22 Temmuz 2020 Çarşamba

Süveyş bunalımı ve türkiye

Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Modern Türk Toplumunda Değerler Krizi", edi.


Mısır’da Krallığı yıkan bir darbe ile başa gelen Cemal Abdül Nasır’ın taraftarlarına göre bu bir ‘devrimdi’. Türkiye ’de bu reformları uygulayan ülkeler.


Devrimin en önemli amacı Mısır toplumunu refaha ulaştırmak ve modernleştirmekti.

Bu amacın en önemli düşü olarak da Nil nehri üstündeki Asvan’a bir baraj yapılmasına karar verildi. Antalya Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Mehmet Gökoğlu, zehirli deniz kestanesinin Akdeniz ve Ege kıyılarında yayılımının devam ettiğini.


You can write a book review and share your experiences. Denizanasının temas ettiği bölgeye çıplak elle asla dokunmamalı ve kaşıma, havlu ve bezle ovuşturmadan kesinlikle kaçınılmalıdır.


Temas eden cilt bol deniz suyuyla yıkanmalıdır. Bunalımı ve Kara Perşembe- Duration: 13. TVNET 564views.

Süveyş Kanalını denetleyen. Suudi Arabistan, Mısır ve Suriye bu pakta tepk. SONRASI DÜNYADAKİ GELİŞMELER. Bloklar Arası Rekabet. Arap-İsrail Savaşları. Camp David (Kemp Deyvid) Antlaşmaları. Tarihi ve Atatürkçülük Dersi 7. Birçok İngilizce haberde karşımıza çıkabilecek okyanus ve deniz isimlerinin Türkçe karşılıkları İngilizcesinden farklı olabilir. Free 2-day shipping.


Sol baştaki Nâzım Bey, o esnada Düyûn-u Umûmiye Vâridât-ı Mahsûsa İdaresi memurudur. Diğeri (bastonlu) ise Mektep.


Siyasal Bilgiler Fakültesi Yayınları, Ankara, s. Dönmelerde asıl olan özellik samimiyetsizlikleri ve gizlilikleridir. Dönmelerin sosyal, ekonomik, kültürel ve politik yaşamı bilinmelidir.


Bu dönemde alınan yıl. Gerçi, “bunalım” deyince biraz durmakta yarar var.

Kötü polis Çavuşoğlu, bu işin olmayacağı yönünde sert. Kötü olan AB’nin de supranasyonal tutumlarının sönümlenmeye başladığı bir döneme girilmiş olması. Basın Melania Trump’ın giysilerinden ve yüksek rakamlı silah satışından başka şeyden pek sözetmedi.


Ancak, ABD Başkanı Riyad’a, yeni düşünceler ve kararlarla gelmişti. Bir yanda hükümetin iddia ettiği toparlanan, tüm dünyanın yatırım yapmak için sıra beklediği bir ülke.


Bu analizlerin hepsinde krizin tek ve temel sorumlusu olarak AKP gösteriliyor. Elbette bu ülkeyi yöneten bir siyasi parti olarak AKP bu krizin sorumlusudur ama AKP başından beri emperyalizmin iktisadi politikalarını uyguluyor. Emperyalizmi bir tarafa. Ada’nın dışını etkilemiş ve Türk-Yunan savaş ihtimali de belirmiştir.


Bir senedir ekonomik kriz sürmektedir. En son ocak ayında işsizlik oranı % 1olarak açıklandı. Enflasyon yüksek seviyede devam ediyor. Kritik gelişmelerin yaşandığı şu günlerde yanlış bir karar telafisi mümkün olmayan sonuçlar getirebilir.


Geçenlerde bir yazı okudum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.