13 Mart 2018 Salı

Komandit şirket özellikleri

Komandit Şirket Özellikleri. Tüzel kişiliği vardır. Tacir sıfatı şirkete aittir. En az gerçek veya tüzel kişi tarafından kurulur.


Konu hakkındaki soru, görüş ve önerilerinizi yorum yaparak bizimle paylaşabilirsiniz. Anonim Şirket Nedir ? Kuruluşu Yönetimi Nasıl Olur? Türleri ve Özellikleri ŞAHIS ŞİRKETLERİ. Bu blog yazımızda komandit şirketin ne olduğunu ve kuruluş işlemlerini anlatıyoruz.


Komandit şirket özellikleri

Genel tanımıyla komandit şirket, iki. Kural olarak komandite ortaklar tarafından temsil edilir.


Kollektif şirket ticaret siciline tescil edildiği anda tüzel kişiligi iktisap eder Tescil işlemleri yapılmaksızın şirket adına üçüncü kişilere hukuki ilişkilere girilmesi durumunda ise adi şirkete ilişkin hükümler uygulanacaktur (TTK m 15 BK md. 520).


Maddeleri arasında düzenlenmiştir. Bu tanıma göre,bir ticari işletmeyi, bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla kurulan, şirketin ortaklarının tümünün alacaklılara karşı. Ticari bir işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla kurulan ve şirket alacaklılarına karşı ortaklardan bir veya birkaçının sorumluluğu sınırlandırılmamış ve diğer ortak veya ortakların sorumluluğu belirli bir sermaye ile sınırlandırılmış olan şirket komandit şirkettir.


KOMANDİT ŞİRKETLER ADİ KOMANDİT ŞİRKET. Diğer ortak veya ortakların sorumluluğu belirli bir sermaye ile sınırlandırılmış olan şirket komandit. Sermaye, paylara bölünmeksizin sermayesi sadece birden çok komanditerin sermayeye katılma oranlarını göstermek amacıyla kısımlara.


Komandit şirket özellikleri

Ticaret unvanında ortaklardan birinin adının yer alması zorunlu değildir. Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirket dışında). Peki bu ifadeler ne anlama gelir? Bu ifadelerin bir açılımı.


Adi Şirket : İki veya daha fazla kişinin ortak bir amacı gerçekleştirmek için mal ve emeklerini ortaya koyarak oluşturdukları şirket türüdür. Adi şirket sahibinden ayrı bir varlığı olmayan şirketlerdir. En basit şirket modelidir.


Borçlar Kanununa tabi olan adi şirketlerin tüzel kişilikleri bulunmamaktadır. Adi komandit şirketlerde şirket alacaklılara karşı ortaklardan bir ya da birkaçı sınırsız sorumlu iken, bir ya da birkaçının sorumluluğu sınırlıdır. Bu şirket türünde en az iki ortak. Sınırsız ortaklar ancak gerçek kişi olabilir ve komandite olarak.


Avukatlar Kollektif ve komandit şirkette komandite ortak olamazken anonim Limited ve kooperatifin yönetim kurulunda yer alabilirler. Fakat Türk Borçlar. Böyle bir şirket, ayrı bir tüzel kişiliğe sahip olmakla beraber, gücünü ve ticari itibarını, kurucusu olan kişilerden sağlar.


Sermaye Şirketleri (ortakları sınırlı sorumlu olan şirketler, sermaye payları bölünmüş komandit şirket, anonim ve limited şirket ) Bu tür şirketlerde sermaye ön plandadır. Gelelim şahıs şirketlerinin ikinci kısmı komandit ortaklığa.


Ortak sayıları minimum olmalıdır. Kollektif Şirket : Kollektif şirket ticari bir işletmeyi bir ticaret unvanı altında işletmek amacıyla, gerçek kişiler arasında kurulan ve ortaklarından hiçbirinin sorumluluğu şirket alacaklarına karşı sınırlandırılmamış olan şirkettir.


Tescille birlikte şirket tüzel kişilik kazanır. Tescilden önce ve şirket sözleşmesinde bulunması gereken zorunlu unsurlar bulunmazsa adi şirkete ilişkin hükümler uygulanır. Limited şirket, gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulmakta olan bir şirkete verilen isim olup, belli şartlar çerçevesinde kurulmaktadır.


Komandit şirket özellikleri

Bir işletme kurmak isteyen kişiler öncelikle kuracakları işletme için hangi şirket tipinin müsait olduğunu bilmek istemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.