16 Mart 2018 Cuma

Bulgaristan şehirleri ve nüfusları

Bulgaristan’ın en büyük şehri başkent Sofya’dır. Romanya, bir kere gidildiğinde tekrar tekrar gitmek isteyeceğiniz, “tadı damağınızda kalacak” bir ülke. Sofya ülkenin başkenti ve en turistik bölgesidir. Nessebar Yarımadası ve antik şehri, Pamporovo Kayak Merkezi, Sunny Beach ve Edirne sınırında bulunan Svilegrad ülkenin görülebilecek diğer bölgeleridir.


Her il adını, yönetim merkezi kentten alır. Ancak Sofya ili ve Sofya Şehri’nin durumu farklıdır ve iki ilin de yönetim merkezi Sofya.

Hint altkıtası şehirleri, bu listenin büyük bir kısmını oluşturur. Ahtopol » Akkadınlar » Albena » Alexandrovo » Almalı » Asenovgrad » Asenovo » Aydoğdu. Avrupa’da önemli ekonomik merkezlerdir ve her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır.


Birleşik Krallık’ın toplam nüfusu 65. Burada ülkenin en kalabalık kentine yer verdik. Nüfuslarına göre Avrupa Birliği şehirleri listesi.


Umarım bu bilgiler ışığında ülkenin idari yapısı hakkında bilgi sahibi olursunuz.Zero Özgür Ansiklopedi - Okumanın En Kolay Yolu.

Başkentin büyük bir bölümü ormanlar, nehirler ve göllerle kaplıdır. Berlin Alman toplumunda önemli bir yere sahiptir. En üst idari kısım Arapça Muhafaza olarak isimlendirilmiştir. Suriye 2bucağa bölünmüştür.


Zaman ayırabilirseniz eğer Yunan ve Roma döneminden kalan mezarları (The Ancient Necropolis), Church of St. John Kilisesi’ni, St.


Sava Church Kilisesi’ni, Basilica Remains isimli kalıntıları ve Budva’ya kilometrelik mesafede bulunan Bar kasabasını görmelisiniz. Ermenistan’ın en büyük kenti aynı zamanda Ermenistan’ın başkenti de olan Erivan’dır. Aynı zamanda Erivan Ermenistan’da tek milyon ve üzeri nüfusun yaşadığı şehir konumundadır. Yunanistan’ın başkenti ve en büyük şehri Atina şehridir.


Bunlardan 9`u ana karayı, 4`ü de adaları kapsar. Bu bölgelerin bünyesinde tane vilayet bulunmaktadır. Bunların yanı sıra, yaklaşık tane de küçük yerleşim yeri vardır. Bu şehrin bağlı bulunduğu vilayetler(bölgeler), kırgızca isimleri ve nüfusları aşağıdaki l. Misafirperver Bulgarlar, ülkenin ziyaretçilerini özel bir dikkatle selamlıyorlar.


Turistler ülkede inanılmaz derecede rahat hissediyorlar. Nüfusun yüzde 70’inden fazlası Ortodoksluk ilan ediyor.


Kent ayrıca, Rusya’nın en seçkin cazibe merkezlerinden birine ev sahipliği yapar.

Beyaz taşlardan yapılmış muazzam bir klavye biçimini alan QWERTY anıtı. Dünyanın en kalabalık şehirleri.


Liste, şehir merkezi nüfusuna göre değil toplam nüfus esas alınarak hazırlanmıştır. Bu sayfa ile dünyadaki ülkeleri ve bu ülkelerin sahip olduğu nüfusu öğreneceksiniz. Bayrak Ülke Nüfus Afganistan 25.


Tabii en uygun yurtdışı tatili için pek çok seçenek olduğunu da unutmayalım. Bankacılık, ticaret endüstrileri ve denizcilik sektöründeki hizmetleriyle tanınıyor. Tientsin bir liman şehridir ve bu şehirde tam etnik grup yaşamaktadır. Tientsin, dünyanın en kalabalık şehirleri listemizde 18.


Burası çok fazla turist çeken bir yer değil. Kendine has çok sıcak ve samimi bir havası var. Sanki Türkiye’de bir şehirdeymişsiniz gibi.


Buradaki insanların çoğu zorunlu göç zamanlarında göç etmiş kişilerin akrabalarının bulunduğu yerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.