14 Ağustos 2020 Cuma

Yunan halkının özellikleri

Yunan halkının tatlıyla arası iyidir. Yunanlar tarih öncesi dönemden beri pek çok inanca mensup olmuşlar, bunların ilki çok ilahlı Helen dinidir. Osmanlı egemenliğine girdiği zamanlarda Helenlerin hatrı sayılır bir kısmı müslümanlaştırılmıştır. Haftasonu için başka bir ülkeye gidiyor olmak yorucu olsa da fikren ve fiilen güzeldi.


Yunan halkının özellikleri

Bir başka avrupa ziyaretinden kalma vizeleri değerlendirmek için güzel fırsat olmakla birlikte yeşil pasaportu olanlar için vizesiz gitme imkanı var. Tabi bu durumda grubun yaş ortalaması biraz yükseliyor olsa da tur rehberimizin genç olması seyahati eğlenceli hale getirebiliyor.


Yunan halkının özellikleri

Bir yabancıyla iletişim kurarken, biraz mesafe tutmak daha iyidir. Bu ülkede kuşaklar arasındaki bağlantılar takdir edilmektedir. Kadınların ailenin yaşamı üzerinde büyük etkisi vardır.


Kural olarak, onlar liderlerdir. Bir erkek için en iyi yemek annesinin aşçısıdır. Köleler, bunu kabul. Yüzyılın sonlarından itibaren başladığını söylemek yanlış olmayacaktır.


Resimde görülen Dor, İyon ve Korint nizamındaki sütun başlıkları, günümüzde halen birçok binayı süslemektedir. Yazar, İlyada adlı destanda Truva Savaşları’nın bir bölümünü, Akhilleaus’un gazabını anlatır.


Odysseia adlı destanda ise Odysseus’un savaştan dönüşünü dile getirir. Bu şehir devletleri iç ve dış siyasetlerinde bağımsızdı. Kanunlarını kendileri yapıyor ve uyguluyorlardı.


Yunanistan’da her polis (şehir) ayrı bir devletti. Ancak asillerin güçlenerek idareyi ele geçirmeleri. Dünyanın en güzel kadınlarından birine sahip bir Akdeniz ülkesi.


Yunan halkının özellikleri

Bir statüko biçimi olarak aile sürekli saldırıya uğrar. Bu ayaklanma sonucunda Yunanlılar bağımsızlıklarını ilan etmişlerdir.


Osmanlı Devleti’nin güç kaybedişinin bir göstergesidir. Diğer Balkan uluslarının ayaklanmasına da öncülük eden bir olaydır. Ayrıca bu mitoloji eski yunan dininin de temelini oluşturur.


Günümüzde ulaştığımız kaynaklar bu masal ve efsanelerin o dönemde mythos yazarı diye tanımlanan derleyiciler. Yunanlıların Fenikelilerden daha az sayıda harf aldığı ve kalan harfleri kendilerinin bulduğu da söylenir.


Bu kolonizasyon farklılık taşıma bölgesinin koyu yaş olan kaynak tarafından organize yönde oluşuyordu olmasıyla metropolün yerine önceki göçler özelliği boylarının basit hareketi. Arkaik Dönem’den başlayarak tapınaklar. Kadınlar göğüsleri açıkta bırakan, yarım kollu üst giysiler ve dizden aşağı volanlı beli korsajlı etekler giymişlerdir.


Eteklerde kare şeklinde parçalar kullanılmış, üzerine ise işlemeli önlük giyilmiştir (Resim ). Mısır ve Hindistan’a kadar ulaşmıştır. Hellenistik dönemin başlangıcı MÖ 3olarak kabul edilir. Büyük İskender’in ölüm. Batı medeniyeti (nâm-ı diğer, çağdaş uygarlık) temelde hellenist kültüre dayandığına göre, karşımıza "modern putperestliğin" çıktığı gerçeği kolayca kavranır.


Ege ve yunan uygarlığı özellikleri hakkında kısaca bilgi. Eski ege ve yunan uygarlıklarının özellikleri maddeler halinde özet bir şekilde anlatılmaya çalışılmıştır. Sınıf videolu konu anlatımı da aşağıda linkte verilmiştir.


Ancak bu dönemde bazı gerçekleri açıklamaya çalışma gayreti içerinde olup, evreni açıklamaya çalışmışlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.