27 Ağustos 2018 Pazartesi

Bursa gezi yazısı örnekleri

Bu arada, Koza Han’da hem ipekçileri gezme hem de güzel ve tarihi bir bedestende dolaşma fırsatı bulduk. Başka hiç bir yer bana böylesine huzur dolu bir tatil sunmuyor. Burası Likya Federe Birliğinin altı büyük kentinden biri ve ayrıca birliğin spor merkezi.


Yanımda oturan bir Niğdeli şehrin eteğini saran ağaç kümeleri arasında pek iyi seçemediğim bir noktayı işaret etti. Faruk Nafizin hanı, dedi.

Büyük şairin han sahibi olduğu günleri de inşallah görürüz. O dönemlerin elçileri, seyyahları, şair ve yazarları gezip gördükleri yerler hakkında eserler ortaya koymuşlar. Cumhuriyeti Prag - 150. Ankara Çubuk Karagöl - 145.


Gürcistan Batum - 143. Bursa -İstanbul arası: 2km. Ukrayna Kiev - 132.

Genel özellikler - 127. Yazar gezdiği yerlerin ilginç özelliklerini hemen fark edecek kıvrak bir zekâya ve kültür birikimine sahip olmalıdır. Malazgirt Zaferi’nin. Herhangi bir kimsenin, daha çok bir edebiyat sanatçısının gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gezip gördüğü yerlerdeki toplumları, kentleri, yerleri, yaşayışları, âdet ve töreleri, gelenek ve görenekleri, doğal ve tarihî güzellikleri, ilgi çeken değişik yönleri edebî bir üslup içinde kaleme alarak anlatmasına “ gezi yazısı ” (seyahatname) denir.


Aslında sadece bizlerin gönlüne taht kurmakla kalmayarak Seyahatname eseriyle Evliya Çelebi insanlık tarihine yön veren kişi. Gezi Yazısı Örnekleri.


Anı (hatıra) ile gezi yazısı türü birbirine oldukça benzerler. Anının gezi yazısından en önemli farkı anıda yazarın kendisini ön plana çıkarmasıdır.


Anıda yazar sık sık kendinden bahseder. Eskiden gezi yazılarına seyahatname, seyahat yazıları denirdi. Bugün gezen gören kimseye gezgin, onların. Aşağıda çeşitli yerlerle ilgili kısa gezi yazısı örnekleri verilmiştir.


Verdiğimiz gezi yazılarını inceleyerek, bir gezi yazısının nasıl. BÂDET YERİ VAN KALESİ Önce buralarda Âd ve Semûd kavimleri yerleşmişlerdi.


Bu dağlarda mağaralar ve büyük oyuklar yapıp oturmuşlardı.

Allah’ın hikmeti bu ya, bütün sert kayalar on. Ama benim gezilerim hep böyle, o gün bine yakın adım atmışız bir nevi pestil çıkarma eylemi.


Uludağ sosyetik bir yer aslında ben de o tür yer sevmem. Ama doğası çok güzel, bi de yemyeşil zamanı gitmeli bin adımlık. Politikamız’ı inceleyebilirsiniz.


Bu bakımdan gezi yazısında yazar gözlemlerine yer vermeli, yanlış bilgiler aktarmamalıdır. Memalik ilk gezi yazısı olarak kabul edilir. II Seyahatname ise gezi yazısının en güzel örneklerindendir. Bologna – la dotta, la grassa, la rossa.


Cinque Terre – Tam anlamıyla beş cennet ! Avrupa’nın Başkenti – Brüksel. Geç Gelen Yazı – Kapadokya. Lugano – Tatlı Bir Göl �. Yurt içinde veya yurt dışında gezip görülen yerlerin ilginç özellikleriyle tanıtıldığı yazılara “ gezi yazısı ” denir. Birisi hasta olsa hastaneye götürüp ona bakarlar ve ilaç verirler.


Günde iki defa türlü türlü güzel. Yaşamın ve yaşadıklarımızın tanıklıklarını içeren yazı türlerinin başında gezi yazıları gelmektedir. Eğer aradığınız bilgi için bakındığınız gezi blogları yeterli bilgileri sunamıyorsa, sonraki bakacağın diğer kaynaklarler, Forumlar, İngilizce gezi blogları ve yabanco Travel Guide web siteleri olabilir. Verilen bilgiler, kur değerleri, ulaşım saatleri ve yerleri, vize prosedürleri zamanla değişebiliyor.


Bu yüzden bilgileri birkaç gezi blogu veya seyahat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.