25 Nisan 2018 Çarşamba

Bulgaristan nüfusu

Bulgaristan nüfusu son yıllarda hızla azalışa geçmiş durumda. Peki geride kalanlar için bunun nasıl etkileri var? O tarihten günümüze Yunan nüfusu milyondan fazla azalma yaşamıştır. Yunanistan nüfusu yıldan yıla azalmaya devam etmektedir.


Aynı dönemde AB genelindeki nüfus, en az milyon kişi ile artacak.

Avrupa ülkelerinin ekonomik gelişme eğiliminin devam etmesi sağlık, eğitim ve çevresel etmenleri olumlu yönde etkileyerek ortalama yaşam süresinin artmasını sağlarken, insanların çocuk sahibi olma isteklerini azalttığı bilinmektedir. Gerçek Diyetisyenler Sitesi Yorum yap. Dünyanın en kalabalık 1ülkesi!


Nihai veriler, Eurostat’a Mart ayının sonuna kadar sunulmalıdır. Ulusal İstatistik Kurumu uzmanları, ülkede yeni nüfus sayımının.


Rila Manastırı, Sunny Beach, Boyana Kilisesi, Aleksandr Nevski Katedrali(Sofya), Ayasofya(Sofya) gelmektedir. Kuzeyde Tuna ve doğuda. Sofya şehrinin şimdiki nüfusu ise 1.

Başkenti ve en büyük şehri Atina iken ikinci en kalabalık şehri Selanik’tir. Ancak, yaklaşık bir sermaye canlı bir buçuk milyon - Sofya. Siz de bu soruya cevap verin. NSİ Başkan Yardımcısı Diana Yançeva’nın ifadesine göre, düşüş eğilimi yakın bir zaman öncesinde başlamadı.


Nüfusu olmayan yerleşim sayısı 162’dir. Doğanların ve ölenlerin sayısındaki fark bin kişi civarındadır” diye açıkladı. Bugün Sofya’nın nüfusu yaklaşık 1. Doğum oranı ile ölüm oranı arasındaki fark bu kadar.


Bu süreçte ülkede fabrikalar kurulmuş ve ekonomik açıdan gelişim artmıştır. Başkent Sofya’ya uzaklığı 2km olup, E7karayolu üzerinden ulaşılabilir. Veliko Tarnovo’nun nüfusu yaklaşık bin kişidir.


Nüfus azlamasıyla birlikte nüfusun yaşlanması da diğer dikkat çeken husustur. Esas alınan gösterge ise. Baskı sayısı ile kitapcılardaki raflarda yerini almıştır. Balkanlar’daki halk cumhuriyetlerinden biridir.


Genç nüfusun yaklaşık % u ülk.

Bunun haricinde kitap indir. Avrupa kıtasında yer alan ülke, Asya’dan Avrupa’ya geçiş güzergâhında bulunmaktadır.


Yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören milyon 5bin öğrenci bulunuyor. Fin read and cite. Para birimi olarak Bulgar Levi kullanılır.


Gelir seviyesi olarak Üst Orta Gelirli ülkeler grubuna dahildir. Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan bir araştırma, dünyada nüfusu en dramatik bir. Text is available under the.


Son Güncelleme: 18.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.