30 Temmuz 2020 Perşembe

T c ile tapu sorgulama

Arsa ya da arazi satın alımlarında yapılacak ilk işlemlerden bir tanesi ‘ tapu. Kimlik Numaranız ile kayıt altına alınmış taşınmazlarınızın detaylarına erişebilirsiniz. Bu nedenle çeşitli uğraşlara girmeye ve ekstra bilgiler vermeye gerek yoktur.


Yalnızca TC numaranızı sisteme tanıtarak sisteme giriş yapabilir ve her türlü tapu bilginize bu sayede rahat bir biçimde ulaşabilirsiniz. Eğer e-devlet şifreniz yok ise önce bu şifreyi edinmeniz gerekiyor.

Daha önce e-devlet’e girmediyseniz herhangi bir PTT şubesinden nüfus cüzdanı ve TL. Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kullanıma sunulan web servislerinin listesini görmek ve kullanmak için aşağıdaki adresi kullanınız. Taşınmazlara ait web tapu uygulamasını tapu ve kadastro müdürlükleri sayfası üzerinden T. C Kimlik numarası ile şifreleri ile tapu harcı sorgulama işlemlerini yapabilme imkanını vermektedir.


Başvuru öncesi ve sonrasında bütün bilgi, dokümanları ve süreci takip etmek mümkündür. Statik Link: PARSEL SORGULAMA.


Site açıldıktan sonra T. Eğer tapu bilgileriniz varsa ekranda gözükecektir.

Devlet şifresi ile giriş yapın. Taşınmaz listesi, taşınmaz detay bilgileri, Şerh, beyan, rehin, irtifak.


Buradan vergi borcu sorgulama, vergi borcu ödeme şeklinde işlemlerinizi zahmetsizce yapabilirsiniz. Bu işlemleri iyi mi gerçekleştireceğiniz aşağıda detaylıca. Bunlardan bir tanesi de tc kimlik no ile tapu sorgulama işlemini yapmak diyebiliriz.


Eğer şifreniz yoksa yapmanız gereken size en yakın PTT şubesine giderek TL ücret karşılığında şifrenize sahip olmak olacaktır. E-devlet şifresi olmayanların herhangi bir PTT şubesinden düşük bir ücret karşılığında şifre edinmesi mümkündür. Buna ek olarak, E-devlet şifresini kaybeden kişilerin yine herhangi bir PTT şubesinden ek ücret ödeyerek yeni bir şifre edinmesine imkan. SMS yolu ile evde bakım maaşı sorgusu yapılır.


E-devlet kapısı üzerinden devlethaber. Sorgulama işlemi iste yol ile gerçekleştirilmektedir.


Giriş yaptıktan sonra ise arsa, arazi ya da tapu sorgulama işlemini arama butonuna yazarak ihtiyaç duyduğunuz tapu ile ilgili bilgiler karşınıza gelecektir. Bu sorgulama için herhangi bir kişinin T. Numarası ve seri no, aile no gibi bazı bilgilere ihtiyaç duyardık.


Günümüzde teknolojinin de gelişmiş olması ve internet kullanımının iyice yaygınlaşmış olması nedeni ile bu işlem de oldukça kolay bir hale gelmiştir. Etiket: tapu kaydı sorgulama t. Daha önceki yıllarca tapu sorgulama işlemleri Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nde yapılmaktaydı.

Tapu sorgulama sistemi ile kaybettiğiniz tapunuzun bilgilerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Türkiye genelinde sizin adınıza kayıtlı bütün tapuları, adres, parsel ve ada bilgilerini online olarak harita üzerinde görebilir ve güncel bütün bilgileri öğrenebilirsiniz. Acil işlerinizde bu yöntem.


Birinci adımı tamamladıktan sonra ikinci adımdan ' Tapu bilgileri sorgulama ' butonuna tıklayarak sorgulama işlemini başlatınız. Emniyet güçleri ve devletin yetkilendirdiği kişi ile kurumlar dışındaki vatandaşların T. C kimlik numarasına rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


Yasal olarak adres sorgulama işleminin yapılabilmesi için e-devlet sistemine T. Bir vatandaşın kaybolması, ondan uzun süre haber alınamaması gibi. Tapu kaydı sorgulama, üzerinize kayıtlı taşınmazınızın bilgilerine ulaşmak için yapmanız gereken işlem artık çok basit eskisi gibi tapu sicil m. E-devlet internet sitesi aracılığı ile tapu sorgulama işlemini gerçekleştirmek için e-devlet sistemine gerekli bilgilerinizi girdikten sonra giriş yapmanız gerekir.


Taşınmaz gayrimenkulleriniz için tüm güncel bilgilerinizi en doğru şekilde bu sistemden kolayca öğrenebilirsiniz. Tüm tapu bilgileriniz hakkında doğru ve güncel bilgileri bu yolla öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.