27 Temmuz 2020 Pazartesi

Süveyş krizi

GEÇEN HAFTADAN EKRANA YANSIYAN DOSYA HABERLER F. BÜŞRA BAŞKAYA TRT TÜRK HABER MERKEZİ. The Suez crisis An affair to remember. Tarihi Değiştiren Günler book.


Süveyş Krizi, Vietnam Sendromu, Neil Armstrong, Baas Partis.

Artık Amerika’nın yedeğindeki bir güçtü. Bu olay bir bakıma süper güç statüsünün Amerika ve Sovyetler’e geçişinin de son aşaması oldu.


Kriz her ne kadar Amerika-İngiltere ilişkilerinde kalıcı hasar bırakmasa da, aynı şey Fransa için söz konusu olmadı. Sonuçta, bazı Tayvan adaları Çin. ALABARDA 9views.


Language: English Location: United States Restricted Mode: Off. Contextual translation of "suez" into Turkish. Human translations with examples: süveyş, suezegypt kgm, süveyş körfezi.

Bu süre içinde Birleşik Krallık, askeri harekatlarında hep ABD’nin desteğini arayacaktır. Fransa’da ise General de Gaulle, Fransa’nın dış politika amaçları için ABD’ye güvenemeyeceğini anlamıştır. Fransa bu duruma tepki gösterip İsrail’le anlaştı. ABD ve SSCB’nin tepkisi üzerine durdu.


Savaş sonrası Mısır-İsrail sınırına BM gücü yerleştirildi. Tüm bu ülkelerin lideri olarak tek bir resmi ünvan değil, monarkı olduğu her ülke de farklı resmi ünvanlar kullanır. Fransız askeri kuvvetleri de onlara katıldı.


Nasır’ın popülerliği tavan yapmış, Mısır’ın liderliği perçinlenmişti. Dünya Müharibəsinin əksəriyyəti öz milli sərhədlərindən.


Faşoda Krizi Kaynakçası Özdağ, A. Oxford: Clarendon Press. Arap- İsrail savaşı, Mısır ve İsrail arasında yaşanan, daha sonra İngiltere ve Fransa’nın Mısır’a müdahale ettiği savaştır. Savaşın temelinde Mısır’ın Süveyş kanalını millileştirmesi ve Filistinlilerin topraklarından çıkarılmaları olmuştur.


Olayların, Soğuk Savaş döneminde Mısır’ın Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ile yakınlaşması ilişkileri örgüsünde değerlendirilmesi gerekir. ABD’de Köleliğin Kaldırılması ve Siyahi Hakları. Süveyş Kanalı (Arapça: قناة السويس‎, trl: Qanā el-Suways).


Registered Encyclopedia Mypedia kayıtlı bir anahtar kelime listesidir.

Glosbe ingyenes online szótárcsaládjában. Böngésszen milliónyi szót és kifejezést a világ minden nyelvén. Rusya’dan başkentlerine atom bombası atılması tehdidi alan İngiltere ve Fransa donanmalarıyla beraber geri çekilmek zorunda kaldı.


Bunun üzerine kanalı kontrole devam etmek isteyen İngiltere ve Fransa doğrudan müdahale etmeyerek gizlice İsrail ile anlaşarak bu ülkeyi Mısır’a saldırttılar. Kriisi käännös sanakirjassa suomi - turkki Glosbessa, ilmaisessa online-sanakirjassa. Selaa miljoonia sanoja ja sanontoja kaikilla kielillä.


Perejil Krizi İspanya’dan km Fas kıyılarına ise 2m uzaklıktaki Perejil (Leyla Adası) uzun yıllardır, iki ülke arasında, bölüşülemeyen bir yer olarak bilinmektedir. Burası kayalık yerleşimi olmayan bir adadır.


Fas ve İspanya Perejil’e asker bile çıkartmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.