20 Ocak 2021 Çarşamba

Yeşil pasaport ile fransa ya nasıl gidilir

Bilgiyi nereden alabilirim şuan internette çok fazla. Henüz hiç vize deneyiminiz olmadıysa Vize Nasıl Alınır ve Vize Ücretleri Ne Kadar blog yazılarım size yol gösterir. Pasaportunuz yoksa Pasaport Çeşitleri ve Pasaport Başvurusu Nasıl Yapılır yazılarımı okuyun.


Yeşil pasaport ile fransa ya nasıl gidilir

Hususi pasaport ya da Umumi pasaport diye ikiye ayrılan bu pasaport türlerinden Hususi Pasaport ’a sahipseniz zaten herhangi bir vize müracaatına bulunmanıza gerek kalmayacaktır. Umumi pasaport taşıyorsanız, sizden istenilen evrakları sistematik bir sıra ile hazırlamaya başlarsanız çok daha rahat bir şekilde evrak tamamlama sürecini bitirebilirsiniz. Bugün yeşil pasaportluların uğrak noktası olan Almanya’ ya nasıl gidebileceğimizi detayları ile anlatacağım.


Benim de yeşil pasaportum var 🙂 ve Almanya dahil 50’den fazla ülkeye bu pasaportumla gittim… Şimdi sizleri için yeşil pasaportla Almanya’ ya nasıl gidebileceğimizi, Almanya’ ya giriş. Hususi Pasaport ya da daha çok bilinen ismiyle Yeşil Pasaport sahibi olmak pek çok ülkeye vizesiz giriş imkânı demek. Daha önceden Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizeden muaf olduğu ülkeleri sizin için derlemiştik.


Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik. Devletin, kamu görevi yapan ya da kamuda belirli derecedeki kadrodan emekli olanlara sunduğu ayrıcalık olan yeşil pasaport yurtdışında birçok ülkeye vizesiz seyahat etmeyi sağlıyor. Neden geldiğini soracaklardır.


Arkadaşımı ziyarete geldim gezecem dolaşacağım dersin. Bu mesaja cevap geldi _____. Bendede yeşil pasaport var.


Yeşil pasaport ülkemizde belirli görevlerde bulunan kişilere verilen bir pasaport türü. Genellikle yeşil pasaport ile turistik vize alacağınız da hem süre olarak daha uzun vize alıyorsunuz hem de bordo pasaport kadar katı bir sorgu süreci yaşamıyorsunuz. Fakat dönem dönem ülkeler arası siyasi ilişkiler ve kişisel. Dolayısıyla girişte sorun çıkma ihtimali oldukça az.


Ne zaman döneceksiniz, nerede kalacaksınız gibi sorular gelirse sözleşme olayına girmeden turist şeklinde gelmişsiniz gibi cevaplar verirseniz sanki daha. Emekli veya çekilme nedeniyle hususi damgalı pasaport başvurusunda bulunan hak sahiplerinden talep formu yerine bir defaya mahsus mensubu bulunduğu kurum.


Yukarıda saydığımız vize türlerinin her birinin almak isteyen kişiye göre farklı işlemleri bulunmaktadır. Ama hepsinde ortak olan esas işlem, Amerika konsolosluğunu orada bir mülteci ya da kaçak gibi yaşamayacağınıza inandırmaktır.


Bu nedenle ne kadar kendiniz ile. Almanya vizesi yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşları Almanya seyahatinde bulunacakları zaman seyahat yapacakları türüne bağlı olarak evrak bulundurmaların da fayda var. Umre vizesi, Ziyaret veya Ticari vize alarak Suudi Arabistana gidebilirsiniz.


Vize merkezine göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Kendisinin yeşil pasaport sahibi biri ile evli olmadığı düşünüldüğünde, yaşı nedeniyle de bu kadro derecesinde olmasının mümkün bulunmamasından dolayı yeşil pasaportu annesi ya da babası üzerinden almış olması gerekir.


Yeşil pasaport ile fransa ya nasıl gidilir

Yeşil Pasaport vize problemini ortadan kaldıran ana unsurdur. Belgeye ihtiyaç duymadan. Daha önce de Londra da turistik seyahatte bulunduk, şimdiden vize alabilirmiyiz? Fransa Vize Merkezi.


KITA KITA YEŞİL PASAPORTA VİZESİZ ÜLKELER (BORDO PASAPORT DAHİL) Ülkemizden vize istemeyen ülkeler listesini, Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler sayfamızda listelemiş, üstüne vizesiz gidilen en güzel ülkeler yazısı ile ülkeyi bonuslarıyla derlemiştik. Benim Yeşil Pasaportum var. Bordo pasaporta vizesiz ülkeler.


Giriş ve çıkışlarda Yeşil Pasaport yetiyormu. Almanyadan veya Türkiyeden biletimi alınca gidebilirmiyim.


Yeşil pasaport ile fransa ya nasıl gidilir

Bildiğim kadarıyla Almanya makamları nerde kalacan, nasıl geçinecen diye soruyorlarmış. Bu konuda farklı duyumlar aldım ama birbiriyle çelişkili duyumlar olduğu için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.