21 Temmuz 2021 Çarşamba

Zehirli ilişki

Bir ilişkiyi zehirli yapan önemli işaretler vardır. Bu işaretleri tespit edip çözüm aramak, önlemler almak mutluluğunuz hatta sağlığınız için son derece önem. Hani bir sevgiliniz vardır, onu çok seversiniz bu yüzden onun hiçbir kusurunu görmezsiniz ve zamanla ona bağlanırsınız.


Daha sonra sevgilinizin davranışları değişir, size karşı çok daha kaba olmaya başlar. Adeta duygularınızı manipüle eder, size sizi çok sevdiğini söyler ama.

Bir zamanlar kapıların olduğu yerde artık sadece duvarlar görürsünüz. Yüksek ihtimalle ilişkinizden önceki dönemde çok bağımsız bir kadındınız. Tüm kararlarınızı iş ve ev.


ZEHIRLI ILISKILER Iliskin seni hasta ediyorsa, o iliski zehirli ve bilki zehirleniyorsun Burada sözkonusu olan sey, psikolojik zehir, bedensel zehir degil. Sözkonusu olan, onun neden zehirli oldugu yada nasil zehir olusturdugu degil, teshis koymak, yargilamak yada bilimsel bir tez hazirlamak da degil. Fakat bunun nedeni, bize bu tür sevginin öğretilmesi olabilir. Zehirli İlişkiler Kısa Özet.


Herkes ilişki peşinde koşuyor ama bazen sırf ilişki olsun diye kendimizi zararlı ilişkilere sokuyoruz.

Bunlardan bir veya birkaçına ilişkinizde denk geliyorsanız aman dikkat. Eşitliğin sağlanamadığı ilişkiler duygusal birer şantajdırlar, kimse kimsenin üzerinde egemenlik kurmaya çalışmamalıdır. Tek taraf ya da her iki taraf da kendini kontrol ediliyor ya da taciz ediliyor hissedebilir, her iki.


Zor ilişki içindeki “hastalıklı” yapılar ve bu ilişkiler için çözüm yolları… İlişkide olduğunuz kişide değersizlik duygusu, sözel ve duygusal taciz, oyalama, suçlama, katlanma, nefret, terk edilmekten korkma, manipülasyon, gerçeklikten kopma, kontrol, düşünme ve bağlanma sorunları, sınır kişilik bozuklukları, kimlik karmaşası ve boşluk hissi, göz. Ve eğer zehirli bir ilişki içindeyseniz o ilişkinin içinde kalmak mı yoksa gitmek mi daha mantıklıdır?


Hangi durumlarda ilişkide olduğunuz kişi tedavi görmelidir? Eşinizin rahatsızlığının ne olduğunu bilirseniz ilişkide. Kavga etme ve barışma dönemlerine şahit olabilirsiniz.


Bu ilişkileri acı yolunda sürükler ve neredeyse her zaman yaklaşmakta olan bir ayrılığa neden olur. Toksik bir ilişkide, çoğu zaman bir ortak kurban, diğeri ise bir zorba olur. Fiziksel, cinsel, ekonomik ya da psikolojik olarak istismar edildiğiniz bir ilişkide olduğunuzda bu ilişkinin sizin için zehirli olduğunu bilirsiniz. Belki başlarda fark etmezsiniz ama sonradan manipülasyonlar o kadar kuvvetli hale gelir ki, görmemek imkansızdır.


Hatta kimi zaman o kadar belirgindir ki siz görmek istemeseniz de çevrenizdekiler sizi uyarır. Defalarca aldattı, her fırsatta aldatıyor da ama onu bırakamıyorum, çok seviyorum. Beni hep aşağılayıp kovuyor, kaç kez sabaha karşı üçte tekmeleyerek sokağa attı, kez terk ettim ama her seferinde dayanamayıp geri döndüm.


Travmatik bağlanma sorunu yaşayan ve katlanmaktan başka çaresi yokmuş gibi aşağılanmaya sabretmeyi seçen. Iyi zamanlarinda ( iliskinin baslarinda), her konuda ahenk, biz hissi, fikir birligi vardir.

Kutup Yıldızı olun. Onları yönlendirin. Biraz zaman tanıyın ve bulunduğunuz pozisyonu açıkça ifade edin. Ama bu doğru değil.


Bu zehirli ilişki tedavi edilemezse, fiziksel sağlığın kaybı, yeme bozuklukları ve kötü alışkanlıklar gibi sorunları tetikliyor. Herhangi bir tür toksik ilişki ile uğraşırken, en önemli şey öz bakımınız, sağlığınız ve iyiliğinizdir.


Sizi enerjinizden ve mutluluğunuzdan çeken biriyle uğraşıyorsanız, bu kişiyi yaşamınızdan kaldırmayı veya en azından onlarla harcadığınız zamanı sınırlamayı düşünmeniz faydalı olabilir. Erkekler kadınları obje haline getirmeden veya cinsellik ile ilgilenmeden onlarla ilişki kurabilirler.


Cinsiyet Araştırmalarına Dair Gerçekleri Paylaşın. Erkeklik bir davranışlar kalıbı tanımlar ancak biyolojik veya kalıtımla alınmış özellikler tanımlamaz. Pek çok insan erkek ve. Her geçen gün özellikle gençler arasında kullanıcı sayısını daha da artıran NETFLIX, dizi ve filmlerinde ahlak sınırı tanımadı.


Her bölüme eş cinsel ilişki montajladı. Milli ve manevi değerlerimizi bombaladı. Sigarayı bırakamayanlar için çalışmalar devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.