19 Nisan 2018 Perşembe

Çin yüzölçümü

Çin yüzölçümü

Telefon Kodu Nedir? Binlerce kilometrekarelik yüzölçümü, milyonlarca kişilik nüfusuyla Çin dünyanın en renkli ülkesi.


Geniş bir alana sahip olan ülkede onlarca farklı güzellik de bulunuyor haliyle. Yüzölçümü : 579km. Halk Cumhuriyeti (kısaca..


Spesifik yüzölçümü sayılarıysa 7km (Encyclopædia Britannica), 9. CIA World Factbook) arasında farklılık göste. Dünya nüfusu her yıl ortalama %oranında artıyor. Peki ülkelerin nüfus sıralaması nedir? Hangzhou, Çin ’in batısında yer alan ve yüzölçümü bakımından Çin ’in en küçük eyaleti olan Zhejiang eyaletinin başkenti.


BM Yıllık Demografik Raporu) ile 9. Shanghai’ya 1kilometre mesafede bulunuyor. Aynı anda birçok iklimin yaşandığı Çinin iklim tipleri, Muson iklimi, çöl iklimi, karasal iklim ve torpikal iklimdir. Panzhihua, önemli bir oranda sanayileşmiş bir bölge olup madencilik faaliyetleri hakimdir. Son yıllarda çevresindeki bölge hızlı endüstriyel gelişme.


Çin yüzölçümü

Nanchong, batıda Guangyuan ve doğuda Dazhou il düzeyi şehirleri ile kuzeyde Shaanxi eyaleti ile komşudur. Türkiye sahip olduğu 2bin 1kilometre tarımsal alanla dünyada 14. Kişi başına düşen tarım alanı oranı bakımından ise dekar ile 40.


Dünyanın ne büyük nüfusuna sahip ülkesidir. Tabloda geçen yüzölçümü verileri, göl, baraj ve akarsuları da kapsar. Tablodaki sayılar, toplam nüfusun yüzölçümüne bölünerek elde edildiği için nüfusun gerçek dağılışını yansıtmamaktadır. Bağımsız olmayan ya da uluslararası camiada tanınmamış ülkeler eğik yazıyla gösterilmiştir.


Han ırkının dahil olduğu toplam etnik unsur bulunuyor. Toprak büyüklüğü açısından ülkemizin katından daha fazladır. This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Güneyde Tibet Özerk Bölgesi, güney doğuda Çinghay ve Gansu eyaletleri, doğuda Moğolistan, kuzeyde Rusya, kuzeybatıda Kazakistan ve batıda Kırgızistan, Tacikistan, Afganistan, Pakistan ve Hindistan kontrolündeki Keşmir bölgesiyle komşudur.


Her geçen gün katlanarak artan nüfusu sayesinde yarattığı ucuz iş gücüyle Çin ’in dünya ekonomisindeki gücü sürekli artıyor. Kalabalık denince, aklımıza gelen ülke şüphesiz Hindistan olacaktır. Burası Aamir Khan’ın ülkesi. Hindistan dünyanın en büyük ülkelerinden birisi olduğu gibi, Çin ’in ardından dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi.


Powtoon gives you everything you need to easily make professional videos and presentations that your clients, colleagues, and friends will love! Jääkiekkoleijonien aatelointi siirretään ensi vuoteen. Nisan Coğrafya Dersi kategorisinde sunshine sordu.


Mayıs Hasan Can Muculu cevapladı. Batı Gölü, doğal güzelliği ve tarihi eserleri ile Çin tarihi boyunca şair ve ressamları etkilemiş ve Çin bahçe tasarımcıları için en önemli ilham kaynağı arasında yer almıştır. Sosyal medyada ve çeşitli haber sitelerinde paylaşılan iddiaya göre Çin, dünyanın en büyük havalimanını inşa ediyor.


Çin yüzölçümü

Başkenti Pekin olan ülkenin resmi dili Çince, para birimi Yuan'dır. Gayri Menkul Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yılın nisan ayında, Çin ’in büyük şehrinde satılan yeni konutların toplam yüzölçümü aylık bazda %düşerken, yıllık bazda %arttı. Doğusunda Güney Kore.


Kıtalara göre ülkeler ve yüzölçümleri tablo olarak listelenmiştir. Ayrıca yüzölçümü en büyük ve en küçük ülkenin bilgisine ulaşabilirsiniz. Bu yüzölçüme çevresindeki küçük adacıklar da dahildir.


Kuzeyden güneye olan uzunluğu yaklaşık 3km ve batıdan doğuya genişliğiyse 1km kadardır. Tayvan’ın yüzölçümü yaklaşık 36.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.