27 Ekim 2017 Cuma

Emekli sandığı maaş sorgulama

Ayrıca şu da bilinmelidir ki, maaş kesintileri sadece e-Devlet üzerinden kontrol edilerek yapılmaktadır, emekli maaş kesintisi sorgulama şifresiz olarak gerçekleştirilmesi mümkün değildir. Bunun için e devlet şifrenizin olması gerekiyor.


Emekli sandığı maaş sorgulama

E-Devlet emekli maaş sorgulama 4A, 4B, 4C kategorilerinden oluşmaktadır. C kimlik numarası ile kolaylıkla maaşlarını sorgulayabilirler. E-devlet şifresi yerine mobil imza, T. E – devlet üzerinden emekli sandığı maaş bordrosu sorulama işlemini kademe kademe anlatacak olursak öncelikle arama motoruna ‘’emekli sandığı maaş bordrosu sorgulama’’ yazıp aratıyoruz ilk çıkan sonuçta ‘’4c emekli aylık bilgisi’’ bölümüne tıklıyoruz oradan sisteme girmiş oluyoruz.


Ancak bu resmi internet sitelerinden şifresiz işlem gerçekleştirebildiğimiz E-SGM resmi internet sitesinin süresiz olarak kapatılması nedeni ile artık işlemlerimizi yalnızca E-Devlet üzerinden şifreli olarak güvenli bir şekilde. Bu işlem SGK’ nın resmi internet sitesi olan E-SGM üzerinden yapılmaktadır. Emekli Sandiği - 06.


Açılan sayfada sizden istenilen bilgileri eksiksiz doldurunuz. Aşağıda verilen bilgiler size daha fazla yardımcı olacaktır. Ve günümüzde en mühim şeylerden biri de maaş mevzusudur.


Bu işlemi E-Devlet sistemi üstünden kolayca yapabilirsiniz. Devlet memurları emekli olduklarında 4C üzerinden işlem yapılmaktadır. C ile ilgili tüm emeklilik ve sigorta işlemleri SGK altında yürütülmektedir.


Bu bilgileriniz ise şunlardır: tc kimlik numarası, kurum sicillerini ve emekli sicil numarasını bilmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra 4C maaş sorgulama işlemini T. Bunun yanı sıra henüz emekli maaşı almayan ve emeklilik şartlarını sorgulama isteyen kişiler için de e-SGK ve e-Devlet üzerinden sorgulama yapmak mümkündür. Yukarıdaki linkimize tıkladıktan sonra e devlet sistemine giriş yapınız.


Bildiğimiz şeklinde vatanımızda çalışan bireylerin sıhhat hizmetlerinden faydalanabilmek ve ileride emekli olabilmek için bir toplumsal güvenceleri olmalıdır. Sorgulama sistemi açıldıktan sonra, çalışanların ödedikleri toplam prim gün değerleri, ödenen prim tutarı, ödenmesi gereken toplam prim tutarı ve emeklilik yaşı gibi bilgilerle karşılaşılacaktır.


Bu belge ile maaşınız ile ilgili bilgilere ulaşabilmektesiniz. Primler karşılığında emekli maaşı alınır. Maaş sorgulama işlemlerini yaparak emekli maaşınızın miktarını veya kesinti olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ayrıca makam tazminatı alınıyorsa ve bu görevde en az iki yıl çalışılmış ise tazminata esas makam göstergesinin de girilmesi gerekmektedir.


Emekli sandığı maaş sorgulama

Bu bölümde hesaplanan aylık, emeklinin kendisi için geçerli tutarı vermektedir. Yukarıda bulunan aramalarla ilgili bilgilere bu sayfadaki görüntülemelerden ulaşacaksınız.


EMEKLİ SANDIĞI MAAŞ SORGULAMA. Tabiki bu maaş çalışan insan adına çalışma hayatı boyunca ödenen primler istikametinde belirlenir. Gerekli şartlar oluştuğu zaman ise emekli olurlar. Tc ile şifresiz emekli maaşı öğrenme.


Türkiye İş Bankası A. Yıllarca kimisi kendi mesleğini yapar, kimisi kendisine bir iş kurar, kimisi başka şahıslara ait iş yerlerinde çalışırken, kimisi de bitirdiği üniversite sonrası kendi mesleği ile ilgili işlerle uğraşır ve onunla alakalı yerlerde çalışıp kendi işini kurabilir. Ara bul öğren web sitesi hayatın farklı alanlarından bilgiler içeren bir sitedir.


Emekli sandığı maaş sorgulama

Matematik ve eğitim adına herşey. Yararlı olması ve işe yaraması temennisiyle.


Ne kadar maaş alacağını öğrenmek isteyen, alınan maaşa göre hayat planlamasını yapmak isteyenler için online olarak sunulan hizmetleri kullanması yeterlidir. Son Güncelleme: 16.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.