23 Ekim 2017 Pazartesi

Gaziantep zimem

Geçen hafta aynı yöntemle. Gaziantep Antep Şah. Geçtiğimiz hafta sonu ve bu hafta sonu olmak toplam 4. The debts of the randomly selected people from the debt books called Zimem notebook were eliminate and bread prices were fixed at an affordable price so no one would stay hungry. During iftar (fast-breaking) all doors were open to visitors.


The tables were laden with the finest delicacies of Ottoman cuisine, and specialties of Ottoman iftar.

In the month of Ramadan, until the time of sahur. Geleneğe uygun olarak, mahallede 2bakkalın veresiye defterini satın alan yardımsever, isimlerinin gizli tutulmasını istedi.


Biz sonuç itibari ile köklü bir medeniyetin mirasçılarıyız. Belediyenin girişimleriyle başlatılan çalışma kapsamında 3fırın Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da katılımıyla ziyaret edildi. Proje kapsamında vatandaşların, kentteki 2mahalle bakkalına olan borçları, valilik koordinasyonunda. Bizde de gönüllü olarak güzel insanların bunu yaptıklarını.


Bu kapsamda salgın sürecinde şubat ve mart aylarının elektrik borcunu ödeyemeyen bin 5hane tespit edildi. Vali Davut Gül, düzenlediği.


Valilik ve kaymakamlıklar koordinesinde Vefa Sosyal Destek.

Belediyesi, bir Osmanlı geleneği olan “ zimem defteri” uygulaması ile ilçe genelindeki tüm fırınlarda bin ailenin borcunu ödedi. TL’lik borç silindi.


Valilik projenin ikinci ayağında tüpgaz bayilerindeki vatandaş borçlarını kapattı. GAZİANTEP ’TE ZİMEM DEFTERİ PROJESİ DEVAM EDİYOR. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Resmî Sitesi. Valilikçe hayata geçirilen uygulamayla, geçen hafta bakkalların milyon liralık veresiye defterini satın alan hayırseverler, şimdi de 2tüp gaz bayisinin veresiye defterindeki milyon.


Bakkallardaki borç defterleri satın alındı ve Zimem Geleneği sürdürüldü. Bu hanelerin milyon lira tutarındaki faturaları hayırseverler tarafından. Temmuz ayı burs ve kredi ödemeleri başladı. Gündem, ekonomi, son dakika, spor ve yaşam dünyasındaki önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?


Zimem Defteri geleneği ile bakkallardaki borçlar silindi. Anketler Firma Rehberi Seri İlanlar Künyemiz. Ana Sayfa » TÜRKİYE GÜNDEM. Bu Sefer “Aş Ocakta Kalmasın” Diye Çıktılar Yola.


Gastronomi sektörüne kira desteği şart. Firmalarımızı e-ticaretin avantajlarından fa. Hayırseverlerimiz, vatandaşlarımıza ait borçların tamamını ödeyerek 2bakkalda zimem defterini satın aldı.


Zimem defteri veresiye, borç defteri anlamına da geliyor, Osmanlı’da Ramazan ayında maddi durumu iyi olan kişiler tanımadıkları bir semtte bakkal, manav, kasap gibi esnafa girerek zimem defterlerini çıkarmalarını isterdi.

Defterin başlarından, ortalarından ve sonlarından rastgele birer sayfayı yırtarak alır hesaplatarak öderdi. Borcu ödeyen ve Allah kabul etsin diyerek. Biz Bize Yeteriz Evde Kal Türkiye. Bu Hilal Senin İle Var.


Binlerce Çalışanımız ile Yanınızdayız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.