14 Ağustos 2018 Salı

Etsİz çiğ köfte tarifi

Bu çiğ köfte tarifi yoğrulmadan, robotta tüm malzemelerin çekilmesiyle hazırlanıyor. Bu şekilde hem zamanda kazanılıyor hem de yoğurmadan en enfes çiğ köfte hazırlanmış oluyor. Hadi o zaman şimdiden ellerinize sağlık diyor, bu pratik meze tariflerinden biri olan etsiz çiğ köfte tarifine buyur ediyoruz sizleri. Etsiz çiğ köfte tarifi püf noktaları nelerdir?


Ancak buna rağmen bulgurlarınız istenilen kıvamda olmuyor yada süreyi kısaltmak istiyorsanız yanınıza kase kadar sıcak su alarak. Bir yoğurma kabına ince bulgur konur sıcak su ile ıslatılır ve dakika beklenir.


Sonra rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ince kıyılmış nane, isot, nar ekşisi eklenerek yoğurulur. Bu Haberi Sosyal Medyada Paylaş.


Yanında marul ile servis edebileceğiniz gibi lavaş ile. Biliyorum söyleneceksiniz bu çiğ köfte değil diye haklısınız da. Anadolu Bölgesinde çiğ köfte kültürü pek yoktur. Son birkaç senedir artan çiğ köfte satış noktaları sağolsun:) Canımız çektikçe soluğu orada alıyoruz.


Mutfak robotunda küçültülmüş soğanı, sarımsakları, kabukları soyulmuş domatesleri, cevizi, maydanozu ve sıvıyağını püre şekline gelene kadar robotta çekin ve bulgurun üzerine dökerek dakika kadar. PŞAK ETSİZ ÇİĞ KÖFTE tarifi 💯Dk. TAM KIVAMINDA ETSİZ ÇİĞ KÖFTE - Duration: 6:20. Sadece Allâh’ı zikretmek ve O’na yaklaştıran şeylerle, ilim (mârifet ilmi) öğreten âlim ve (Hakk’a lâyıkıyla kul olmak için).


Etsİz çiğ köfte tarifi

Ardından tüm malzemeleri derin bir kaseye koyup patateslerin rengi dönene dek yoğurun. Biraz el oyalasa da en güzel tariflerin başında geliyor etli çiğ köfte.


En az dışarıda yedikleriniz kadar lezzetli bir etli çiğ köfte tarifiyle tanışmaya hazır olun. Evde çiğ köfte tarifi nasıl yapılır? Etli çiğ köfte tarifi de aşağı yukarı bu şekildedir ama onun içeriğinde et olduğundan yoğurma işlemi daha uzun süreli tutulmalıdır.


Etsİz çiğ köfte tarifi

Hayalimdeki Yemekler 274views. PŞAK HAZIR ETSİZ ÇİĞKÖFTE 👌 YOĞURMADAN YORULMADAN HAZIRLARDAN DAHA LEZZETLİ.


Etsİz çiğ köfte tarifi

Kolay yemek tarifleri bulacağınız sitemizi sosyal medyanızda paylaşabilir, bizi dostlarınızla da tanıştırabilirsiniz. Malzemeler su bardağı.


Pişman olmayacağınız bir çiğ köfte tarifi, buyrun tepsinin başına alalım sizi. Bende “ etsiz çiğ köfte yaparak meydan okumak istiyorum” diyorsanız bu tarif tam size göre. Tarifi Beğendiniz mi? Evde etsiz çiğ köfte tarifi Sizlere inanılmaz lezzetli, dışarıda satın aldığınız çiğ köfteleri unutturacak çiğ köfte tarifi derledik.


Yoğurması zahmetli olabilir ama tadı muhteşem. Ağzını kapatıp dk. Kadar bulgurun şişmesini bekleyelim. Bulgur bir güzel dinlenip sistikten sonra yine paketten çıkan nar ekşisi ve salçayı ilave edip dk.


Etsiz Çiğ Köfte için gerekli malzemeler: su bardağı ince bulgur adet orta boy kuru soğan diş sarımsak yemek kaşığı domate. Hemde yoğurma derdi olmayacak, bilekleriniz ağrımayacak.


Ben bu tarifi Yeturla lezzet kareleri’nden aldım. Kendisine tarif için teşekkür ediyorum. Daha önce Antep usulü etsiz çiğ köfte tarifini paylaşmıştım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.