25 Nisan 2018 Çarşamba

Coğrafi işaret örnekleri

Coğrafi İşaret Nedir? Bu şekilde pek çok açıklama ve yapılan tanımlama ile koruma kapsamına alınan bu işaretler adına karmaşık bir dil bilimi (terminoloji) hakim olduğunu tezini savunmak çok da haksız olacak bir görüş niteliği taşımaz. Bu çalışmada tüm bölümlere şekil veren temel ilke, coğrafi işaret korumasının bireysel değil ortak bir mülkiyet hakkı yaratmayı amaçlaması olacaktır.


Ek-1’de yer almaktadır. Bu kural, Paris Sözleşmesi’ne üye tüm devletlerin haksız rekabete karşı etkin koruma sağlamasını zorunlu kılar. Ulusal seviyede haksız re. Bu anlamda coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş bir ürünü gösteren işarettir.


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM COĞRAFİ İŞARETLERİN KIRSAL KALKINMA AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ 4. Kırsal Kalkınma ve Coğ. Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünü gösteren işarettir.


Kataloğa, Aşçılık E. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Fatih Şen Kayaköy’de teknik incelemelerde bulundu. Habip ASAN tarafından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.


Hamdullah ŞEVLİ ile başvurularda katkısı bulunan önceki dönem Rektörü Prof. Türkiye’de coğrafi işaret konusunda yaklaşık bin 5ürünün bulunduğu ifade ediliyor. Karadağ konuşmasının devamında yetiştirilen ürünlerden daha çok katma değer elde edilmek için coğrafi işaret tescilinin yörede ki ürünleri taşıdığı özellikler itibarı ile tanıtmaktaki öneminden bahsederek Türkiye’de 4adet ürünün coğrafi işaret aldığını Çanakkale’de coğrafi işaret tescili alan adet ürün olduğunu, bunların Ezine Peyniri.


Bu kapsamda olan ürünün üreticisi olan kişiler, tüketici dernekleri,ürünle ilgili bölgedeki kamu kuruluşları tarafından başvurusu gerçekleştirilebilir. Bu yönüyle evrensel bir özelliğe sahiptir. Marka sahibinin kontrolü altında birçok işletme tarafından o işletmelerin ortak özelliklerini, üretim usullerini, coğrafi menşelerini ve kalitesini garanti etmeye yarayan işarettir.


Coğrafi işaret örnekleri

Garanti markasının, marka sahibinin veya marka sahibine iktisaden bağlı olan işletmenin mal veya hizmetlerinde kullanılması yasaktır. Bu kapsamda aşağıda sayılanlar coğrafi işaret olarak tescil edilemez: Menşe adı veya mahreç işareti tanımlarına uymayan adlar.


Kasım ayında Tarım ve Orman Şûrası’nda coğrafi işaretlerle ilgili mevzuat. Tescil No : 3Tescil Tarihi : 10. Bir diğer başvuru hakkına sahip olan kesim ise üreticilerdir.


Yavuz Tekelioğlu ve Prof. Selim Çağatay tarafından kurulmuştur. KAVAK: “İZA BUĞDAYI İÇİN COĞRAFİ İŞARET BAŞVURUMUZU YAPTIK” Etkinlikte konuşan Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, yaptığı açıklamada, “Genetiği bozulmamış ve Seben ilçemize özgü olan iza buğdayının hasadı ve yine iza bu�. Bu yolla belirli ürünün üretiminde tüketici aleyhine olabilecek olumsuz uygulamalar ve taklit ürünler de.


Başvurumuzu yapıyoruz, coğrafi işaret alacağız. Yavaş, belediye olarak bölge halkını her alanda desteklediklerine işaret ederek, "Genç nüfusumuzun da bu işleri artık yapması lazım.


Coğrafi işaret örnekleri

Yani o coğrafi bölgenin dışında üretilemezler. Sağdıç, coğrafi işaret tescilinin ürüne ve üreticiye sağladığı koruma ve haklardan bahsetti. Avukat ve Hukuk Müşaviri Türkay Alıca, coğrafi işaret.


Bu noktada da bizim karşılaştığımız en büyük sorular arasında. Tarsus sarıulak zeytininden üretilecek yağa başka yağların karışımlarını önleyecek, il ve ilçe tarım müdürlüğüyle ortak ve koordineli çalışmalar yapacağız. Zeytinyağını planlı bir şekilde, saf ve bozulmadan sunmak bizim.


Coğrafi işaret örnekleri

Günlük iki seans halinde yapılan eğitimler ile var olan tescilli coğrafi işaretlerde denetimin önemi, coğrafi işaretlerin kent. Gravyer peyniri, aslen İsviçre kökenli bir peynirdir ve adını da İsviçre’nin bir kasabası olan Gruyère’den alır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.