1 Mart 2018 Perşembe

Avukata ödeme sözü verip ödememek

Normal şartlarda kanunlar ile korunan borç yüzünden hiç kimsenin özgürlüğünün kısıtlanamayacağı maddesi olmasına rağmen, bu kanun maddesi sadece ödeme sözü ihlali durumunda geçersiz olmaktadır. Türk kanunları içerisinde borçluya hapis cezası yoktur ancak taahhüt verip yerine getirmeme cezası ay hapse kadar çıkmakta olup ertelenmemekte ve paraya dönüşmemektedir. Sözü edilen ödeme emrine karşı çıkılması İİK.


Avukata ödeme sözü verip ödememek

O davacı olsun, siz davalı. Yabancı eş ile anlaşmalı boşanma. Kredi puanın düşer o kadar. Aradan geçen bir kaç hafta sonra borçlu hesabıma 7. Bankada icraya verir.


Bunun üzerine bende 5. Van Vergi Mahkemesinin 18. TL daha borcu olduğunu daha 12.


Bu durumda işçinin dava yoluna gidip, işverenin kendisini kandırdığını, kıdem tazminatını ödeme sözü verip istifa dilekçesi aldığını, aslında iş sözleşmesini işverenin sona erdirdiğini ispatlaması gerekir. Nafaka alacaklısı tarafından şikayet etme arzusunda olunan aylık nafakanın ödeme tarihinden aylık süreç geçmesi durumunda kişinin şikayette bulunma hakkı düşmektedir.


Ancak yine de işimizi zora. Bu durumda söz konusu durum mahkeme tarafından re’sen göz önünde bulundurulmaktadır.


Avukata ödeme sözü verip ödememek

Her türlü hizmetlerin sanal aleme kaydığı bir çağda, sanal avukat soru sorma imkanının halkımıza sağlanması gerektiği kanaatindeyiz. Avukatlık Ücreti Nedir?


Bu ödeme emrinin Cumhuriyet Başsavcılığı infaz birosundan geldigini tahmin ediyorum. Bu mahkeme kararı kesinleştikten sonraki aşamadır. Temyiz süresini geçirmişsiniz.


Tabii ki, bir avukatın işlevleri alınan ve işlenen tüm bilgilerin. Bu durum maaşı bu bankadan almak, emekli maaşını buraya taşımak gibi bankanın aklında kalacak müşteri hizmetlerinden yararlanmak gibi hizmetlerdir. Borç ödememek öyleki bir günahtır ki, uykuda bile durmadan yazılır.


Malı olmak, parası olmak demek değildir. Satılık bir şeyi olup da, satmazsa, günah işlemiş olur. Borcu var iken verilen sadaka kabul olma.


Hala mesleğim kucağımdaki emanet bir çocuk gibi. Karşıma çıkan ufacık bir güçlükte dahi hemencecik vazgeçiyorum. Hukuk okuduğuma çoktan pişman olmuşum.


Kıyamete hırsız olarak gelir. Asıl amaç verginin yöntemleri üzerine konuşmak daha çok. Merhabalar ben bireysel kredmi gündür ödeyemiyorum,bankaya bağlı danışmanlık şirketi aradı bikac defa ödeme sözü verdim ama ödeyemedim.


Alacaklı, borçludan kendi girişimleri ile alacağını elde edemezse bir avukat vasıtasıyla yahut avukatsız olarak kendisi icra takibine başvurabilmektedir. Takip başlatılırken alacaklı kimseden başvuru harcı ve peşin harç isminde harçlar alınmaktadır. Takip başlatıldıktan sonra ise takibi bir avukat yürütüyorsa bunlara vekalet suret harcı da eklenmektedir. Sual: Bir arkadaşa borcum var.


Fakat ödeyecek param yok. Bazı eşyalarımı satıp ödemem gerekir mi?


CEVAPTam İlmihal Seadet-i Ebediyye’de diyor ki:Hadis-i şerifte, (En iyiniz, borcunu bir an önce ödeyeninizdir) buyuruldu. Bir kimse, malı olduğu halde, borcunu ödemeyi bir saat geciktirirse, zalim ve asi olur.


Avukata ödeme sözü verip ödememek

Namaz kılarken de, oruç tutarken de, uykuda da, yani her an, lanet.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.