15 Mart 2018 Perşembe

Basın kartı

Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Bu kartı alabilmek için basın yayın sektöründe çalışmanın yanı sıra bazı özel şartları da yerine getirmiş olmanız gerekir.


Kartlar, Başvurular ve Mesleki Çalışmalar. Bunlar basın şeref kartı, sürekli basın kartı ve sarı kart olmaktadır. Bunları almak bazen basında çalışanlar için bile zor olabiliyor.


Danıştay basın kartı için sigorta şartınının yürütmesini durdurdu.

Basın Kartı haberi bulunmuştur. Sarı basın kartı verilecek kişilerde istisnalar olması, kamu görevlilerinin vb.


Sanırım oradaki mantık, basın kartı alacak kamu görevlilerinin basınla ilişkileri yürüten ya da gazetecileri yetiştiren kişiler olmasında yatıyor. Henüz kimliğinizi doğrulamadınız. YAD Yayıncı Veritabanı, basın -yayın ve habercilik faaliyetleri sürdüren yayıncıları kapsar.


YAD BASIN YAYIN KARTI söz konusu yayıncıların basın faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla verilmektedir. Kanun teklifiyle, internet haber sitelerinde çalışan gazetecilerin de kanun kapsamına alınarak başta basın kartı olmak.


Fahrettin Altun ve adamları şüphelendilerse, kendileri şüphelenecek kadar bilgiye sahip değillerse, polis istihbaratının, o da olmazsa MİT’in.

Bir de uluslar arası basın kartı verilir ki, hangi kurumdan alırsanız alın, aynı biçim ve özelliktedir. Bizim ülkemizde ise, basın kartı başbakanlığa ait bir kurum tarafından verilir. Avrupa’da devletin izi dahi yoktur. Devletin izi, bizim basın mensuplarının.


Komisyondan yapılan açıklamada, gerekli evraklar ile birlikte başvuruların Mayıs’tan Haziran’a kadar, 09. Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği sekreterliğine yapılabileceği belirtildi. Ancak gün boyu telefona yanıt veren olmadığı için kartların iptal gerekçeleri de öğrenilemedi.


Yeni sistemle birlikte başvuru yapmak isteyen basın mensupları Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi aracılığı ile başvurularını. Maaş falan önemli değildi.


Bu mertebeye çıkan genç gazeteciler artık başbakanları, cumhurbaşkanlarını izleme hakkını elde etmiş oluyorlardı! Yeni basın kartı memuriyet belgesi gibi 13.


Nisan’da başlayıp Nisan’a kadar devam edecek bir oylama başlattı. Kartı, en az yıl fiilen gazetecilik yapan ya da gazetecilikle ilişkili görevi olanlar hak ediyor. Sendika üyeliği için gereken ücretse gazetecinin düzenli. Ancak birkaç yıl önce yapılan düzenlemeler ile basın kartı alabilme koşulu genişletilmiştir.


Ama önce hak edene hakkı verilmeli. Kusura bakmasınlar ama İletişi Başkanlığı bu noktada yüzde yüz, belki yüzde yüzbin haksızdır.

Bir günlük işi bin gün uzatmanın bir anlamın var mı? CHP’li vekillerden basın kartı tepkisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin gazeteci kökenli milletvekilleri Atilla Sertel ve Utku Çakırözer, muhalif gazetecilerin basın kartlarının iptal. Bence, basın kartı iptal edilmeyen bizler de kartlarımızı geri vermeliyiz.


Böyle zamanlar turnusol gibidir” diyorum, “Fatih Portakal yaptı. Bu kararı alanları protesto etmek için, ben de kendi kartımı iptal ediyorum dedi.


Başvurular, basın kartı yönetmeliği çerçevesinde değerlendirilmekte ve neticelendirilmektedir. Başkanlığımızın basın kartını kime ne zaman vereceği gibi teknik konuları siyasetin bir parçası haline getirme hevesini anlıyor ancak bununla bir yere varılamayacağını ifade etmek istiyoruz.


Resmi Gazete’de yayınlanan yeni yönetmeliğe göre basın kartı iptalleri kolaylaştırıldı. Düzenlemeyle, sarı basın kartı sahibi gazetecilerin her an ellerinden hakları alınabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.