arızalanan bir parçadan söz ediyoruz. Aracımıın motorunda sürekli olarak bir yanma meydana gelir. En uygun fiyatlı, orjinal ve garantili yedek parça seçeneklerini aloparca da bulabilirsiniz.


Triger kayışı çıkarıldıktan sonra devirdaim pompasının önünde bulunan kasnaklar sökülür. Arkadaşlar iki sene önce devirdaim pompasını yine bir arıza sonucu değiştirmiştim.


Aynı arıza tekrar ortaya çıktı. Bu arızalar fiestalarda kronik olabilir mi ? Ya da iki sene önce bana kalitesiz parça mı takıldı? Araba durdu durdu, Bursada düğün gecesi bozuldu. Merhaba Bilal Bey… Kalorifer devresinde çalışan devir daim pompası, üç yollu vana, fan gibi parçaların kontrol edilmesi gerekir.


Bu parçalarda sorun olduğunda genelde kombi ses yapar. Kullandığınız özel binek aracın veya diğer ticari araçların devirdaimi bozulmuşsa veya triger kayışı, dişlileri döndürürken suyu pompalamıyorsa, aracınızın size büyük masraf açmaması için en kısa sürede parçayı değiştirmeniz gerekebiliyor. Geçen ay evime dolandırıcıları aldım, sadece petek ve kombi temizleyip 1tl alacaklardı.


Bu sorun demek ki kronik kullanıcı hatasıyla devirdaim pompası bozulmaz aracın garantisi doldu fakat iyi niyet garantisi için bakımları günü gününe yetkili serviste y. Genelde araç alt gövde kısmında bulunur ve araç motoru ile senkronize bir şekilde çalışır. Ancak ikisinin birlikte.


Devirdaim pompası ses yapar mi

Pompa omrunu tamamlamissa devirdaim yapamaz ve ses cikarir zaten bir sure sonrada basic artar ve emniyeti acar alttan su bosalir keza uc yollu vana da da ayni sorun olur yon degistiremez petek yaniyorken sicak su tarafinda takili kalir ve basinc sıkısmasi olur ayni sekilde pompayi zorlar ses yapar ve su bosaltir. Hareketini vantilatör kayışı vasıtasıyla motordan alır.


Su, motorun etrafındaki dolaşımını tamamladıktan sonra hortumlar tarafından radyatöre alınır ve burada yeniden soğutulur. Detaylı Soğutma Sistemi Ve Arızacılık Görevi: Yanma sonucu açığa çıkan ısıyı motor parçalarına zarar vermeyecek değere düşürüp, istenen ısı değerleri arasında tutmak. Tesisattaki su, basıncı düşmüş olarak kombiye giriş yapar ve pompaya gelir.


Gergi bilyası bozulursa ne olur sorusuna vantilatör kayışının yerinden çıkması sonucu bağlı olan klima kompresörü, alternatör, devirdaim pompası ve eğer aracınız hidrolik direksiyonlu ise direksiyon pompası devre dışı kalacaktır. Motorda hararet olup olmadığını, motor hararet göstergesinden takip edebilirsiniz. Araç Motoru Neden Hararet Yapar?


Etrafında bir yalıtım malzemesi olması gerek o var mı kontrol edin. Bu nedenle de sürekli ses yapar. Bazı durumlar da yağ değişiminin sesi azalttığı bilinmektedir.


Ama birçok araçta o ses maalesef ki var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.