8 Aralık 2020 Salı

Yeni mezun mülakat soruları ve cevapları

Okuldan yeni mezun oldunuz ve CV’ler hazırlandı, iş bulma siteleri taranarak gerekli başvurular yapıldı, sıra geldi mülakat evresine. O zaman bize ne sorulacak sorusunun aklınızda belirdiğini düşünerek, yeni mezunlar için mülakat.


Yeni mezun mülakat soruları genellikle kolay sorulardan oluşur. Mülakat tipleri hakkında bilmen gerekenler – 2. Mülakata gitmeden önce evde bu soruları kendinize sorun, pozisyonla ilgili güçlü yanlarınızı vurgulayacak şekilde, sade ve yalın bir anlatımla cevaplarınızı hazırlayın.

Mülakatı yapan mülakatçılar kişinim nasıl bir profile sahip olduğuna dair fikir edinmek için mülakat saatine kadar bir çok soru sorma gereği hissederler. Yetkinlik bazlı mülakat ise daha detaylıdır ve de mülakata giren kişiyi belirli becerileri kullanarak tamamladığı başarıların örneklerini ve kanıtlarını vermeleri için detaylar zorlar.


Daha açıkçası yetkin. Bir tecrüben olmadığı için iş yaşamıyla ilgili pek çok soru direk eleniyor. Ama mezunların karşılarına çıkan pek çok soru da var.


Bu sorulara görüşmeden önce hiç değilse kısa bir süre göz atmak, üzerinde düşünerek daha mantıklı ve etkileyici cevaplar verme olasılığını artırıyor. Yarın belediyenin bir kurumuna iş görüşmesine gidicem.

Ne gibi sorularla karşılaşırım. Nelere dikkat etmeliyim. Sorular mesleki sorular mı olur yoksa başka tarzdan mı bu konuda tecrübeli olanlar yardımcı olursa sevinirim. EN ZORLU MÜLAKAT SORUSU VE CEVAPLARI 1-NEDEN BU ALANDA ÇALIŞMAK İSTİYORSUNUZ?


Yanlış Cevap: "Alışveriş yapmayı çok severim, çocukken bile saatlerce katalogları incelerdim. Bu sorulara daha iyi yanıt verebilmek için öncelikle nerede mutlu olacağınızı netleştirin.


Yazılım İş Görüşmesi Soruları ve Cevapları. Etiket: yeni mezun yazılım mülakat soruları. Otokoç, yeni mezun adaylarını da başvuru için teşvik ediyor ve onlara uygun başlangıç seviyesinde pozisyonlar ayrılıyor. Profesyoneller Tercihen otomotiv sektörü veya farklı sektörlerde tecrübeli olan adaylar da kariyer hayatına Otokoç ile devam edebiliyor.


Ardından grup çalışması gerçekleşiyor. Son olarak genel müdür ile kısa bir görüşme. Genel olarak profesyonellerdi. Bire bir mülakatta süreçle ilgili detaylı bilgi verildi.


Bosch ve Siemens ile kurulan grup şuan da Gaggeneau ve Profilo’yu da bünyesinde bulunduruyor ve ürünleri ülkemizde geliştirip Avrupa dahil olmak üzere tüm dünyaya ihraç ediyor.

BSH Grubu Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Ukrayna ve Rusya’da bulunan üretim tesislerinin sorumluluğunu BSH Türkiye’ye vermişti. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk Ar-Ge Merkezi. Mühendislere mülakatlarda sorulan en zorlayıcı sorulara cevap aradım.


Bir mühendis iş görüşmesinde nasıl davranmalı, mülakat sorularına nasıl cevap vermeli,görüşmeciler sordukları sorularla sizde ne görmek ister,hakkınızda neyi bilmek ister gibi sorulara cevap verdim. Umarım faydalı olmuştur.


Eğer arzuladığı meslek kolunda ve firmada bir iş görüşmesine katılıyorsa, yeni mezunun vereceği en güzel cevap şu olacaktır: “Firmanız kurumsallaşmanın gereği olarak bu pozisyon için standart bir ücret. Staj başvurusunda bulunan kişiler çoğunlukla öğrenci veya yeni mezun olduklarından dolayı rekabet oldukça had safhada.


Staj mülakatı olmasından dolayı çoğunlukla bu görüşmeler ilgi, beceri ve işe tutumunuz hakkında sorular etrafında döner. Peki, iş tecrübesi hiç olmayan ya da çok az olan yeni mezun bir adaya mülakatçı ne sorabilir? Tabii ki de klasik mülakat soruları … Bu sorulara karşı antrenman yapın. Stres mülakatları ülkemizde pek yapılması gerektiği gibi yapılmadığından oldukça olumsuz sonuçlar vermektedir.


Ancak bu tür mülakatlarla karşılaşma ihtimalinizi göz önünde bulundurarak, stres mülakatı sırasında size yöneltilecek soruları ve verebileceğiniz uygun cevapları paylaşıyorum. Onları yaptıktan sonra HR’ı arayarak bilgi aldım ve skype ile mülakat yapılacağını öğrendim.


Mülakatta iki kişi vardı biri HR diğeri de staj yapacağım bölümde çalışan biriydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.