Tutanaklar temelde ikiye ayrılır. Daha sonra toplantıda görüşülen konular, söylenen sözler ve alınan kararlar yazılır.
Son olarak toplantıya katılanlar tarafından tutanak okunur ve imzalanır. Ancak daha çok Atercih edilir. Akağıt tutanak yazmak için en ideal kağıttır.
Sözü daha fazla uzatmadan konumuza geçelim ve tutanak nasıl tutulur, tutanak örnekleri, tutanak özellikleri, tutanak çeşitleri neler miş bunlardan bahsedelim.
Bu iki soruda aynı aslında, nasıl yazılır şimdi bunu inceleyelim. Bunu hazırlamanın da tabi bazı kuralları bulunmaktadır. Bunlardan bahsedelim. Yazacağınız yazının büyüklüğüne göre Ayada Aboyutunda çizgisiz kağıda yazılır.
Kağıdın kenarlarından, üst ve alt tarafından 2. Bilgisayarda yada elle yazabilirsiniz. Eğer yanlış kelime yazılmışsa, üstü tek çizgi hâlinde çizilir ve çizilen kelimeden hemen sonra parantez açılarak kaç kelime çizildiği yazılır ve son olarak da tutanağı düzenleyen kişilerce üstü paraflanır.
Toplumumuzda genellikle kamu görevlilerin tutanak düzenleyebileceğine ilişkin bir ön yargı mevcuttur ancak kamu görevlisi olmayan kişi veya kişiler de kendi aralarında yaşadıkları olay veya eylemler karşısında tutanak düzenleyebilirler. Bu yazımızda ise genel olarak tutanak ile ilgili bilgileri vererek hazır tutanak örneği ve kolayca kendinize nasıl uyarlayabilirsiniz konusunda ayrıntılı bilgi vermeye çalışacağız.
Islak imza : Belgelere mutlaka düzenleyen kişi, tutanağı tutan personel ve savunma yapacak kişi ıslak imza atmalıdır. Meclis, mahkeme, kongre gibi yerlerde söylenen sözleri, herhangi bir olayın meydana geliş biçimi ve sonuçlarını veya İlgilileri tarafından imzalanmış olup bir durumu bildiren yazılara tutana! Bu suretle tutanağın ne için düzenlendiğini kısaca açıklamanız gerekmektedir.
Sponsorlu Bağlantılar. Kısa Tiyatro Metinleri – Kısa Tiyatro Skeçleri. Uzun ve Kısa Fabl Örnekleri. Askeriyede buna benzer bir yanlış kullan için bkz.
Bu yazımızda sizler için tutanak tutma işlemleri ve tüm tutanak çeşitleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağız. TUTANAK NE DEMEKTİR, TUTANAĞIN AMAÇ VE ÖNEMİ NEDİR : Herhangi bir olay ya da iş sonucunda yapılan şeylerin, elde edilen bilgiler, belgeler ve düşüncelerin belirli bir düzen dahilinde yazılı olarak tanzim edilmesine tutanak ( = zabıt, tutulga, zabıtname, mazbata) denir.
Başlık: TUTANAK Tarih yazılır gerekirse saat sonra olay yeri yazılır daha sonra kişiler yazılır ve durum izah edilir. Her bir şirket kendi sorumluluk değerlendirmesi sonucunu elektronik ortamda TRAMER’e iletir.
Sigorta şirketlerinin. Kaza tespit tutanağı, trafikte en az iki aracın maddi hasarlı bir kaza yapmaları üzerine tarafların anlaşarak düzenledikleri tutanak olarak tanımlanabilir. Kaza tutanağı için kazada maddi hasarın oluşması şarttır.
Kaza geçiren tarafların kazanın oluş şeklini düzenlenecek. Bu tutanakta, varsa şahitler eşliğinde, işçinin herhangi bir izahta bulunmadan iş yerine gelmediği veya iş yerini terk ettiğine ilişkin olmalıdır.
Nasıl Bir Yol İzlemelidir? Hazır tutanak örneği. Belgelenmesi gereken bir durumu tespit edenler taraf.
Muhtelif toplantılarda yapılan konuşmaları söylenen sözleri herhangi bir olayın şekil ve sonuçlarını bildiren imzalı yazılara tutanak denir. Toplantıya katılanlar, toplantı sonunda tutanağın altını imzalarlar. Zümre toplantıları genellikle bölümden oluşur.
Toplantı bilgileri (Toplantının yeri, saati, katılanlar vs.) 2. Gündem maddeleri (Toplantıda görüşülecek maddeler) 3. Görüşmeler (Toplantıda yapılan görüşmeler görüşüldüğü gibi yazılır ) 4. Hikaye bir olayın kurgulanarak anlatılmasıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.