31 Ağustos 2018 Cuma

Bayram kahvaltısı tarifleri

Bayram kutlamaları kahvaltı sofrasında başlar. Kimimiz için ailenin en büyüğünün evinde toplanan kardeşler, onların çocukları ve bütün aile oturur kahvaltı sofrasına. Kimimiz için şehirden memlekete gittiğimizdee kendimizi evde hissettiğimiz yerde başlar gün.


Bu sofranın güzelliği ve lezzeti, tüm bayrama bir yön verebilir. Sizler için bayram sabahında kahvaltı. Yemek tarifleri, Yiyecek ve içecek, Aşçılık hakkında daha fazla fikir görün.


Bayram kahvaltısı tarifleri

Gurbette bayram geçirmek zordur. Gelen yok,gidecek bir yer yok. Yaptığınız hazırlıklar, bayram tatlıları kimseyle paylaşamadan garip garip bekler.


Bayram kahvaltısı tarifleri

Yapımı biraz meşakkatli olsa da hazırladıktan sonra tüm yorgunluğunuzu unutturacak bir lezzete sahip oluyor. Genelde ev baklavası cevizli hazırlansa da isteyenlerin fıstıklı veya fındıklı olarak da hazırlayabilecekleri tarifine buradan bakabilirsiniz.


Nefis yemek tarifleri Merzifonlu olunca Merzifon yemeklerine özel yer ayırmadan olmazdı :) Merzifon’un geleneksel bayram sabahı yemeği keşkek ve yanında olmazsa olmaz eşlikçisi haşhaşlı çörek, gün içinde gelen misafirlere çayın yanında ikram edebileceğiniz baklalı yaprak sarması, özlemle beklediğiniz yakınlarınız gelince seve seve ikram edebileceğiniz şık. Sahanda kavurma, üstünde göz göz yumurta, yanında çıtır ekmekler.


Bu kahvaltının tabi ki mutlulukla bir ilgisi var! Bayramların en güzel yanı büyük sofralarda kahkahalar eşliğinde yenilen yemeklerdir.


Bu yemeklerin tüm ailenin aynı anda birlikte olabildiği sayılı zamanlarda olması da bunun özelliğini arttırıyor. Haliyle bu denli özel sofralar için her öğünde özel bir menü gerekiyor.


Belki de bayram sabahı ke. Sebzeli Paçanga Böreği. BÖREK MENÜLERİ: Kumlu Buzluk Böreği. Domatesli Dilim Börek.


Kıymalı Avcı Böreği “Tuz-ekmek hakkı” bilene, Sofra kurmasan da olur, “Ilık bir tas. Menemenli Gül Börek. Email adresine yeni bir şifre gönderilecek. Hayatı dört duvar arasına sığdırdığımız son zamanlarda bayramlarda bazı gelenekleri sürdürmek, bir nebze de olsa psikolojik olarak daha iyi hissetmemizi sağlayabilir.


Kahvaltı belki de en sevdiğimiz ve özenle hazırladığımız öğün. Bu öğün içerisinde birçok farklı alternatifi de barındırıyor.


Biz de sizlere farklı ve pratik hazırlayacağınız kahvaltılık tarifleri sunuyoruz. Böreğinden salatasına, katmerinden yaprak sarmasına kadar bu menü tam. Sakallı sandviçler, zeytinli açma ve tavada paçanga böreği tarifleri.


Kızartma, hamur işleri, kavurma gibi yiyecekler. Kahvaltıda hamur işleri, yağlı pastane ürünleri, kaymak, sucuk ve salamdan uzak durulmalıdır. Bayramda genel olarak tatlı ikramları çok olduğu için kahvaltıda bal, şeker, reçel gibi tatlı besinler.


Bayramda aileyle ya da misafirler ile yapılan kahvaltı önem taşıyor. Ezgi Mola ve sevgilisi Mustafa Aksakallı, kendi mekanlarında kahvaltı yaptı. Bir süredir aşk yaşayan ve normalleşme sürecinin ardından. Aileyle ya da misafirlerle bir arada olmaya sabahtan başlayanlarımız oldukça fazla.


Peki mükellef bir bayram kahvaltısı sofrasında neler olmalı, nasıl sunulmalı, nerelerden alınmalı? Muffin Kalıbında Köfte Tarifi- Aysun Gürbüz ile berabar yaptık bol sohbetli. Geçen günler ve ha bugün ha yarın yazacağım derken araya giren onca zaman aslında bir blogger kesinlikle sık sık güncellemeli sayfasını yoksa yeniden yazma çabaları bazen başarısız olabiliyor.


Birlikte olmaktan mutluluk duyduğumuz huzur. Hafif tariflere de ihtiyacımız olduğu bugünlerde güne en hafif şekilde başlatacak, pratik oldukları için de spora vakit ayırabileceğiniz tarifler bunlar! Tariler denenmiş,Kadınlar Kulübü üyelerinin tarifleridir.


Bayram kahvaltısı tarifleri

Tarifler için resimlerin altındaki linkleri tıklayın Lütfen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.