25 Ocak 2021 Pazartesi

Yaş antlaşması maddeleri kısaca

Yaş antlaşması maddeleri kısaca

Selim tahtta iken yapılmıştır. Dünya tarihinde çok sayıda savaş, çok sayıda an. Gürcistan’a da el atmış olarak Rus genişlemesinin Kafkaslar istikametinde tehlikeler arzedeceği anlaşıldı. Unni ile Orsova nehri çevresindeki bazı bölgeler Avusturya’da kalacak.


Ruslar, işgal ettikleri yerleri boşaltacaktır. Prut Nehri’nin sınır olmasına karar verilecektir. Ticari ilişkiler de dostane ilişkiler kurulacaktır. Bu antlaşmanın şartlarına göre: 1. Sevr antlaşması önemi nedir, maddeleri kısaca açıklıyoruz, kim imzaladı, hükümleri nelerdir, sonuçları nelerdir kısa özet şekilde sizlerle paylaşıyoruz.


Yaş antlaşması maddeleri kısaca

Kütüphane kaynakçalı bilgilerdir ödeviniz için kullanabilirsiniz. Tek sayfa çıktı alımına uygundur. Etiket: yaş antlaşması önemi kısaca. HUDEYBİYE ANTLAŞMASI MADDELERİ.


O gün Allâh Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem, birçok hikmetler sebebiyle antlaşmayı imzâladılar. Antlaşmanın maddelerinden bâzıları şöyledir: 1. Yanıkkale (Raab) ve Komarom Kaleleri ise Avusturya Devletinde kaldı. Avusturya arşidükü, Roma İmparatoru kabul edilecek ve Osmanlı padişahına eşit sayılacaktır. Yeni Türk Devleti ile Misak-ı Milli, düşman kuvvetleri tarafından kesin olarak tanınmıştır.


Kiev Ruslarda kalacak. Dinyeper Irmağı sınır olacak. Rusya, Kırım’a vergi ödeyecek. Montrö sözleşmesi nedir, maddeleri nelerdir sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor.


Bunun tabi belli şartları var. Kanal İstanbul bu anlaşma kapsamında yapılacak bir projedir. MoraYarımadası, Dalmaçya kıyıları ve Ayamavra Adası Venedik’e verildi.


Yaş antlaşması maddeleri kısaca

Podolya ve Ukrayna Lehistan’a verildi. Temeşvar ili ve Banat Yaylası hariç bütün Macaristan ve Erdel, Avusturya’ya verildi.


Irak Sınırı: Musul üzerinde antlaşma sağlanamadığı için, bu konuda İngiltere ve Türkiye Hükûmeti kendi aralarında görüşüp anlaşacaklardı. Paris antlaşması maddeleri. Edirne Anlaşması, Rumlar’ın bağımsız olması bakımından önemlidir.


Ayrıca antlaşma Almanya’ya büyük ekonomik yükler getirdi. Alman halkının hepsinin savaş suçlusu sayılması, antlaşma maddelerinin ağır ve halkın gururunu rencide edici olmasından dolayı, Almanya’da milliyetçilik akımları başladı.


Bu yeni antlaşma Türkçe, Almanca, Macarca olarak üç dil üzerine düzenlenmiştir. Görüşmeler Ekim’e kadar devam etti. Vestfalya antlaşması nedir?


Devletleri’nin Osmanlı topraklarında istedikleri yerleri işgal etmelerine zemin hazırlamıştı. Kısaca Benzer Konulara da Bakmalısın e ödev.


Mısır Valisi McMahon ile Hicaz Emiri Şerif Hüseyin arasında yapıldı. Türk-Yunan kuvvetleri arasındaki savaş sona erecek. Esirler karşılıklı serbest bırakılacak.


Osmanlı İmparatorluğu Safevi Devleti. Müslümanlar bu yıl Kâbe’yi ziyaret etmeksizin geri dönecekler. Bağdat, Basra ve Şehrizor Osmanlı topraklarına katıldı. Revan Safevilere bırakıldı.


Mondros’un Osmanlı ülkesini işgal etmeye zemin hazırlayan maddeleri nelerdir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.