14 Temmuz 2020 Salı

Src zorunluluğu olan araçlar

Aşağıdaki araçları kullanan sürücüler psikoteknik belgesi almakla yükümlüdürler. Taşımacılık, acentelik ve taşıma işleri komisyonculuğu ile nakliyat ambarı ve kargo işletmeciliği yetki belgesi alınabilmesi için taşıma işleri işletmecilerinin meslekî saygınlık, malî yeterlilik ve meslekî yeterliliğe sahip.


Başka bir anlatımla karayolu taşımacılığı kapsamında faaliyet gösteren ve gösterecek olan tüm sürücülerin alması gereken mesleki yeterlilik belgesidir. Yüklü ağırlığı tona kadar olan araçlar kamyonet, Yüklü ağırlığı tondan fazla olan araçlar kamyon olarak belirlenmiştir.


Ayrıntıları görmek için.

AAA ltd şti adına kayıtlı bi doblo var. Bu belgeyi kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, otobüs, çekici vb. Size açıklayacağımız bu yazıda sürücü kelimesinin kısaltması olan src belgesinin nasıl alındığını da anlatacağız. Maske takma zorunluluğu olan araçlar hangileri?


Ankara’da trafiğe çıkan sürücülerin merak ettiği sorunun detayı… İllere göre özel araçlarda maske takma. Konu İle İlgili Özel Haberimiz.


Bu belgelerden birisinin eksik olması durumunda cezai işlem.

Kamyon,çekici,otobüsler ile üç veya daha fazla dingilli motorlu taşıtlarda,yarı römorklarda ve azami yüklü ağırlığı 7kg dan fazla olan tek dingilli römorklarda iki adet bulundurulur. Bunun anlamı ise, kendi aracı ya da başkasının aracı ile her hangi bir yük götürüp getiriyor ise, bu işi de başkası adına yapıyor ise, bu şoförün bu belgeyi alma zorunluluğu bulunmaktadır.


Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan motorlu araçlar ile yabancı plakalı araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu vardır. Bu belge, taşıdığı yükün ve yolcuların özelliklerine göre çeşitlilik göstermekle birlikte, sürücünün faaliyet göstereceği alanla ilgili mutlaka uygun belgenin edinilmesi gerekmektedir.


Taşıtlara ait olan takoğraf kayıtlarını, kayıt tarihi itibari ile bir ay süreyle araçlarda, beş yıl süreyle de işyerlerinde, işyeri yoksa araçlarında saklamaları gerekmektedir. Takograf muafiyeti: Kamyon, otobüs ve çekiciler dışında kalan ve şehir içinde taşımacılık yapanlara takograf muafiyeti bulunmaktadır.


Yeni yıl ile beraber birçok yenilik uygulamaya konuldu. Bu kapsamda gelen yenilikler ticari araç kullanıcılarını da etkiliyor. Karayolu Taşıma Kanununda şoförler için yeni standartlar getirilmiş. Yük ve eşya taşımacılığı için kullanılan bu belge yurt içinde kullanılacak olan ticari araçlar için alınır.


Bu ticari araçları kullanacak olan sürücünün yaşı yaşından gün almamış olması gereklidir. Mesleki Yeterlilik Belgesi almış Orta Düzey Yönetici ve Üst Düzey Yönetici çalıştırmak zorundadırlar. Src belgesini alan sürücüler Src Belgesini de almış sayılır. Src Belgesi alabilmek için Src belgesine sahip olmak gerekir.


SRC BELGESİ NEDİR ? Bu kanunun amir hükmüne rağmen 11.

Src Belgesi alma zorunluluğu vardır. Ancak bu tarihten sonra kanun kapsamında düzenlenen bu yönetmelik ile bu zorunluluk durumu hasıl oldu. Zorunluluğu Olan Firmalar.


Yetki belgesi sahiplerine araçta taşıt kartı taşıma zorunluluğu getirildi ve internet ortamında oluşturulan taşıt kartlarının geçerli olması sağlandı. Kyetki belgesine kayıtlı araçları kullanacak sürücülerin, SRCveya SRCtürü mesleki yeterlilik belgesine sahip.


Ticari amaç ile kullanılan bütün araçlarda kullanan kişinin bulundurma zorunluluğu vardır. Aksi takdirde aldığınız belgenin herhangi bir geçerliliği olmayacaktır.


Haberler Ekonomi Haberleri Satış sonrası hizmet zorunluluğu olan ürünlere yenileri eklendi ABONE OL 12. Son Güncellenme: 12.


Bir aracın ticari mi yoksa hususi mi olduğu ruhsat üzerinde yazmaktadır. Gider kısıtlamasına tabi olan binek araçlar hangileridir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.