14 Ağustos 2017 Pazartesi

Aile hekimi sözleşme feshi şartları

Sibel Gören, aile hekimlerinin maruz kaldığı çifte standartta isyan etti. Danıştay, İlgili Yönetmelik uyarınca sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimi ve aile sağlığı elemanının sözleşmesinin feshi konusunda valilere verilen yetkinin devrinin mümkün. Genel anlamda teşhis ve tedavi için gereken belge ve donanımlar bulunur.


Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Sağlık Bakanlığı’nın istediği hafta sonu nöbetlerini tutmayan bin aile hekimi sözleşmelerinin feshiyle karşı karşıya kaldı.


Yeni taslak başta ücretlendirme olmak üzere, kesintiler ve nöbetlerle ilgili pek çok konuyu yeniden düzenliyor.

DrTUS : aile sağlığı elemanı sözleşme feshi. K madde e göre, belirsiz süreli iş sözleşmeleri ve belirli süreli iş sözleşmeleri olarak ikiye ayrılır.


Kira sözleşmesi feshi etme şartları nelerdir? Altınay Kiralama işlemlerinde zaman içinde bazı sebeplere dayalı kiracı tarafından ya da kiralayan tarafından kira akdini feshetmek gerekebilir.


Sosyal Güvenlik Kurumu, Birliğimiz ve SGK arasında bağıtlanmış olan İlaç Alım Protokolü’nü aynı Protokol’ün 10. Taraflar bir ay önceden yazılı bildirimde bulunmak şartıyla, bu protokolü feshetme hakkına sahiptirler”) tek taraflı biçimde feshetmiştir. AİLE HEKİMİ SÖZLEŞME FESHİ ve ÖDEME.


Son zamanlarda dünya genelinde artan sağlık sorunlarıyla beraber ülkemizin sağlık alanındaki personel sayısı ve hizmet kalitesi hissedilir şekilde artmakta. Eskiye nazaran halkın sağlık hizmetlerine ulaşması artık daha kolay.

Hatta bu hizmet artık vatandaşın ayağına geldi desek yanlış olmaz. Hazar Cırık, süreç içinde sözleşme imzalamanın önemli olduğunu söyledi. Bir aile hekimi, güvenlik soruşturması yapmak için aradığını söyleyip özel bilgilerini soran polis memurunun “dolandırıcı” olmasından şüphelenip, telefonu kapattı.


Mali yıl başladıktan sonra sözleşme imzalayarak göreve başlayan aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarının ise sözleşme dönemi sonuna kadar kalan sürenin iki yıllık çalışma süresine oranının, iki yüz puan ile çarpılmasıyla bulunacak puana ulaşması halinde ihtaren sözleşmeleri sona erdirilir. Hesaplamada kesirler tama iblağ edilir. BİR HUKUKSUZ SÖZLEŞME FESHİ DAHA İPTAL EDİLDİ.


Gürbüz Şen ve üç aile hekiminin daha sözleşmelerinin feshedilmek istendiğini duyuran TTB, üyelerine uygulanan sözleşme feshi haberi sonrasında Mersin Valiliği ile temasa geçtikleri, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığından randevu talep ettikleri bilgisini paylaştı. Bunlar için bu maddenin (a) bendi sözleşme tarihini takip eden birinci yılın.


Sözleşme feshi ise ölüm, zorunlu emeklilik gibi hallerde olduğu gibi feshi gerektiren bir kusur işlendiğinde veya gerekli yükümlülüklerinin yerine getirilmediği durumlarda yetkili mercii tarafından gerçekleştirilebilir. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Sözleşme dönemi bitmeden başka bir aile hekimliği birimine yerleşen aile hekimi ile yeni sözleşme imzalanmaz. Yeni birimdeki görev mevcut sözleşme doğrultusunda yürütülür.


MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. Ayrıca sözleşme dönemi sona ermeden ek yerleştirme ile başka bir aile hekimliğine yerleşen aile hekimleri yeni sözleşme imzalanmadan mevcut sözleşmelerine göre görevlerini sürdüreceklerdir. Bu durumda olan hekimlerimiz hastaneye veya toplum sağlığı merkezine döndürülecek.


Hastaneye veya toplum sağlığı merkezlerine döndürüyoruz. Hekimleri işten atmıyoruz. Mevcut kanunun içinde kalmak kaydıyla her tartışmaya varız.


Kanuna karşı çıkılan bir tartışmanın devletin.

Buna göre yorumlarsan aile hekimlerinin, aile hekimliği hizmetlerini yapmak için işe gelmemelerinin ““ ceza puanıyla cezalandırıldığı bir yerde, aile hekimliği hizmetleri arasında sayılmayan, belediyelerin defin nöbeti, adalet bakanlığın adli nöbeti, kamu hastanelerinin acil nöbetinin, aile hekimleri tarafından yapılmaması halinde “ “ ceza puanıyla. Evlilik sözleşmesinin belgesi ve feshi, Rusya Federasyonu aile ve sivil kanunlarının normlarına göre düzenlenir ve tescili noterin iç talimatlarıyla düzenlenir.


Kanunların normlarına uygun olarak evlilik sözleşmesi -özel bir noterin veya noterlik bürosunun zorunlu sonucuna, değiştirilmesine veya feshine tabi olan bu tür belgelerden biri. Sözleşmeli olarak çalıştırılan aile hekimi veya aile sağlığı elemanı, izinli veya raporlu olduğu süre içinde, inci maddede belirtilen şartları taşıyan hekim ya da sağlık personeli ile anlaşarak hizmetin görülmesini geçici olarak sağlar.


Bu anlaşma, müdürlükçe uygun görülmesi hâlinde uygulanır. Sözleşmelerin feshi taraflar aracısından ayrım gözetilmeksizin belli bir usule tabi tutulmuştur. Buna göre fesih hakkını kullanmak isteyen taraf, fesih açıklamasını noter kanalıyla bir ihbarname keşide etmek suretiyle gerçekleştirmeli ve bu ihbarnamenin bir suretini bilgi için TFF’ye göndermelidir.


TFF, anılan ihbarnamelerin suretlerini tebellüğ ettiğinde feshi. Fakat şu anda işçinin sözleşme feshi yasağı geldi. Sözleşmem Haziranda okullarla beraber kendiliğinden sona erecek olmasına rağmen kurum istifa etmemiz gerektiğini söylüyor. Ben istifa etmek istemiyorum.


Anladığım kadarıyla sözleşmem belirli süreli değil ve işveren sözleşmeyi yenilemediği için beni çıkaramayacak ve ücretsiz izne ayırmak zorunda kalacakmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.