14 Ağustos 2017 Pazartesi

Arşiv kanunu

Madde 3- Bu Kanun kapsamına giren ve elinde arşiv malzemesi ve arşivlik malzeme bulunduran kurum ve kuruluşlar, ellerinde bulundurdukları arşiv malzemesi ile arşivlik malzemeyi her türlü zararlı tesir ve unsurlardan korumak, asli düzenlerine göre tasnif edip saklama, yönetmelikte belirtilecek bekletme ve saklama süreleri sonunda Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’ne teslim. SOSYAL SİGORTALAR KANUNU İLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİKLER MADDE 1. Sosyal Sigortalar Kanununun inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


Milli Arşiv Kanunu hakkındaki haberler. Adli Sicil Kanunu ’nda adli sicil arşiv kayıtlarının kişilerin ömürleri boyunca saklanmasına dönük düzenlemeler zaman içerisinde Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiş, bu yolla hukuk devletine, insan onuruna, lekelenmeme hakkına aykırı bahsi geçen uygulamalar sona erdirilmiştir.

Bir hata meydana geldi. An error has occurred. Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesindeki talepleri ve kamu kurum ve kuruluşlarının taleplerini usulüne uygun olarak karşılamak. Başkan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.


Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Kavaklıdere Mah. Genel Arama Arşiv Mükerrer Arşivi × Aranacak Kelime. Resmî Gazete Sayısı.


Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Yapılmasına Dair Kanun teklifine imzamı koyuyorum. Gereğini arz ederim. Millî Arşiv Kanunu Tasarısı” 1yıl sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde Milletimizin hafızası olarak nitelendirdiğimiz arşivlerimizin tarihî, idarî, malî, hukukî değerlerinin yanı sıra araştırma, eğitim ve kültür açısından da kamu yararı taşıması nedeniyle, bu malzemenin yönetimi, denetimi ve kullandırılması kapsamlı ve etkin bir mevzuatı. Arşiv Fatura Düzenleyen Mükelleflere Önemli Duyuru!


Adlî sicil ve arşiv bilgilerinin gizliliği. Bu bilgiler, görevlilerce açıklanamaz ve bu Kanun hükümlerine göre verilen kişi, kurum ve kuruluşlarca veriliş amacı dışında kullanılamaz. E)vet (V)atandaşın (E)gemenlik (T)ercihidir 27.


YENİ ANAYASAMIZA ÖNERİLER 06. Asıl Hedef Ekonomik Kriz Değil. Osmanlı arşivlerinin çürüm. Büro Memur-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Murat Sipahi, İstanbul daki kurum ziyaretlerinin ardından yapılan toplantıda Var gücümüzle toplu sözleşmeye hazırlanıyoruz.


Bu yıl yeniden yetkili sendika olarak ilk defa oturacağımız toplu sözleşme. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sahip olduğu belgelerle dünyanın en zengin arşivine sahip olan Türkiye’nin milli arşiv kanununun olmamasının üzücü olduğunu belirterek, “En kısa zamanda milli arşiv kanunu çıkarılması gerekiyor“ dedi.


Arşiv hizmetlerinin tam ve eksiksiz olarak yürütülebilmesinde yeni hukukî, idarî ve teknik uygulamalara imkân verecek “Millî Arşiv Kanunu ” ve “Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Teşkilât Kanununun” çıkartılarak acilen hayata geçirilmesi elzem görülmektedir. Aynı zamanda GİB portalından vergi mükelleflerinin kestiği 5. ARŞİV MALZEMELERİNİN SAKLAMA SÜRELERİ CETVELİ Diploma Defteri Okul,il veya ilçe MEM Süresiz Öğrenci Künye Defteri Okulda-Süresiz Tasdikname Defteri Okulda-Süresiz Sınıf geçme defteri Okulda-Süresiz Sınıf geçme defteri Okul,İl ve İl�.


Kanunu hükümlerine aykırı davranan işverenler hakkında aşağıdaki para cezaları uygulanacaktır.

Tahmini okuma süresi: dk. Kanununa göre, işveren çalıştırdığı her işçi için bir özlük dosyası tutmak zorundadır. Kanunu ve diğer kanunlar uyarınca düzenlemek zorunda olduğu her türlü belge ve kayıtları saklamak ve bunları istendiği zaman yetkili memur ve mercilere göstermek durumundadır. Ankara (AA) - Arşiv hizmet ve faaliyetlerinin düzenlenmesine ilişkin Milli.


Arşiv ’e geçme zorunluluğu bulunan mükelleflerin e- Arşiv ’e başlama tarihi 1. Hali hazırda 4ve 4Sıra No. Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri kapsamında e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına dahil olma zorunluluğu bulunan mükelleflerin, 1. Türk lirası ağır para ve 91.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.